10 cele mai groaznice motive pentru a rămâne prieteni cu fostul tău

0
187

[ad_1]

Să continuați ca prieteni din motive nedrepte s-ar putea dovedi vătămător pentru amândoi.

Există un motiv pentru care fostul tău partener este fostul tău partener. Dar de ceva timp în viața ta, au devenit, de asemenea, o parte semnificativă a acesteia, motiv pentru care este foarte clar că ai dori să păstrezi acea relație într-o anumită măsură. O mulțime de foste cupluri, fie soții, fie parteneri de întâlnire, fac eforturi pentru a fi prieteni după despărțire, iar unele cupluri pot reuși această tranziție.

Cu toate acestea, cercetările sugerează că foștii medii sunt probabil să aibă prietenie de calitate scăzută în comparație cu prietenii de sex opus care nu au fost niciodată implicați romantic. Nu sunt prea mult în ceea ce privește sprijinul emoțional, mai puțin încrezător, mai puțin de ajutor și chiar mai puțin preocupați de fericirea altor oameni. Acest lucru este valabil mai ales pentru foștii parteneri cu care au fost nemulțumiți de relația lor romantică și în despărțiri nereciproce.

Certitudinea că prietenia cu fostul tău se va dovedi pozitivă în loc de o încercare dureroasă depinde de partea din motivele tale, care le include pe cele pe care nu le-ai recunoaște în mod deschis.

Mai jos sunt cele mai rele 10 motive pentru a rămâne prieten cu fostul tău:

1. Îți pare rău pentru ei.

Motive groaznice pentru a rămâne prieteni cu fostul tău – Îți pare rău pentru ei

Dacă ai inițiat despărțirea și le este greu să o accepte, ultima acțiune pe care vrei să o faci este să-i rănești din nou refuzând prietenia lor. Deși responsabilitatea de a avea grijă de ei în timpul durerii lor de inimă nu a fost niciodată a ta, iar sprijinul pe care le-o oferi i-ar putea face pe foștii tăi parteneri să se simtă mai rău. Oamenii vor să vadă că există sprijin disponibil atunci când au nevoie de el; cu toate acestea, ei nu vor să se simtă în nevoie și asta este conform unei sugestii de cercetare. Într-o astfel de perioadă în care doresc să fie mângâiați, dar, în cele din urmă, sprijinul pe care l-ați putea oferi probabil nu i-ar ajuta să meargă mai departe, deoarece ar putea depinde continuu de tine. În loc să vă asumați această povară pentru dvs., asigurați-vă că îi lăsați să primească sprijinul de care au nevoie de la alți oameni. Și dacă trebuie să-ți ceri scuze pentru că le datorezi, asigură-te că este autentic, dar nu-l scoate.

2. Îi iubești încă.

Motive groaznice pentru a rămâne prieteni cu fostul tău - Îi iubești încă

Să fii îndrăgostit de ei și să speri discret să-i ai din nou, ar putea fi motivația puternică pentru a-ți păstra prietenia cu ei. Cu toate acestea, este regretabil că se numără și printre cele periculoase. Dacă nu le place să fie în compania ta, probabil, nu este nimic de făcut pentru a se răzgândi. A încerca multe în zadar duce doar la frângerea frecventă a inimii și te face să nu te simți bine cu tine însuți. Fii alături de prietenii tăi care te fac să simți că ești apreciat și iubit. Acest fost probabil nu se numără printre ei.

3. Îți place să fii cu ochii pe ei.

Motive groaznice pentru a rămâne prieteni cu fostul tău – Îți place să fii cu ochii pe ei

Chiar dacă este o relație eșuată, există totuși durere să te gândești că fostul tău este fericit cu altcineva. Fiind prieten cu ei, știi ce se întâmplă cu viața de întâlnire a fostului tău și te influențează asupra acesteia. Cu toate acestea, a deveni confidentul lor nu vă va aduce beneficii amândoi în cele din urmă, mai ales dacă aveți un sentiment amestecat cu privire la dorința lor de a merge mai departe. Așa cum a fi prieteni pe Facebook îți oferă o privire asupra vieții prezente a fostului tău, în bine sau în rău. Urmărirea lor pe Facebook tinde să devină gelozie și anxietate. Dacă nu poți rezista, mai bine să-ți anulezi fostul prieten, offline și online.

4. Ai același cerc de prieteni

Motive groaznice pentru a rămâne prieteni cu fostul tău - Ai același cerc de prieteni

Când familia și prietenii tăi vor să rămâi prieteni cu fostul tău, cel mai probabil ești apt să o faci, asta arată cercetările. Deși nu înseamnă că ești obligat. Păstrarea prieteniei doar pentru a păstra armonia socială se dovedește a fi un scop demn; cu toate acestea, dacă acesta este singurul motiv pentru care păstrați prietenia, acest lucru ar putea fi problematic. Este dreptul tău să ai ceva timp împreună cu prietenii tăi comuni fără prezența fostului tău și să refuzi invitațiile la unele evenimente la care ar fi participat și fostul tău. Deși este în regulă să te întâlnești cu fostul tău din când în când, asta nu înseamnă neapărat că trebuie să rămâi prieteni. Ar putea fi dificil să-i percepi pe foștii parteneri ca pe o altă cunoștință, deoarece aveți o istorie considerabilă împreună, cu toate acestea, în timp, acele istorii ar mai rămâne în prim-plan.

5. Ești trist

Motive groaznice pentru a rămâne prieteni cu fostul tău - Ești trist

Există un sentiment că ceva lipsește în viața socială a unei persoane odată ce a trecut printr-o separare, iar piesa lipsă durează ceva timp pentru a se umple. Când vine sâmbătă seara și te simți trist, a-i invita la o mâncare sau un film sună mai interesant decât să ieși și să cunoști oameni noi. Cu toate acestea, poate duce la o relație de tip rollercoaster, despre care cercetările sugerează că se caracterizează prin mai puțină dragoste, mai multă nesiguranță, satisfacție mai scăzută și mai multe dileme de comunicare. Pierderea acelor momente intime este de înțeles, dar a te plasa în acel calvar de a fi din nou cu fostul tău s-ar putea să nu te asigure că ești demn de acel confort de moment. Când te simți trist, vino la familia și prietenii tăi și caută modalități de a profita cât mai bine de timpul tău singur.

6. Sperând că s-ar putea schimba într-o zi

Motive groaznice pentru a rămâne prieteni cu fostul tău - în speranța că s-ar putea schimba într-o zi

Motivul despărțirii tale s-ar putea datora infidelității fostului tău sau a obiceiurilor lor de a bea, dar speri că ei vor învăța ceva din greșelile lor anterioare și că se vor dezvolta în acel partener ideal pe care ți-l dorești. Rămânând prieteni, alegi să-ți păstrezi fostul în viața ta și chiar l-ai putea ajuta să se schimbe. Există unele cazuri în care speranța de împăcare îi motivează pe oameni să fie mai buni. Cu toate acestea, dacă fostul tău a simțit că nu este atât de greu să te ai înapoi, poate, se va concentra mai mult pe dovedirea că s-a schimbat deja, decât să facă o schimbare reală… și acest lucru s-ar putea să te provoace dezamăgiri suplimentare.

7. Țineți-vă de ele ca un back-burner

Motive îngrozitoare pentru a rămâne prieteni cu fostul tău - Ține-te de ei ca pe un răgaz

O versiune mai sardonică a ceea ce s-a spus înainte este planul de a-i păstra în preajmă dacă nu poți găsi pe cineva mult mai bun decât fostul tău. Acest lucru este nedrept pentru ei, dar te poate împiedica și pe tine. Există momente în care trebuie să închizi acea ușă dacă ai vrut ca cealaltă să se deschidă.

8. Nu se vor opri la nimic

Motive groaznice pentru a rămâne prieteni cu fostul tău - nu se vor opri la nimic

Să rămâi prieten cu fostul tău s-ar putea să nu fie genul tău de idee, dar dacă ei insistă și nu te lasă să fii? După cum am spus anterior, să spui nu unei prietenii este dreptul tău. Asigurați-vă că sunteți direct cu sentimentele despre fostul dvs. (și nu vă fie niciodată teamă să suni la poliție atunci când lucrurile scapă de sub control). Urmărirea minimă pe Facebook-ul fostului tău este inofensivă, dar urmărirea adevărată se dovedește a fi inacceptabilă și înfricoșătoare. Și, în mod surprinzător, este comun. Gelozia, obsesivitatea, furia și nevoia de a prelua controlul sunt toate comportamentele de urmărire prezise. Ai grijă la aceste trăsături.

9. Te confrunți cu sindromul „iarba este mai verde”.

Motive groaznice pentru a rămâne prieteni cu fostul tău - simți că iarba este mai verde

Cercetările sugerează că, dacă nu ești mulțumit de noua ta relație, ar trebui să te simți mai implicat în a menține comunicarea cu fostul tău. Romantizarea persoanei cu care nu esti este mai usor, la urma urmei, nu mai esti expus in mod regulat la obiceiurile sale enervante. Dar această mentalitate se dovedește a fi o capcană pentru că, dacă continui să-ți compari situația cu ceilalți, nu ai cum să fii mulțumit oriunde te duci. Dacă ești nemulțumit de afacerea ta actuală, este mai bine să încerci să deschizi astfel de sentimente cu ei în loc să alergi la fostul tău pentru o evadare sau sprijin. Dacă adaugi fostul tău împreună cu relația ta complicată, probabil că lucrurile vor încurca și mai mult.

10. Ei încă te iubesc

Motive groaznice pentru a rămâne prieteni cu fostul tău

Renunțarea la ei este cel mai bine atunci când fostul tău partener este îndrăgostit de tine și dacă este o iubire unilaterală. S-ar putea să te simți bine petrecând ceva timp cu fostul tău – cui nu i-ar plăcea asta? – totuși, acest lucru ar putea fi confuz și dureros pentru ei, mai ales dacă acest lucru le dă false speranțe. Chiar și atunci când clarificați că este singura prietenie pe care o doriți, acest lucru s-ar putea să nu fie clar pentru ei. Oamenii văd lucrurile așa cum doresc ei să vadă și fiți siguri că vor fi în alertă pentru orice urmă de sentimente revenite. Cel mai bun lucru de făcut este să minimizezi contactul cu fostul tău și să-l lași să meargă mai departe.

De ce să fim prieteni?

Există motive atât de bune pentru a păstra prietenia cu fostul? Sigur. Dacă niciunul dintre voi nu are motive de bază ca cele enumerate mai sus, de asemenea, dacă a fi prieteni nu va interfera cu relația actuală. Un „test de turnesol” excelent este dacă ați putea să vă simțiți confortabil să petreceți timp cu partenerul actual împreună cu fostul dvs. și invers – ar putea funcționa foarte bine. Motivele ulterioare ar putea fi viclene, dar mintea are câteva moduri de a le ascunde în scopuri inocente. Doar asigurați-vă că sunteți sincer cu dvs. în ceea ce privește care sunt adevăratele voastre intenții.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.