10 cei mai bizare dinozauri – cei mai mulți 10 astăzi

0
164

[ad_1]

Aproape mii de dinozauri numiți de paleontologi până în prezent, totuși, printre ceilalți, o mână remarcabilă… nu pentru noi, nu pentru dimensiune, ci pentru ciudățenie.

Mai jos sunt cei mai bizare 10 dinozauri:

1. Cei mai bizare dinozauri – Amargasaurus

Cei mai bizare dinozauri - Amargasaurus

Amargasaurus, un dinozaur din Cretacicul timpuriu, măsoară 30 de metri lungime de la cap până la coadă și cântărea doar 2 până la 3 tone.

Are pini țepoși care se aliniază în jurul gâtului Amargasaurus și acesta este motivul pentru care este pus deoparte. Femela Amargasaurus este atrasă mai mult în timpul sezonului de împerechere de masculii cu o coloană vertebrală mai proeminentă.

Posibil, carnea grasă sau clapa subțire a pielii susțin spinii Amargasaurus. La fel este și cu vela din spate a carnivorului Spinosaurus.

2. Cei mai bizare dinozauri – Kosmoceratops

Sensul „Kosmo”, rădăcina greacă a lui Kosmoceratops, nu este „cosmic”, ci este „ornat”. Cu toate acestea, dacă ați descris un dinozaur care avea o matrice psihedelice de volan, coarne și clapete, atunci va fi bine.

Kosmoceratops trăise în Laramidia și America de Nord, insula izolată din Cretacicul târziu și evoluase liber în locația menționată într-o direcție cosmică.

3. Cei mai bizare dinozauri – Nothronychus

Cei mai bizare dinozauri - Nothronychus

Poate că ați auzit deja de un dinozaur cu burtă, bizar și cu gheare lungi, Therizinosaurii din Asia Centrală.

Cu Nothoronychus, vărul Therizinosaurus, este ceea ce avem pe listă. Este primul dinozaur care a fost găsit în America de Nord imediat după concluzia terizinozaurilor că sunt un fenomen asiatic.

La fel ca și vărul său, Nothronychus pare să aibă o dietă complet erbivoră – o alegere evolutivă ciudată pentru teropod (cum ar fi familia care include răpitori și tiranozauri).

4. Cei mai bizare dinozauri – Stygimoloch

Cei mai bizare dinozauri - Stygimoloch

Numele Stygimoloch în sine este tradus aproximativ din cuvântul grecesc „demon cu coarne din iadul demonilor”.

Acest Stygimoloch poseda cea mai osoasă și cea mai mare noggină dintre toate pahicefalozaurul, o șopârlă bine vindecată. Se presupune că masculul Stygimoloch s-a lovit cu capul unul pe altul și, în unele ocazii, s-au lăsat unul pe altul inconștienți pentru a se împerechea cu doamna Stygimoloch.

5. Cei mai bizare dinozauri – Kulindradromeus

Kulindradromeus nu este un teropod, ci mai degrabă un ornitopod: un ornitischian mic, cu două picioare, care mănâncă plante, despre care se presupunea anterior că are pielea solzoasă, asemănătoare șopârlei.

6. Cei mai bizare dinozauri – Concavenator

Cei mai bizare dinozauri - Stygimoloch

Există două motive pentru care Concavenator este într-adevăr un dinozaur ciudat. În primul rând, acest dinozaur are o cocoașă ciudată de formă triunghiulară situată în partea centrală a spatelui. Poate că cocoașa își susține casa și melcul ornat al pielii sau, în mod ciudat, doar o cocoașă triunghiulară. În al doilea rând, în antebrațul lui Concavenator erau împodobite butoanele de pină și ar putea să înmugurească pene colorate în timpul sezonului de împerechere; acest teropod din Cretacicul timpuriu era probabil cu pielea de șopârlă ca Allosaurus.

7. Cei mai bizare dinozauri – Oryctodromeus

Oryctodromeus este un ornitopod de 50 de livre și 6 picioare lungime care a trăit pe podeaua pădurii la fel ca un armadillo mare sau un bursuc. Oryctodromeus este ciudat, deoarece nu are gheare specializate și ar putea folosi botul lung și ascuțit pentru a-și excava vizuinile.

8. Cei mai bizare dinozauri – Qianzhousaurus

Într-adevăr, Quanzhousaurus era o rață extraordinară și era cunoscută sub numele de „Pinocchio Rex”. Au un bot lung și ascuțit ca cel al unui crocodil. Femelele sunt atrase mai mult de masculii cu bot mai mare în perioada de împerechere.

9. Cei mai bizare dinozauri – Rinorex

Rhinorex, un dinozaur cu cioc de rață din vechiul Cretacic Americii de Nord, era strâns înrudit cu Grypsaurus. Are un claxon la fel de disproporționat.

Rhinorex este, de asemenea, cunoscut pentru că este un „rege al nasului”. Rinorexul, un hadrosaur, părea să aibă un snozz carnal, protuberant și uriaș. Cu zgomotele lor și exploziile puternice, poate fi folosit pentru a semnala ceilalți membri ai turmei și pentru a atrage membrii de sexul lor opus.

10. Cei mai bizare dinozauri – Yutyrannus

Acest tiranozaur a fost descoperit recent la începutul Asiei Cretacice. Un vrac de două tone acoperit cu pene. Mai mult, posibilitatea ca tiranozaurul să fie acoperit de pene într-o anumită parte a existenței lor este ridicată în timpul existenței lui Yutyrannus.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.