10 cei mai populari artiști din toate timpurile

0
287

[ad_1]

Nu este ușor să evaluezi și să compari cine este cel mai mare artist decât celălalt dacă artele, faima și talentul stau la baza evaluării.

Prin urmare, a defini cine este cel mai bun și cel mai faimos este aproape imposibil, dar, în general, istoria poate ajuta puțin la acest subiect.

Fiecare persoană are punctul său de vedere asupra frumuseții și este adevărat. Totuși, dacă punctul de vedere a milioane de oameni este același din trecut până în prezent, este ceva semnificativ. La urma urmei, îl face pe artist celebru.

Mai jos sunt cei mai populari 10 artiști din toate timpurile

1. Leonardo da Vinci

Cei mai populari artiști - Leonardo da Vinci

Credit imagine: PrakichTreetasayuth / Shutterstock.com

De-a lungul anilor, Leonardo da Vinci a devenit cel mai important artist din perioada Renașterii. El este în spatele Mona Lisa, o pictură de capodopera iconică. Mai mult decât un pictor, este și un inventator și un om de știință. A creat numeroase desene ale corpului uman și a realizat o mulțime de tehnologii moderne care se găsesc astăzi. A fi un geniu nu este suficient pentru numele lui.

Doamna cu hermină și Cina cea de Taină sunt, de asemenea, capodoperele sale binecunoscute. Până acum, lucrările sale s-ar putea să nu fie pe deplin înțelese, dar Leonardo da Vinci devine încă o inspirație pentru numeroșii artiști aspiranți.

2. Michelangelo

Cei mai populari artiști - Michelangelo

Credit imagine: Creative Lab / Shutterstock.com

Michelangelo este cunoscut pentru pictura emblematică murală a Capelei Sixtine și un artist binecunoscut de-a lungul anilor. Pe lângă faptul că este pictor, este și poet, arhitect și sculptor.

Michelangelo a fost un artist renascentist care a servit drept inspirație până în prezent. Pe lângă faimoasa sa Capelă Sixtină, el a creat și Bazilica Sf. Petru din Roma, sculptura David și Pieta, designul Bibliotecii Laurențiane a Bisericii San Lorenzo și sculptura cunoscută pentru Papa Iulian al II-lea – Moise pe mormânt. După 20 de ani în care a fost creat faimosul său tablou Capela Sixtină, a fost făcută Judecata de Apoi.

3. Vincent van Gogh

Cei mai populari artiști - Vincent van Gogh

Vincent van Goghun pictor olandez post-impresionist, este foarte cunoscut pentru că are o sănătate mintală instabilă, mai ales când și-a tăiat o ureche și este, de asemenea, binecunoscut pentru lucrările de artă prețuite.

Artiștii generațiilor viitoare s-au inspirat din tehnica sa de pictură cu pensule groase care sunt realizate din culori strălucitoare.

Cafe Terrace, Night and Sunflowers și Starry Night sunt cele mai cunoscute picturi ale sale.

4. Pablo Picasso

Cei mai populari artiști - Pablo Picasso

Credit imagine: neftali / Shutterstock.com

Pablo Picassoun pictor modern spaniol și cunoscut și ca „cubist”, a fost inclus în figurile importante ale istoriei artei moderne și a fost tratat ca un geniu.

Definiția artei clasice a fost schimbată prin introducerea de concepte precum cubismul de import sau colajul, care au devenit o inspirație și impresionantă pentru unii dintre artiștii secolului al XX-lea.

5. Rembrandt

Cei mai populari artiști - Rembrandt

Credit imagine: izamon / Shutterstock.com

In istorie, Rembrandt a fost considerat unul dintre cei mai buni pictori și inclus în lista artiștilor celebri. Măiestria sa a fost foarte admirată datorită operelor sale de artă. Picturile lui Rembrandt au fost caracterizate de o realitate vie, iar sentimentele interioare ale subiecților săi au fost arătate prin ilustrarea sa pricepută a expresiilor faciale și a luminilor adăugate.

Demonstrația de anatomie a brațului a doctorilor Nicolaes Tulp și ceasul de noapte sunt capodoperele sale celebre.

6. Claude Monet

Cei mai populari artiști - Claude Monet

Claude Monet, un pictor francez, a fost o figură de minimalism și artă pop și inclusă în mișcarea fondatorilor francezi impresionați. În cea mai mare parte, picturile sale arată cum trec anotimpurile și unele peisaje cu lumini create prin lovituri unice.

Impression Sunrise, Women in Garden și Waterlilies sunt cel mai cunoscut portret al lui Claude Monet.

7. Salvador Dali

Cei mai populari artiști - Salvador Dali

Credit imagine: Photo_Traveller / Shutterstock.com

Salvador Dali a fost cunoscut nu numai pentru aspectul său ciudat și mustața bizară, ci și pentru operele sale de artă. El este încă cunoscut drept cel mai ciudat dintre toți artiștii. A influențat lucrările renascentiste în timpul său. Când este menționat numele lui, peisajul ciudat și ceasurile care se topesc sunt lucrurile obișnuite care vin în minte oamenilor.

8. Edvard Munch

Cei mai populari artiști - Edvard Much

Credit imagine: spatuletail / Shutterstock.com

The Scream, pictat de Edvard Munch, este inclusă în cele mai cunoscute tablouri din toate timpurile datorită fricii și furiei pe care le provoacă. Alții au numit-o chiar anxietatea Monei Lisa.

Edvard Munch este considerat a contribui la nivelul expresionismului și i-a influențat foarte mult pe Erich Heckel, Egon Schiele și Max Beckmann.

9. Jan Vermeer

Cei mai populari artiști - Jan Vermeer

Jan Vermeer, un pictor olandez, este inclus în cele mai semnificative figuri din istoria artelor. Picturile sale sunt imagini intense ale naturii moarte și oferă o frumusețe neobișnuită. Este unul dintre motivele principale pentru care alții au crezut că Jan Vermeer a folosit o cameră obscure pentru a-și surprinde imaginile.

The Milkmaid, View of Delft și The Girl With a Pearl Cercel sunt câteva dintre lucrările sale celebre.

10. Frida Kahlo

Cei mai populari artiști - Frida Kahlo

Credit imagine: spatuletail / Shutterstock.com

Frida Kahlo, un artist mexican, a fost un maestru al picturii și al pânzei și mișcarea feministă a fost unul dintre cele mai bune simboluri iconice. Arta lucrărilor ei înfățișează realitatea sumbră a lumii și viața generală.

Cu abilitățile ei, a reușit să creeze picturi realiste despre ea însăși, arătându-și suferința și vulnerabilitățile fizice și personale.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.