10 roți cele mai minunate pentru Ferris

0
1072

A   Roată de roată , roată de observare sau roată mare   este o structură constând dintr-o roată verticală rotită, cu autoturisme atașate la jantă, astfel încât, pe măsură ce roata se întoarce, autovehiculele sunt ținute în poziție verticală. Roata originală Ferris a fost proiectată și construită de George Washington Gale Ferris, Jr. ca punct de referință pentru Expoziția Columbiană din 1893 din Chicago. Cel mai înalt titular de discuri Ferris este recordul de 165 de metri (Singapore Flyer), care a fost deschis publicului în martie 2008.

1. Singapore Flyer, Singapore

Construit între 2005 și 2008, Singapore Flyer este cea mai înaltă roată din lume. Ea atinge 42 de etaje înălțime, cu o înălțime totală de 165 m (541 ft).

Most Awesome Ferris wheels: Singapore Flyer

Cele mai jignite roți Ferris: Singapore Flyer

2. Star din Nanchang, China

Cea de-a doua cea mai mare roată Ferris din lume, cu o înălțime de 160 de metri (525 ft). Acesta este situat în orașul estic chinez din Nanchang. Steaua de la Nanchang a fost deschisă în mai 2006 ca cea mai înaltă roată Ferris din lume până la deschiderea Flyer-ului Singapore. Steaua din Nanchang are 60 de gondole, fiecare transportând până la 8 pasageri. O singură rotire durează aproximativ 30 de minute.

Most Awesome Ferris wheels: Star of Nanchang, China

Cele mai jignitoare roți Ferris: Star of Nanchang, China

3. Londra Eye, Anglia

London Eye (cunoscută și sub numele de Wheel of the Millennium) este o roată gigantică de roată din sudul râului Tamisa din Londra. Întreaga structură are o înălțime de 135 metri (443 ft) înălțime, iar roata are un diametru de 120 de metri (394 ft). Este cea de-a treia cea mai înaltă roată Ferris din lume și cea mai înaltă din Europa. Acesta este vizitat de peste 3,5 milioane de oameni anual și considerat unul dintre cele mai bune atracții din Londra.

Most Awesome Ferris wheels: London Eye, England

Cele mai jignitoare roți Ferris: London Eye, Anglia

Westminster Palace from the London Eye, England

Palatul Westminster de la London Eye, Anglia

4. Daikanransha, Japonia

O roată Ferris de 115 metri (377 ft) înaltă în Tokyo. Când sa deschis în 1999, a fost cea mai înaltă roată din lume. Are același diametru de 1100 de metri ca și predecesorul său mondial, Tempozan Ferris Wheel, la Osaka, dar înălțimea totală este mai mare cu 2,5 metri (8.2 ft). Este cea de-a treia cea mai inalta roata Ferris construita vreodata in Japonia.

Most Awesome Ferris wheels: Daikanransha, Japan

Roțile cele mai grozave de Ferris: Daikanransha, Japonia

5. Tempozan Ferris Wheel, Japonia

Situat în Osaka, lângă acvariul Osaka Kaiyukan. Roata are o înălțime de 112,5 metri (369 ft) și un diametru de 100 de metri (330 ft). Acesta a fost deschis publicului la 12 iulie 1997. În timpul plimbării de 17 minute, oferă o vedere la Golful Osaka și zonele înconjurătoare. Roata are lumini colorate care oferă o prognoză meteo pentru a doua zi. Luminile portocalii indică o zi însorită, verde luminează o zi tulbure și luminile albastre indică ploaia.

Most Awesome Ferris wheels: Tempozan Ferris Wheel, Japan

Cele mai jignite roți Ferris: Tempozan Ferris Wheel, Japonia

6. Cosmo Clock 21, Japonia

O roată gigantică de roată situată la Yokohama Cosmo World din Yokohama, Japonia. Este, de asemenea, cel mai mare ceas din lume. Când a fost deschisă pentru prima dată, a fost cea mai înaltă roată din lume, până la finalizarea roții Tempozan Ferris de 112,5 metri în Osaka în 1997.

Most Awesome Ferris wheels: Cosmo Clock 21, Japan

Cele mai jignitoare roți Ferris: Cosmo Clock 21, Japan

7. Melbourne Star, Australia

De asemenea, cunoscută sub numele de Steaua de Sud, în prezent este o roată neoperată Ferris în Melbourne, Australia. Este de 120 m (394 ft) inaltime si are sapte spite, reflectand steaua cu sapte capete de steag australian. În decembrie 2008 a fost deschisă după doi ani, însă a fost închisă după 40 de zile din cauza defectelor structurale și a fost ulterior dezmembrată pentru reparații majore. Reconstrucția a început în ianuarie 2011 și a fost inițial programată să fie finalizată până la sfârșitul acelui an, dar
acest lucru și câteva estimări ulterioare ale finalizării au fost pierdute. În ianuarie 2013, proprietarul roții, ING, a anunțat că nu va mai fi deschis până în a doua jumătate a anului 2013.

Most Awesome Ferris wheels: Melbourne Star, Australia

Cele mai jignite roți Ferris: Melbourne Star, Australia

8. Sky Dream Fukuoka, Japonia

A fost o roată Ferris în Fukuoka, Japonia, din 2001 până în septembrie 2009. Ea a fost de 120 de metri înălțime, făcându-l cea mai înaltă roată Ferris în Japonia în anii de funcționare și cea mai înaltă roată Ferris construită vreodată în Japonia. Fukuoka Sky Dream a fost închisă la 26 septembrie 2009.

Most Awesome Ferris wheels: Sky Dream Fukuoka, Japan

Cele mai jignitoare roți Ferris: Sky Dream Fukuoka, Japonia

9. Suzhou Ferris Wheel, China

O roată de 120 de metri (394 ft) înaltă pe coasta de est a lacului Jinji din Suzhou. Are 60 de cabine de pasageri, o capacitate maximă de 300 de pasageri și durează aproximativ 20 de minute pentru a finaliza fiecare revoluție. A fost finalizat și deschis publicului în 2009

Most Awesome Ferris wheels: Suzhou Ferris Wheel, China

Cele mai jignitoare roți Ferris: Suzhou Ferris Wheel, China

10. Eurowheel, Italia

O roată roată de 90 de metri înălțime la parcul de distracții Mirabilandia din Emilia-Romagna, Italia. Este renumit pentru priveliștile sale spectaculoase de pe Ravenna și de plajele din apropiere, iar cele 50.000 de becuri de lumină sunt considerate a fi cea mai strălucitoare roată din lume. Eurowheel este acum cea de-a doua cea mai mare roată Ferris din Europa, după Eye London

Most Awesome Ferris wheels: Eurowheel, Italy (source: wiki)

Cele mai jignite roți Ferris: Eurowheel, Italia (sursa: wiki)

turiști de distracție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.