10 cele mai bune grădini botanice din lume

0
326

Mai jos sunt cele mai bune 10 grădini botanice din lume:

1. Jardim Botânico, Rio de Janeiro, BraziliaLa districtul Jardim Botânico , grădinile găzduiesc aproximativ 6.500 de specii. Grădinile au fost înființate în 1808 și au fost deschise publicului în 1822. Parcul de 140 de hectare se află la poalele Muntelui Corcovado, mult sub statuia lui Hristos Răscumpărătorul.

Best Botanical Gardens: Jardim Botשnico, Rio de Janeiro

Cele mai bune grădini botanice: Jardim Bot ש nico, Rio de Janeiro

2. Grădina Botanică Brooklyn , New York, Statele Unite – Această grădină de 21 hectare (21 hectare) a fost înființată în 1910 și astăzi are peste 900 000 de vizitatori în fiecare an. Grădina include o serie de grădini interioare de specialitate, colecții de plante, Conservatorul Steinhardt, 3 pavilioane de plante cu tematică climatică, o galerie de artă și multe altele.

Best Botanical Gardens: Brooklyn Botanic Garden, New York

Cele mai bune grădini botanice: grădina botanică din Brooklyn, New York

3. Grădina botanică din Singapore, Singapore – Această grădină botanică de 74 de hectare are peste 20.000 de orhidee, o grădină pentru copii, o grădină de evoluție, o grădină de ghimbir, o pădure tropicală, maimuțe sălbatice, terrapine și multe altele. Fondată în 1859, această grădină este cunoscută a fi una dintre cele mai bune grădini botanice din lume.

Best Botanical Gardens: Singapore Botanic Garden, Singapore

Cele mai bune grădini botanice: Singapore Botanic Garden, Singapore

4. Gradina Botanica si Muzeul Botanic Berlin-Dahlem, Berlin, Germania – Deschisa publicului in 1910, aceasta gradina botanica are o suprafata de 43 de hectare si 22.000 de specii de plante. Grădina face parte din Universitatea Liberă din Berlin, iar Muzeul Botanic este atașat la grădină.

Berlin-Dahlem Botanical Garden and Botanical Museum

Berlin-Dahlem Grădina Botanică și Muzeul Botanic

5. Grădini Botanice Regale , Kew, Engalnd – Această grădină de 300 de acri este cea mai mare colecție de plante din lume. Cu excepția trenurilor Treetop, trenul Kew Explorer este cel mai bun mod de a ajunge în parc. Parcul include faimoasa Casa Davies Alpine, care este o clădire ecologică care găzduiește plante vreme rece. Parcul include, de asemenea, o casă de crinuri de apă, o casă temperată, o casă de palmieri și un conservator. Aceste grădini botanice sunt un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Best Botanical Gardens: Royal Botanic Gardens, Kew, Engalnd

Cele mai bune grădini botanice: Grădinile Botanice Regale, Kew, Engalnd

6. Grădina botanică națională Kirstenbosch, Cape Town, Africa de Sud – Situată la poalele muntelui de masă, această grădină de 89 hectare a fost înființată în 1913 pentru a păstra flora unică a țării . Este una dintre puținele grădini botanice din lume care cultivă numai plante indigene .

Best Botanical Gardens: Kirstenbosch National Botanical Garden, Cape Town

Cele mai bune grădini botanice: grădina botanică națională Kirstenbosch, Cape Town

7. Grădina Botanică Montreal, Montreal, Canada – Înființată în 1931, această grădină de 75 de hectare (190 de acri) este cunoscută pentru întinderea colecțiilor și facilităților sale. Acesta include o grădină chineză cu o colecție de bonsai și penjing, o grădină japoneză populată cu plante japoneze, prima grădină națională este populată cu plante canadiene, grădina alpină și multe altele.

Montreal Botanical Garden, Montreal, Canada

Grădina botanică din Montreal, Montreal, Canada

8. Grădina botanică tropicală Nong Nooch, provincia Chonburi, Thailanda – Această grădină botanică de 500 de acri a fost deschisă publicului în 1980. Grădina include o grădină franceză, grădina europeană, grădina Cactus & Succulent, turnul de furnici, dealul fluturilor, valea de flori, orhidee grădină și mai mult.

Nong Nooch Tropical Botanical Garden

Grădina botanică tropicală Nong Nooch

9. Denver Botanic Gardens, Denver, Statele Unite – Această grădină botanică de 23 de acri cuprinde cea mai mare colecție de plante din America de Nord, din climatele temperate reci din întreaga lume. Parcul include, de asemenea, câteva grădini, un conservator și un amfiteatru care găzduiește concerte în timpul verii.

Denver Botanic Gardens, Denver, United States

Denver Botanic Gardens, Denver, Statele Unite

10. Grădina botanică din India, cunoscută anterior sub numele de Gradina botanică indiană sau Grădina botanică din Calcutta, grădinile dețin peste 12 mii de exemplare de plante, unele fiind foarte rare, pe un teren de 109 hectare.

Acharya Jagadish Chandra Bose Indian Botanic Garden

Acharya Jagadish Chandra Bose Gradina Botanica din India

orașul pădurile natura călătorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.