10 cele mai reci locuri din lume

0
193

[ad_1]

Vrei să cunoști cele mai reci locuri de pe pământ? Destul de sigur că nu ți-ar plăcea să locuiești acolo! Mai jos sunt locurile cu cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată de pe pământ!

1. Eureka – Canada

O mică bază de cercetare, Eureka, este situat pe teritoriul canadian Nunavut și are doar opt populație rotativă. Ei primesc provizii pe calea aerului la fiecare una sau două săptămâni. Temperatura medie anuală a Eureka este de -18,8 ° C.

Cele mai reci locuri din lume - Eureka

2. Rogers Pass – STATELE UNITE ALE AMERICII

Trecerea Rogers Montana, SUA, este cel mai cald loc din această listă. Se află la 5.610 m deasupra nivelului mării și are o temperatură de 0 ° C până la 10 ° C în luna ianuarie.

3. Prospect Creek – Alaska, SUA

Ai crede că temperatura în Prospect Creek scade la -10°? Pe 23 ianuarie 1971, a fost declarată cea mai rece zonă din Statele Unite unde a atins o temperatură medie de -62,2°C

4. Stanley – Statele Unite

Orașul Stanley, care are doar 63 de locuitori, este unul dintre cele mai reci locuri de pe pământ. Temperatura în acest loc poate scădea până la 8°C în decembrie. Și poate atinge o temperatură medie de 28°C în iulie.

5. Snag – Yukon, Canada

Unul dintre locurile cu cea mai scăzută temperatură se găsește pe continentul nord-american – într-o mică vale a Snag-ului. Cu o temperatură medie ridicată de 0 ° C și temperatura scăzută poate scădea la -12,2 ° C

Cele mai reci locuri din lume - Snag

6. Oymyakon – Rusia

Temperatura medie în lunile ianuarie, februarie și decembrie în Oymyakon este de -50° C. Și rămâne sub 0° C la sfârșitul lunii septembrie până la mijlocul lunii aprilie. Cea mai rece temperatură înregistrată (în emisfera nordică) a fost pe 6 februarie 1933, unde a scăzut la -67,7 ° C.

Cele mai reci locuri din lume - Oymyakon

7. Eismitte – Groenlanda

Eismitte înseamnă „centrul de gheață” în limba germană. Fără îndoială, acest loc este deosebit de rece! Este un loc de expediție la începutul anilor 30 unde a murit savantul german Alfred Wegener. Temperatura medie anuală este de -30 ° C. Cea mai caldă lună este luna iulie cu o temperatură medie de -12,2 ° C.

Cele mai reci locuri din lume - Oymyakon

8. Ulaanbaatar – Mongolia

Ulaanbaatar, cel mai mare oraș al Mongoliei, este absolut cel mai populat loc de pe această listă. Ulaanbaatar este considerată cea mai rece capitală din lume în timpul iernii. Are o temperatură medie de -24,5°C în ianuarie și a fost în ianuarie 2001 când a ajuns la o temperatură de -45°C.

Cele mai reci locuri din lume - Ulaanbaatar

9. Vostok, Antarctica

Unul dintre locurile înghețate din lume este Vostok în Antarctica. cu temperatura medie de aproximativ -65°C din aprilie până în octombrie. În timpul sezonului cald din noiembrie până în martie, temperatura medie este de aproximativ -42 ° C.

Cele mai reci locuri din lume - Vostok

10. Gheața de Nord, Groenlanda

Din 1952 până în 1954, a fost o stație de cercetare a Expediției Britanice de Nord Groenlanda din Groenlanda. Cea mai scăzută temperatură înregistrată a fost pe 9 ianuarie 1954, când a ajuns la -66,1°C.

Cele mai reci locuri din lume - North Ice

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.