10 cele mai importante râuri din lume

0
2154

Râurile au fost întotdeauna esențiale pentru viața umană și pentru decontare. O sursă de băut, sursa alimentelor, fertilizarea solurilor și o modalitate de a transfera mărfurile de la un loc la altul. Râurile servesc ca o casă pentru pești și alte creaturi. Ele joacă o funcție esențială în mediul tropical și în zonele umede. Iată lista celor mai importante râuri din lume.

10. Râul Sepik

Most Important Rivers

Sursa imaginii: mustseeplaces.eu

Cel mai lung râu din țara Noua Guinee este râul Sepik. Râul începe din gama Victor Emanuel din munții centrali din Papua Noua Guinee. În mod șocant, la fel ca râul Amazon, Sepik curge spre Marea Bismarck. Spre deosebire de cele mai multe râuri uriașe, Sepik nu are deltă, dar se duce direct în ocean. Lungimea totală a râului este de 1.126 kilometri sau 700 de kilometri. Acesta este, de asemenea, considerat unul dintre ultimele habitate netratate supraviețuitoare din lume.

9. râul Mississippi

Most Important Rivers

Râul Mississippi este considerat cel mai mare sau cel mai mare sistem fluvial din America de Nord și din SUA. Are o lungime de aproximativ 3720 km. Râul începe la Lacul Itasca și se golește sub New Orleans (Golful Mexic).

Aburul popular a deschis comerțul cu Mississippi în anii 1820. Cherestea, mâncarea și bumbacul au fost duse pe râu. După venirea căilor ferate în anii 1880, vapoarele au scăzut treptat, deși au rămas până în anii 1920. Câteva vapoare cu aburi, cum ar fi Delta Regina, au rămas ca icoane.

8. Râul Volga

Most Important Rivers

Europa consideră râul Volga drept cel mai lung râu, în timp ce Rusia îl consideră drept cel mai important fluviu din țara lor. Din cele mai mari 20 de capitale ale Rusiei, 11 dintre acestea, inclusiv capitala Rusiei, Moscova, se află în bazinul de drenare din Volga. Începe la o altitudine de numai 225 de metri (740 de picioare) în dealurile Valday, la nord-vest de Moscova, și se întoarce la 3.645 km mai departe în Marea Caspică. Râul Volga este important pentru Rusia, când vine vorba de transportul intern de marfă și de transport, chiar dacă râul îngheață timp de 3 luni în fiecare an.

7. Zambezi

Most Important Rivers

Râul Zambezi este al 4-lea cel mai lung râu din Africa, cu o lungime de 3.540 km (2.200 mile). Râul începe într-o zonă umedă neagră din nord-vestul Zambiei și trece dincolo de Angola, împreună cu frontierele din Botswana, Namibia, Zimbabwe și Zambia, în Mozambic, unde se scurge în Oceanul Indian. Victoria este cea mai mare trăsătură a lui Zambezi. Victoria falls se află pe lista celor mai uimitoare cascade din lume.

Râul găzduiește multe feluri de animale exotice. Hipopotamusurile sunt abundente în zona liniștită a râului, iar mai multe specii de crocodili pot fi de asemenea văzute. De asemenea, Zambezi deține multe sute de soiuri de pește, inclusiv unele care sunt absolut uriașe. De exemplu, rechinii de tauri sunt văzuți în interiorul îndepărtat și se spune că sunt responsabili pentru multe atacuri asupra oamenilor.

6. Râul Mekong

Most Important Rivers

Cel de-al 12-lea râu cel mai lung din lume este râul Mekong, cu o lungime de aproximativ 4.350 km (2.703 mile). Acest râu curge de la platoul tibetan, prin regiunea Yunnan din China, Laos, Thailanda, Birmania, Vietnam și Cambodgia. Datorită schimbărilor sezoniere excesive ale fluxului și existenței rapidelor și cascadelor, râul este greu de navigat. Una dintre cele mai bogate regiuni ale biodiversității de pe planetă, care este depășită doar de Amazon, este bazinul Mekong. Mai multe soiuri de animale de mare au devenit în pericol, inclusiv delfinul Mekong și manatee de la construirea primului baraj de-a lungul râului.

5. Ganges

Most Important Rivers

Gange începe în Himalaya occidentală din India și se varsă în Delta Sunderbans din Golful Bengal. Râul a fost recunoscut ca un râu sacru de hinduși și lăudat ca zeita Hinduismului Ganga. De asemenea, a fost esențial istoric: pe maluri s-au găsit o mulțime de foste orașe rurale sau imperiale.

Situat pe malurile Ganges, Varanasi este recunoscut de unii ca fiind orașul sacru din hinduism. Hindușii au convingerile lor că viața nu este completă fără a lua o baie în râu cel puțin o dată. Cenușele celor dragi sunt răspândite și în râu. Ganges River a fost declarat râul național al Indiei, din cauza importanței sale pentru toți hindușii.

4. Dunărea

Most Important Rivers

Cel mai important fluviu al Europei este fluviul Dunărea. Este și cel mai lung râu al continentului după Volga. Râul este considerat unul dintre granițele îndelungate ale Imperiului Roman și face parte din granițele a zece națiuni europene. Începe în pădurea neagră a Germaniei și se îndreaptă către est spre o distanță de 2850 km (1771 mile), trecând prin 4 centre, înainte de a se scurge în Marea Neagră. După realizarea canalului german Rhine-Main-Dunăre în 1992, râul a fost inclus într-o călătorie trans-europeană de la Marea Neagră până la Rotterdam, în Marea Nordului.

3. Râul Yangtze

Most Important Rivers

Râul Yangtze este unul dintre cele mai celebre și de-a lungul râurilor cele mai lungi de pe planetă. Este, de asemenea, cel mai lung fluviu din China. A măsurat aproximativ 6300 km lungime (3915 mile). Râul Yangtze începe într-un aisberg în partea estică a platoului tibetan. Se intinde prin magnificele Chei Yangtze, care sunt remarcate de frumusețea lor originală și se intră în Marea Chinei de Est. Golful Trei Gorges, unul dintre barajele de pe râu, este cea mai mare stație de energie hidroelectrică de pe pământ.

Râul este una dintre căile navigabile ale planetei. Traficul implică traficul comercial care exportă mărfuri în vrac, cum ar fi cărbunele, precum și bunurile produse și navetiștii.

2. Nil

Most Important Rivers

Cel mai lung râu de pe planetă este râul Nil, care se extinde spre nord pentru 6,650 km (4132 mile) de la Africa de Est până la Marea Mediterană. Râul Nil este format din doi afluenți principali, Nilul Alb și Nilul Alb. Nilul albastru începe la Lacul Tana în Etiopia, în timp ce Nilul Alb începe în regiunea Marilor Lacuri din Africa Centrală.

Râul a avut un rol critic în creșterea culturii egiptene. Sedimentele din Nil fac terenul fertil, deoarece râul își depășește marginea anual, iar egiptenii au reușit să producă culturi și grâu. Egiptenii vechi au considerat râul Nil ca o parte semnificativă a vieții lor spirituale. Zeul numit Hapy a fost deificarea inundațiilor anuale, el și faraonul au fost considerați cei care controlau revărsarea Nilului.

1. Râul Amazon

Most Important Rivers

La aproximativ 6400 km sau 4000 mile, râul Amazon este cel de-al doilea cel mai mare râu de pe planetă, ceva mai mic decât Nilul, deși sursele legitime se opun în ceea ce privește lungimea specifică a celor două râuri. Ceea ce este adevărat este că Amazonul este cel mai lung râu de pe planetă în funcție de volum, cu un curent întreg de râu care este valabil pentru aproximativ 1/5 din fluxul de apă dulce din lume. Amazonul și afluenții acestuia se deplasează prin Bolivia, Peru, Columbia, Venezuela, Brazilia și Ecuador înainte de a se scurge spre Oceanul Atlantic.

Amazonul are mai mult de 3.000 de soiuri cunoscute de pește, iar soiurile noi sunt încă în curs de cercetare. Cu râul Orinoco, acesta este unul dintre teritoriile primare ale Delfinului râului Amazon, cele mai variate soiuri de delfin râu, care se pot întinde până la lungimi de până la 2,6 metri sau la 8,5 metri. Rechinul bull a fost înregistrat la 4.000 km (2.500mi) pe râul Amazon, la Iquitos din Peru. Notorious Piranha este un alt pește mortal în Amazon care se adună în școlile mari, deși numai câteva soiuri sunt recunoscute pentru a lovi oamenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.