10 alimente pentru a diminua constipația

0
1206

Constipația nu este străină niciunuia dintre noi. La un moment dat sau la altul, fiecare dintre noi a experimentat această tulburare digestivă neplăcută. Este una dintre cele mai recente probleme gastro-intestinale și poate împiedica mișcarea intestinală sănătoasă. Pentru a evita constipația, trebuie să încărcați alimente bogate în fibre și alimente gustoase la stomac.

Constipația poate apărea din cauza deshidratării sau a unei diete proaste, determinând mișcarea lentă a alimentelor prin tractul digestiv. Poate chiar să apară din cauza unei boli sau a unei boli. Dar nu vă faceți griji, câteva super-alimente pot stimula procesul de digestie și de a face mișcarea merge! Iată 10 astfel de alimente care pot ameliora constipația și pot menține regulat mișcările intestinului.

  1. mere

Relieve Constipation Să începem cu mere! Este adevarat ca un mar pe zi este bun pentru sanatatea ta, deoarece poate creste frecventa scaunelor si poate preveni constipatia. Merele conțin o fibră dietetică numită pectină. Când pectina intră în intestin, este fermentată rapid de bacterii care pot transmite apă în colon. Aceasta, la rândul său, înmoaie scaunul, stimulând procesul de digestie. Consumul de mere în mod regulat poate accelera mișcarea scaunului prin intestine, îmbunătățind astfel simptomele constipației.

  1. Ovăz

Relieve Constipation Ovăzul este bogat în fibre solubile, care ajută la înmuierea scaunului și facilitează intestinele să facă totul în mișcare. Acestea conțin, de asemenea, fibre insolubile care pot mări volumul scaunului. Deci, dacă te confrunți vreodată cu probleme, știi ce trebuie să faci. Având un mic dejun de ovaz este în fiecare zi este cel mai bun mod de a îmbunătăți funcția intestinului.

  1. Citrice

Relieve Constipation Citricele nu sunt doar gustări răcoritoare, ci servesc și ca surse bogate de fibre. Portocalele, mandarinele și lămâiele sunt bogate în pectină. Și așa cum am discutat mai sus, pectina poate accelera digestia și poate elimina constipația. Citricele conțin, de asemenea, compuși care funcționează ca laxative naturale. Deci, păstrați câteva citrice fructuoase în caz de urgență. Câteva mușcături de portocale sau grapefruit vă pot oferi toate fibrele necesare pentru a vă menține în mod obișnuit nivelul intestinului.

  1. Fructe de padure

Relieve Constipation Doar o jumatate de cana de fructe de padure – fie ca sunt mure, capsuni, sau zmeura – poate functiona ca un laxativ cand vine vorba de accelerarea digestiei. Aceste fructe delicioase sunt bogate în antioxidanți și fibre – ambele fiind necesare pentru ca intestinele să funcționeze fără probleme pentru a elimina deșeurile. Fibra crește sensibilitatea scaunului și frecvența și scade timpul de transport în intestin.

  1. Leafy Greens

Relieve Constipation Legumele verzi sunt întotdeauna recomandate pentru o mișcare intestinală sănătoasă. De exemplu, spanacul, varza și broccoli nu sunt numai surse excelente de vitamine, ci și bogate în fibre. Ei adaugă vrac în scaune și le lasă să treacă rapid prin intestin. În timp ce acestea nu ar putea fi alegerea go-to evidentă, aceste legume verzi sunt super sănătoase și au un conținut redus de calorii și fibre bogate (aproximativ 20% din adaosul de fibre recomandat zilnic). Indiferent dacă sunt gătite sau consumate crude, acestea vă vor da un impuls fibros și va scădea orice semn de constipație.

  1. Cartofi dulci

Relieve Constipation Cartofii dulci sunt bogati in fibre si pot ameliora orice stadiu de constipatie. O porție este echivalentă cu aproximativ 15% din doza zilnică de fibre recomandată. Adăugarea de cartofi dulci la dieta dvs. poate ajuta la constipație la gol și vă ajută să treci scaun la o rată medie.

  1. nuci

Relieve Constipation Acestea pot fi doar ceva de ghem sau gustare în timpul zilei, dar nuci sunt, de asemenea, foarte sănătos. Adăugând doar o mână dintre ele – arahide, fistic, nuci sau migdale – la dieta ta poate oferi multe beneficii. Nucile sunt populare ca surse excelente de grăsimi și proteine sănătoase, dar din moment ce sunt bogate în fibre, ele pot ajuta la stimularea digestiei. Doar adăugați-le la feluri de mâncare pentru o aromă adăugată sau mâncați pe ele și veți vedea că simptomele constipației sunt aproape dispărute.

  1. Seminte de in

Relieve Constipation Flax semințele au fost folosite pentru vârste ca remediu pentru constipație, datorită proprietăților lor laxative. Flaxurile sunt una dintre cele mai bune remedii pentru tulburările digestive. Acestea sunt, de asemenea, bogate în fibre dietetice solubile și insolubile, care nu numai că sporesc frecvența în scaune, ci ajută în plus la scaune, ușurând procesul de eliminare.

  1. Fructe uscate

Relieve Constipation Fructele uscate conțin sorbitol și fructan care au un efect laxativ natural asupra tractului intestinal. Nu numai că sunt delicioase, dar și ele ar trebui să fie gustările tale. Oamenii obișnuiau să se întoarcă la prune când aveau probleme de intestin, deoarece erau bogate în fibre – soluția pentru constipație.

  1. Linte

Relieve Constipation Lentilele sunt probabil una dintre cele mai ieftine solutii pentru a scadea constipatia. Sunt bogate în fibre și conțin fibre solubile și insolubile. Adăugarea de linte și impulsuri la dieta dvs. poate ajuta circulația intestinului sănătos prin adăugarea în vrac la scaun și înmuierea pasajul său.

Aceste alimente pot îmbunătăți simptomele constipației și vă pot ajuta să dezvoltați o mișcare intestinală săn
ătoasă. Totdeauna ajută la evitarea alimentelor care pot provoca constipație și se pot lipi de o dietă bogată în fibre. De asemenea, nu uitați să rămâneți hidratat, deoarece deshidratarea poate duce la constipație.

Autor Bio:

Nisa este pasionată de scriere și iubește să-și împărtășească gândurile cu lumea. Ea a scris multe articole despre yoga, fitness, wellness, remedii și frumusețe. Se actualizează trecând prin bloguri interesante în fiecare zi. Acest lucru îi combină pasiunea și o motivează să scrie articole atrăgătoare și interesante. Ea este un contribuitor regulat la StyleCraze.com și câteva alte site-uri web.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.