10 cele mai renumite parcuri urbane din lume

0
1400

Un parc urban , parcul orașului , parcul municipal sau parcul public sunt toate sinonime pentru un parc situat într-un oraș pentru a oferi recreere și spațiu verde pentru locuitorii și vizitatorii orașului. Parcurile urbane includ, de obicei, locuri de joacă, grădini, drumeții, trasee de alergare și ciclism, echipament de fitness public, terenuri de sport și terenuri, facilități de picnic și multe altele.

1. Central Park, New York, Statele Unite ale Americii

Situat în centrul orașului Manhattan din New York, acest faimos parc urban a fost deschis în 1857. Central Park este cel mai vizitat parc urban din Statele Unite, cu 35 de milioane de vizitatori în fiecare an. Acesta se întinde pe o suprafață de 800 de hectare, cu multe facilități frumoase, cum ar fi Castelul Belvedere, Rezervorul Central Park, Fantana Bethesda și multe altele.

Most Famous Urban Parks: Central Park, New York

Cele mai renumite parcuri urbane: Central Park, New York

2. Hyde Park, Londra, Anglia

Un parc oraș mare din centrul Londrei, și cel mai renumit pentru colțul vorbitorilor, acest parc urban este un plămân verde frumos în centrul orașului aglomerat și un loc minunat pentru a trece mai multe ore relaxate.

Most Famous Urban Parks: Hyde Park, London

Cele mai renumite parcuri urbane: Hyde Park, Londra

3. Parcul Güell, Barcelona, Spania

Un complex de grădină cu elemente arhitecturale situate pe un deal din Barcelona. Conceput de Antoni Gaudi și construit în anii 1900-1914, acesta se întinde pe o suprafață de 17,18 ha (0,1718 km²), ceea ce îl face una dintre cele mai mari lucrări arhitecturale din sudul Europei. Este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și un loc minunat pentru a vă relaxa de zgomotele urbane din orașul mare.

Most Famous Urban Parks: Park Guell, Barcelona

Cele mai renumite parcuri urbane: Park Guell, Barcelona

4. Bosques de Palermo, Buenos Aires, Argentina

De asemenea, cunoscut sub numele de Parque Tres de Febrero, acest parc frumos este probabil cel mai mare și cel mai faimos dintre parcurile și grădinile din Buenos Aires. Calea parcului este întotdeauna ocupată cu joggers, rolele și bicicliștii. Familiile și cuplurile se bucură de picnic în aer liber și de plajă. Un mic lac din centrul parcului este folosit de bărci cu vapoare și barci cu vâsle. În timpul weekend-ului, parcul este plin de divertisment, iar în dimineața zilei de duminică există o piață în aer liber.

Most Famous Urban Parks: Bosques de Palermo, Buenos Aires

Cele mai renumite parcuri urbane: Bosques de Palermo, Buenos Aires (sursa: Dan DeLuca)

Rezervația naturală Bukit Timah, Singapore

Rezervație naturală de 1.64 de kilometri pătrați (400 de acri), aproape de centrul orașului Singapore, situată pe versanții dealului cel mai înalt din Singapore, la o înălțime de 163 de metri. Parcul este la doar 12 km de cartierul central de afaceri din Singapore, dar odată ce vă aflați în el, uitați totul despre orașul aglomerat și bucurați-vă de acest frumos mic pat de pădure tropicală. În ciuda dimensiunilor mici, este considerată una dintre cele mai productive piese de natură din țară.

Most Famous Urban Parks: Bukit Timah Nature Reserve, Singapore

Cele mai renumite parcuri urbane: rezervația naturală Bukit Timah, Singapore

6. Parcul forestier Monsanto, Lisabona, Portugalia

Acest minunat parc urban acoperă mai mult de 2.400 de hectare în Lisabona. Mulți turiști și locuitori locali vin în parc pentru a arunca o privire spre linia orizontului frumos din Lisabona, care este vizibil din parc, dar Monsanto Forest Park este, de asemenea, un cer pentru iubitorii de natură. Copacii acopera o mare parte a parcului si s-au facut eforturi pentru a gestiona atat speciile de plante cat si animale.

Most Famous Urban Parks: Monsanto Forest Park, Lisbon

Cele mai renumite parcuri urbane: Parcul forestier Monsanto, Lisabona

7. Parcul Yarkon, Tel Aviv, Israel

Un mare parc public urban situat în Tel Aviv cu 16 milioane de vizitatori anual. Parcul include peluze extinse, facilități sportive, terenuri sportive, grădini botanice, oviară, parc acvatic, locuri de concert în aer liber și lacuri. Acest plămân verde mare în mijlocul orașului aglomerat este întotdeauna împânzit cu joggers, bicicliști și alți vizitatori, purtând doar o pauză de zgomotele zgomotoase urbane și zgârie-nori vedere și înlocuirea lor cu vedere la barci cu zbaturi și sunete de păsări cântând.

Most Famous Urban Parks: Yarkon Park, Tel Aviv

Cele mai renumite parcuri urbane: Parcul Yarkon, Tel Aviv

8. Phoenix Park, Dublin, Irlanda

Un parc urban de 1.750 de acri din Dublin. Phoenix Park este unul dintre cele mai mari parcuri din Europa. Parcul include gradina zoologica din Dublin, gazon verde mare, padure, numeroase monumente istorice si religioase si un fort vechi. Mai multe sute de Deer trăiesc în limitele parcului.

Most Famous Urban Parks: Phoenix Park, Dublin

Cele mai renumite parcuri urbane: Phoenix Park, Dublin

9. Gradina Luxemburg, Paris, Franta

Parcul Gardens din Luxemburg este grădina Senatului Francez, care este adăpostită în Palatul Luxemburg. Parcul este al doilea ca mărime din Paris. Vizitatorii pot vizita picnicul sau plimbarea pe stradă printre peluze frumoase, grădini formale și livezi de fructe care dispun de numeroase statui artistice și fântâni. Există, de asemenea, căi de jogging, terenuri de tenis și echipament de fitness.

Most Famous Urban Parks: Luxembourg Garden, Paris

Cele mai renumite parcuri urbane: Gradina Luxemburg, Paris

10. Griffith Park, Los Angeles, Statele Unite ale Americii

Acest parc imens oraș este situat în munții din Santa Monica și acoperă peste 4.000 de acri. Parcul include Zoo-ul Los Angeles, Observatorul Griffith, terenuri de golf, locuri de concert și numeroase trasee de drumeții. Parcul oferă o vedere panoramică minunată asupra metropolitanei de dedesubt și este considerată o atracție de top a LA. Este iubit atât de locuitorii orașului, cât și de turiștii care vin în LA pentru prima dată.

Most Famous Urban Parks: Griffith Park, Los Angeles

Cele mai renumite parcuri urbane: Parcul Griffith, Los Angeles

orașe parcuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.