Cele mai frumoase orase din lume

0
273

Multe orașe din întreaga lume sunt încă protejate de vechile ziduri ale orașului construite cu secole în urmă. Deși nu este un mecanism de apărare de astăzi, acești pereți sunt păstrați ca o amintire a trecutului și deseori servesc drept atracție pentru turiști. Dacă ați fost vreodată într-un astfel de oraș, știi că nu este nimic ca să te plimbi în jurul sau pe zidurile unui oraș antic ca să-l înțelegi cu adevărat.

1. Dubrovnik, Croația

Pereții acestui frumos oraș din sudul Croației au fost construiți în secolul al XIV-lea și secolul al XV-lea și au fost prelungiți până în secolul al XVII-lea. Zidurile din Dubrovnik nu au fost niciodată încălcate și au rezistat unui cutremur major în timpul secolului al XVII-lea. Astăzi, turiștii din întreaga lume vin să meargă pe faimoasele ziduri ale orașului pe traseul de 2 km.

Most Beautiful Walled Cities: Dubrovnik, Croatia

Cele mai frumoase orașe cu căptușeală: Dubrovnik, Croația

2. York, Anglia

Un oraș vechi de catedrală, cu o istorie care datează din epoca romană. Yorkul este, de asemenea, unul dintre cele mai bine conservate orașe din Europa. A fost protejată de pereți încă din epoca romană, iar zidurile pe care le vedem astăzi în jurul vechiului oraș datează din secolul al XII-lea până în secolul al XIV-lea.

Most Beautiful Walled Cities: York, England

Cetățile cele mai frumoase cu cărămidă: York, Anglia

3. Ierusalim, Israel

Zidurile pe care le vedem astăzi în jurul vechii orașe din Ierusalim au fost construite în secolul al XVI-lea de către imperiul otoman. Aceste ziduri au fost construite pe pereți anteriori care au protejat orașul din cele mai vechi timpuri. Faceți clic aici pentru o listă cu cele mai bune atracții din Ierusalim.

Most Beautiful Walled Cities: Jerusalem, Israel

Cele mai frumoase orașe înalte: Ierusalim, Israel

4. Saint-Malo, Franța

Acest frumos mic oraș de coastă din nord-vestul Franței este înconjurat de ziduri care, împreună cu valul impresionant și Chateau sunt cele mai bune atracții ale orașului. Orașul cu pereți este destul de mic și este ușor acoperit pe jos.

Most Beautiful Walled Cities: Saint Malo, France

Cele mai frumoase orașe casate: Saint Malo, Franța

5. Toledo, Spania

Orașul spaniol Toledo este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai bine conservate orașe din Europa. Orașul este înconjurat de râul Tajo și zidurile medievale care există și astăzi

Most Beautiful Walled Cities: Toledo, Spain

Cele mai frumoase orașe înalte: Toledo, Spania

6. Xi'an, China

Dating back mai mult de 3.000 de ani, Xi'an este unul dintre cele mai vechi orașe din China. Pereții existenți datează din secolul al XIV-lea, când au fost reconstruiți în timpul dinastiei Ming. Pereții din jurul orașului nu sunt doar unul dintre cele mai bine conservate ziduri ale orașului, ci și unul dintre cele mai mari, cu o lungime de 14 km, înălțime de 12 metri și o grosime cuprinsă între 12 și 18 metri.

Most Beautiful Walled Cities: X'ian, China

Cele mai frumoase orase din oras: X'ian, China

7. Mont Saint Michel, Franța

În loc să dețină una dintre cele mai frumoase castele din lume, acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO este, de asemenea, un oraș cu pereți. Turiștii nenumărați care vizitează Mont Saint Michel se bucură de plimbarea în spatele zidurilor antice care protejează insula de inamici de secole. Anglia a făcut repetate încercări eșuate de a captura insula în timpul războiului de o sută de ani. Ei nu au reușit să încalce fortificațiile și două dintre bombardamentele lor din fier forjat care au rămas în urmă după un asediu din secolul al XV-lea sunt încă vizibile în apropierea peretelui exterior de apărare.

Most Beautiful Walled Cities: Mont Saint Michel, France

Cele mai frumoase orașe cu căptușeală: Mont Saint Michel, Franța

8. Pingyao, China

Acest oraș cu pereți din secolul al XIV-lea este un sit al patrimoniului mondial UNESCO. Zidurile de 6 km și înălțimea de 12 metri în jurul orașului, împreună cu aproximativ 72 (!) De veghe, datează din secolul al XIV-lea.

Most Beautiful Walled Cities: Pingyao, China

Cele mai frumoase orase din orașul vechi: Pingyao, China

9. Carcassonne, Franța

Acest oraș cu pereți din sud-vestul Franței este un sit al patrimoniului mondial UNESCO. De asemenea, considerat unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa, orașul este acum destinația multor turiști care vin să vadă cetatea istorică, bazilica, zidurile și multe altele.

Most Beautiful Walled Cities: Carcassonne, France

Cele mai frumoase orașe din carouri: Carcassonne, Franța

10. Taroudant, Maroc

Zidurile din jurul orașului Taroudant au fost construite în secolul al XVI-lea de către dinastia Saadi. Zidurile de 6 km lungime înconjoară orașul până în prezent.

Most Beautiful Walled Cities: Taroudant, Morocco

Cele mai frumoase orașe înconjurate: Taroudant, Maroc

istoria zidurilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.