10 cele mai bune muzee din lume

0
235

Următoarea este lista celor mai bune zece muzee din întreaga lume. Ele prezintă exponate foarte diferite, dar toate au un lucru în comun – toate merită cu siguranță timpul! Lista a fost aleasă de cei care știu foarte bine la National Geographic.

1. Instituția Smithsonian, Washington, DC, Statele Unite ale Americii

Smithsonianul este cel mai mare complex de cercetare și muzeu din lume: are 19 muzee și galerii, Parcul Național Zoologic și mai multe stații de cercetare. În total, peste 137 de milioane de obiecte care detaliază povestea Americii sunt adăpostite acolo.

Best Museums In The World: The Smithsonian

Cele mai bune muzee din lume: The Smithsonian

2. Le Louvre, Paris, Franța

Luvru, inițial o cetate medievală, a devenit muzeu cu două secole în urmă. Exteriorul muzeului este renumit datorită piramidei din intrarea principală, care a fost adăugată în 1989. Colecțiile muzeului sunt printre cele mai importante din lume, dar cea mai renumită atracție este fără îndoială "Mona Lisa" a lui Leonardo da Vinci.

Best Museums In The World: Le Louvre, Paris, France

Cele mai bune muzee din lume: Le Louvre, Paris, Franța

3. Muzeul Acropole, Atena, Grecia

Muzeul Acropole este un muzeu arheologic axat pe descoperirile sitului arheologic al Acropolei din Atena. Muzeul a fost construit pentru a găzdui orice artefact găsit din Epoca de Bronz din Grecia în Grecia romană și bizantină. Se află, de asemenea, pe situl arheologic Makrygianni și pe ruinele unei părți din Atena romană și timpurie bizantină. Parterul este din sticlă transparentă care oferă o plimbare pe o istorie uimitoare, cu scopul de a săpăturilor arheologice ale Acropolei în sine.

Best Museums In The World: The Acropolis Museum, Athens, Greece

Cele mai bune muzee din lume: Muzeul Acropole, Atena, Grecia

4. Schitul de stat, Sankt-Petersburg, Rusia

Un muzeu de artă și cultură. Este unul dintre cele mai mari și mai vechi muzee din lume. a fost fondată în 1764 de Catherine the Great și a fost deschisă publicului încă din 1852. Acesta deține peste trei milioane de articole, inclusiv cea mai mare colecție de picturi din lume. Colecțiile ocupă un vast complex de șase clădiri istorice de-a lungul palatului Embankment, inclusiv Palatul de Iarnă, o fostă reședință a împăraților ruși.

Best Museums In The World: State Hermitage, St. Petersburg, Russia

Cele mai bune muzee din lume: Schitul de stat, Sankt-Petersburg, Rusia

5. Muzeul Britanic, Londra, Anglia

Cel mai mare muzeu din Marea Britanie. Se ocupă de colecția națională de arheologie și etnografie. Acesta deține mai mult de 8 milioane de obiecte din epoci diferite.

Best Museums In The World: The British Museum

Cele mai bune muzee din lume: Muzeul Britanic

6. Prado, Madrid, Spania

Principalul muzeu de artă național spaniol. Dispune de una dintre cele mai frumoase colecții de artă europeană din secolul al XII-lea până la începutul secolului al XIX-lea, bazată pe fosta colecție regală spaniolă și fără îndoială cea mai bună colecție unică de artă spaniolă.

Best Museums In The World: The Prado, Madrid

Cele mai bune muzee din lume: The Prado, Madrid

7. Muzeul Metropolitan de Artă, New York, New York, Statele Unite

De asemenea, cunoscut sub numele de The Met, Muzeul Metropolitan de Artă este cel mai mare muzeu din emisfera vestică. Colecția sa de peste două milioane de articole din întreaga lume și din toate epocile este incredibilă. Doar pentru exemplu: Picturile sale europene includ lucrări de Botticelli, Rembrandt, Vermeer, Degas, Rodin și altele. Colecția egipteană prezintă mormântul Perneb și Templul lui Dendur.

Best Museums In The World: The Met, NYC

Cele mai bune muzee din lume: The Met, NYC

8. Muzeele Vaticanului, Vatican, Italia

Muzeele Vaticanului sunt muzeele orașului Vatican și se află în limitele orașului. Ele prezintă lucrări din imensa colecție construită de Biserica Romano-Catolică de-a lungul secolelor, printre care unele dintre cele mai renumite sculpturi clasice și cele mai importante capodopere ale artei renascentiste din lume. A fost fondată la începutul secolului al XVI-lea. Capela Sixtină, cu tavanul decorat de Michelangelo și Stanze della Segnatura, decorate de Raphael, sunt pe drumul vizitatorilor prin Muzeele Vaticanului. Muzeele Vaticanului au rupt înregistrările de prezență în 2011, cu puțin peste 5 milioane de persoane.

Best Museums In The World: The Vatican Museums

Cele mai bune muzee din lume: Muzeele Vaticanului

9. Galeria Uffizi, Florența, Italia

Uffizi este unul dintre cele mai vechi și mai renumite muzee de artă din lumea occidentală. Acesta deține cea mai bună colecție din lume de picturi renascentiste.
Toți cei mai cunoscuți și importanți artiști italieni sunt acolo, din toate epocile

The Uffizi Gallery, Florence

Galeria Uffizi, Florența

10. Rijksmuseum, Amsterdam, Olanda

Un muzeu național olandez dedicat artelor și istoriei. Muzeul are 8 000 de obiecte de artă și istorie, din colecția lor totală de 1 milion de obiecte din anii 1200-2000, dintre care unele capodopere de Rembrandt, Frans Hals și Johannes Vermeer.

Rijksmuseum, Amsterdam, the Netherlands

Rijksmuseum, Amsterdam, Olanda

muzeele turiștilor călătoresc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.