10 cei mai veninoși șerpi din lume

0
707

[ad_1]

Cunoașteți cei mai periculoși șerpi găsiți în întreaga lume? În timp ce alte animale otrăvitoare te pot răni mâncând sau atingându-le, acești șerpi veninoși te pot injecta cu veninul lor și pot ucide în mai puțin de o oră dacă nu sunt tratați!

1. Taipanul interior

The cel mai veninos șarpele din întreaga lume este Taipanul interior, originar din Australia. Trăiește de obicei în zone foarte îndepărtate, motiv pentru care nu există cazuri raportate în care Taipanul din interiorul ataca oamenii. Se știe că este un șarpe izolat, foarte timid și nu atât de agresiv, spre deosebire de ceilalți șerpi de pe listă.

Deși îi place să se ascundă decât să lupte, o singură mușcătură conține 110 mg venin care ar putea ucide aproape 100 de oameni! Poate ucide un om în 30 până la 45 de minute dacă nu este tratat imediat.

Cei mai veninoși șerpi - Taipanul interior

2. Șarpele maro de Est

Un alt șarpe care este originar din Australia este Brown de Est, numit și Common Brown Snake. Este un tip de șarpe foarte agresiv, cu solzi maro și trăsături cu botul rotunjit. Considerat al doilea cel mai veninos șarpe din lume, veninul său conține neurotoxine și coagulanți puternici.

Nu toate mușcăturile sale sunt veninoase, dar își poate mușca prada de mai multe ori. 1/14.000 de uncie din veninul acestui șarpe este suficient pentru a ucide un om!

Cei mai veninoși șerpi - șarpele maro de est

3. Taipan

Taipan șarpele este un alt nativ din Australia, cu o trăsătură distinctivă a unui cap dreptunghiular. Culoarea sa variază în funcție de anotimp. Culoarea devine mai deschisă în timpul verii și se transformă într-o nuanță mai închisă în timpul sezonului de iarnă.

O mușcătură de șarpe Taipan poate ucide 100 de oameni. Veninul constă din neurotoxine presinaptice puternice care pot cauza slăbiciune musculară. Poate ucide pe cineva în 45 de minute!

Cei mai veninoși șerpi - Taipan

4. Black Mamba

Originar din Africa este una dintre cele mai veninoase și mai agresive specii de șerpi Mamba Neagra. Black Mamba este cunoscut pentru corpul său de formă lungă și cilindrică și cu un cap în formă de sicriu.

Veninul său constă în neurotoxine care pot produce simptome în doar 10 minute și, în mare parte, letale atunci când nu sunt tratate imediat.

Cei mai veninoși șerpi - Black Mamba

5. Death Adder

The Death Adder, numit și Acanthopis, este originar din Noua Guinee și Australia. Acest animal veninos are un cap de formă triunghiulară, un corp scurt cu un model în zig-zag. O mușcătură de la acest șarpe periculos ar putea provoca paralizie, care ar putea duce la stop respirator și moarte în șase ore. Rata mortalității din mușcătura lui Death Adder este de 50%.

Cei mai veninoși șerpi - Death Adder

6. Cobra filipineză

The Cobra filipineză în Filipine este foarte veninos, cu coaste cervicale lungi care se extind și un corp îndesat.

Veninul său pur de neurotoxine poate afecta funcția respiratorie și poate duce la neurotoxicitate și paralizie respiratorie. Dacă nu este tratată imediat, poate provoca moartea în numai 30 de minute. Philippine Cobra își poate scuipa veninul până la 9 metri distanță.

Cei mai veninoși șerpi - Cobra filipineză

7. Șarpe Tigru

Unul dintre șerpii veninoși găsiți în regiunea de sud a Australiei este a șarpe tigru. Este cunoscut pentru modelul său de culoare ca cele de pe un tigru. Șarpele Tigru este fatal pentru oameni. Veninul de pe acest tip de șarpe are neurotoxine puternice, hemolisine, coagulanți și miotoxine.

O singură mușcătură de la acest șarpe poate provoca furnicături, transpirație, amorțeală și durere localizată care poate duce rapid la dificultăți de respirație și paralizie.

Cei mai veninoși șerpi - Tiger Snake

8. Viperă

Șarpele viperă poate fi găsit în aproape toate părțile lumii. Dar mortalele Viperele Saw Scaled și Chain Vipers sunt originare din Orientul Mijlociu și Asia Centrală. Chain Viper este cunoscută pentru capul său plat în formă de triunghi, botul tocit și corpul scurt. În timp ce Coada de ferăstrău are un cap în formă de pară, un bot tocit și un corp scurt.

Vipera are colți lungi și rotativi care se conectează la glandele veninoase din spatele ochilor, situate în partea superioară din spate a maxilarului. Își poate întinde colții și poate mușca pe cineva fără a-și injecta veninul, cunoscut sub numele de mușcătura uscată. Veninul său afectează țesuturile generale, ceea ce poate provoca umflături severe, durere și moarte celulară.

Cei mai veninoși șerpi - Viperă

9. Krait albastru

Șarpele veninos Blue Krait este originar din Asia de Sud-Est și Indonezia. Caracteristica sa distinctivă este benzile negre largi de-a lungul corpului său alb. Blue Krait este mai agresiv noaptea, comparativ cu ziua. Veninul este de 15 ori mai fatal decât cel al unui șarpe Cobra obișnuit. O singură mușcătură poate paraliza nervii și mușchii, ceea ce poate duce la stop respirator.

Cei mai veninoși șerpi - Blue Krait

10. Șarpe cu clopoței

Singurul șarpe veninos care poate fi găsit în Statele Unite este şarpe cu clopoţei. Este popular pentru corpul său greu și capul în formă de diamant. Șarpele cu clopoței și-a primit numele de la șarpele care poate fi găsit la sfârșitul poveștii sale.

Când este amenințat sau provocat, șarpele cu clopoței poate mușca o persoană, ceea ce poate fi fatal dacă nu este tratat imediat. Veninul său poate distruge celulele sanguine și țesuturile pielii care ar provoca hemoragii interne.

Cei mai veninoși șerpi - șarpe cu clopoței

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.