10 cele mai populare insule grecești

0
458

Grecia are peste 200 de insule locuite, dintre care multe sunt atracții uriașe pentru turiști. Peisajele frumoase și plajele împreună cu apa albastră clară pot explica cu ușurință de ce turiștii au sărit peste continent și s-au îndreptat spre insulele mici. Următoarea este o listă cu cele mai populare insule din Grecia.

1. Creta

Cel mai mare și mai populat dintre insulele grecești. Acesta reprezintă o parte semnificativă a economiei și a patrimoniului cultural al Greciei, păstrând în același timp propriile sale trăsături culturale locale. Creta a fost odată centrul civilizației minoice (2700-1420 î.Hr.), care este considerată în prezent cea mai veche civilizație înregistrată în Europa. Din punct de vedere turistic, puteți găsi stațiuni turistice, minunate orașe vechi, cum ar fi Chania și Rethymno, plaje uimitoare (dacă priviți destul de greu), sate de munte liniștite și mâncăruri locale minunate.

Most Popular Greek Islands: Crete

Cele mai populare insule grecești: Creta

2. Santorini

Situat la aproximativ 200 km (120 mi) sud-est de continentul Greciei, Santorini are vederi vulcanice uluitoare, plaje uimitoare și apusuri de soare frumoase. Fira, capitala insulei Santorini, este situată la marginea stâncilor de mare de 400 metri (1300 ft) care oferă vederi fantastice. Insula atrage turiștii pe tot parcursul anului, dar mai ales în vară.

Most Popular Greek Islands: Santorini

Cele mai populare insule grecești: Santorini

3. Rhodes

Rhodos este una dintre primele destinații de vacanță din Grecia. Odată a fost casa uneia dintre cele șapte minuni ale lumii – "Colosul". Insula este numită după minunatul oraș vechi medieval care a fost construit pe ea – care este un sit al patrimoniului mondial UNESCO. Există o mulțime de obiective turistice, cum ar fi Acropole din Lindos și Ruinele Kameiros. Orașul Rhodos oferă, de asemenea, o viață de noapte plină de viață.

Most Popular Greek Islands: Rhodes

Cele mai populare insule grecești: Rhodos

4. Mykonos

Există aproximativ 10 000 de locuitori pe insulă, dintre care majoritatea locuiesc în cel mai mare oraș, Mykonos, care se află pe coasta de vest. Turismul este o industrie majoră pentru acei locuitori, iar Mykonos este deosebit de renumit pentru viața de noapte cosmopolită și plaje frumoase. Multe celebrități internaționale vizitează insula în fiecare vară.

Most Popular Greek Islands: Mykonos

Cele mai populare insule grecești: Mykonos

5. Corfu

A doua cea mai mare din Insulele Ionice. Orașul vechi cu cele două cetăți este un sit al patrimoniului cultural mondial UNESCO. Insula este, de asemenea, cunoscută pentru frumosul peisaj natural și plaje fine.

Most Popular Greek Islands: Corfu

Cele mai populare insule grecești: Corfu

6. Zakynthos

De asemenea, cunoscut sub numele de Zante, această insulă se află în Marea Ionică. Este a treia mare din Insulele Ionice. Insula este numită după Zakynthos, fiul unui legendar șef arcadian Dardan. Zakynthos are o industrie turistică înfloritoare.

Most Popular Greek Islands: Zakynthos

Cele mai populare insule grecești: Zakynthos

7. Hydra

Doar o oră și cincisprezece minute de la Pireu, Hydra are o arhitectură unică frumoasă. Există un oraș principal, cunoscut pur și simplu ca "port Hydra", cu o populație de mai puțin de 2.000 de locuitori. Este alcătuită dintr-un port în formă de semilună, în jurul căruia se află un centru de restaurante, magazine, piețe și galerii care servesc turistilor și localnicilor. Străzile cu pietre abrupte merg în sus și spre exterior din zona portului, iar cele mai multe dintre casele și hotelurile rezidenților sunt situate pe aceste străzi. Toate autovehiculele sunt interzise de pe această insulă, cu excepția camioanelor de gunoi. Mochi, biciclete și taxiuri de apă asigură transportul public.

Most Popular Greek Islands: Hydra

Cele mai populare insule grecești: Hydra (sursa: Herbert Ortner, Viena)


8. Paros

Din punct de vedere istoric, Paros era cunoscut pentru marmura albă fină. În prezent, pe insulă se găsesc cariere de minereuri abandonate și mine, dar Paros este în primul rând cunoscut ca un punct turistic popular. Plajele, viața de noapte și spațiile de cazare sunt cunoscute pe plan mondial și mulți turiști se întorc anual. Parikia este capitala și portul din Paros, dar cea mai mare parte a vieții de noapte este concentrată în Naousa.

Most Popular Greek Islands: Paros

Cele mai populare insule grecești: Paros

9. Skiathos

Insula Skiathos este plină de pini care ajung în mare și înconjoară numeroasele plaje nisipoase, cum ar fi faimoasa plajă Koukounaries. Capitala insulei este Skiathos, un sat cu case albe acoperite cu roșu, construite pe un deal în jurul portului. Skiathos este ideal pentru o vacanță relaxată.

Most Popular Greek Islands: Skiathos

Cele mai populare insule grecești: Skiathos

10. Ios

O insulă deluroasă, cu stânci până la mare, situată la jumătatea distanței dintre Naxos și Santorini. Este de aproximativ 18 km (11 mi) lungime și 10 km (6 mi) lățime. Capitala insulei este Chora, un sat alb și foarte pitoresc cicladic, plin de scări și căi înguste care îl fac inaccesibil pentru mașinile de orice fel. Astăzi, drumul principal prin acest sat este preluat complet de turism în ceea ce privește restaurantele, buticurile, barurile și cluburile. În afară de port și de satul Chora, Ios are doar câteva așezări mici, doar un grup de case împrăștiate în fundalul marilor plaje.

Most Popular Greek Islands: Ios

Cele mai populare insule grecești: Ios

țări insulare turiști

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.