Cele 10 cele mai fascinante tradiții ale lumii în ajunul Anului Nou

0
223

Acest sezon este sărbătorit în întreaga lume, dar fiecare țară are tradiții diferite în fiecare An Nou. Nu trebuie să pierdeți acest articol pentru a ști cele 10 cele mai fascinante tradiții din ajunul Anului Nou.

Anul acesta se apropie aproape de sfârșit și este un moment bun pentru familia și prietenii să se întâlnească pentru a primi și a celebra Anul Nou. Nu demult este fondată istoria acestei sărbători. Trecuseră patru secole când Papa Grigore al XIII-lea a declarat că este o sărbătoare oficială în fiecare țară catolică. Rusia a fost ultima țară care a inclus această sărbătoare în calendarul lor. În mod surprinzător, a fost una dintre schimbările deținute de comuniști după încheierea Revoluției.

Vorbind despre sărbători, oamenii sunt creativi în sărbătoare și povestea pe care o vom împărtăși astăzi este o dovadă clară a acestui fapt. Sunteți pregătiți să descoperiți tradițiile extrem de neobișnuite în ajunul Anului Nou în întreaga lume?

1. Sărut la miezul nopții

Traditions on New Year's Eve

În SUA, sărutul persoanei de lângă tine când ceasul este lovit de 12 este tradițional și originea sa este necunoscută. Și totuși, una din teoriile importante datează din epoca romană. La momentul festivității Saturnalia care a sărbătorit solstițiul de iarnă, ei s-au angajat să-i sărute toți participanții. Dacă nu poți să te săruți pe nimeni după miezul nopții, vei petrece numai anul următor, o superstiție cunoscută pentru ei.

Fără îndoială, aceasta este o tradiție puternică în SUA. După cum sa afirmat în vremurile de la Washington, există un studiu potrivit căruia peste 2/3 din populație anticipează să împărtășească un sarut la Anul Nou cu cineva și doar 10% nu intenționează să o facă.

2. Joya nu Kane

Traditions on New Year's Eve

Sursa de imagini: jpninfo.com

Inelul clopotelor, cunoscut în Japonia ca "Joya no Kane", se întâmplă la sfârșitul anului în mănăstirile budistului. În această tradiție, fiecare lovitură în clopot urmărește să pună capăt gândurilor și dorințelor rele care trăiesc în mințile oamenilor, cum ar fi pofta, mânia sau invidia.

3. Spargerea plăcilor pe ușă

Traditions on New Year's Eve

Tocmai ai citit-o corect. În Danemarca, este tradiția lor să se adreseze prietenilor, rudelor și caselor vecinilor doar pentru a arunca plăci la ușă. După cină în ajunul Anului Nou, toată lumea ar trebui să spargă placa care a fost folosită, așa spune tradiția lor. Ei aruncă feluri de mâncare împotriva ușilor celor dragi și sunt foarte apreciați de această acțiune. Ei cred că este un semn bun și aduce dragoste pentru anul următor – sau înseamnă doar că nu este nevoie să vă spălați!

La exact 12 miezul nopții, oamenii danezi sară de pe scaunul lor, deoarece aceasta este una dintre tradițiile lor nebunești. Pentru că ei cred că aduce noroc, de aceea nu este neobișnuit să vedem pe bătrânii și tinerii din casele lor să urce pe scaunele lor pentru a fi siguri că vor ajunge la o prognoză luminată în anul următor.

4. Ușile sunt vopsite în roșu

Traditions on New Year's Eve

Una dintre cele mai ciudate tradiții din ajunul Anului Nou. Ușile lor sunt pictate roșu ca o modalitate de primire a Anului Nou. Această culoare simbolizează noroc și fericire. De asemenea, ei îl sărbătoresc cu parada lor plină de dragon și focurile de artificii care intenționează să elimine energiile rele.

5. Consumați o mulțime de linte

Traditions on New Year's Eve

O masă abundentă este un lucru pe care sărbătorile din întreaga lume sunt cunoscute. În Italia și Brazilia, consumul de linte este totul. Cu cat mai multa linte, cu atat mai mult ar fi. Pentru italieni și brazilieni, este un semn al prosperității și bogăției. Această tradiție a început înapoi în timpul Anticului Roman.

În Brazilia, tradiția cea mai simbolică se întâmplă la plaja Copacabana, unde oamenii vor merge în mare și vor sări peste șapte valuri. Ei onorează, de asemenea, zeița mării Yemanjá oferind flori și daruri cum ar fi colier și brățări. Cu aceasta, vor începe un nou an plin de recunoștință și pozitivitate.

6. Măsurarea și mersul cu un geamantan în toată casa

Traditions on New Year's Eve

Există o mulțime de tradiții în Mexic, unul, în special, se scufundă în casă noaptea pentru a elimina vibrațiile negative și energiile rele … dar, de asemenea, pentru a începe anul cu casa fără pată.

Cei cărora le place să călătorească, această tradiție este dedicată în special pentru ei. Dacă doriți să atrageți noroc și să creșteți șansele de a călători în anul următor, nu uitați să purtați o valiză și să umblați în jurul casei.

7. Puneți pe lenjerie colorată

Traditions on New Year's Eve

În majoritatea țărilor, cum ar fi America Latină, purtarea unei lenjerie sexy în timpul schimbării anului este cea mai mare parte a tradiției. În mod obișnuit, în această tradiție, trebuie să îmbrăcați o lenjerie roșie, pentru că aceasta atrage dragostea. Cu toate acestea, în Bolivia, de exemplu, ei au pus pe lenjerie galbenă în loc, pentru că ei cred că atrage noroc.

8. Amintirea decedatului

Traditions on New Year's Eve

În ciuda faptului că nu pare să se potrivească ideii de a sărbători, una dintre tradițiile populare în timpul Evei de Anul Nou este de a vizita cimitirele. Este un obicei în Finlanda că întreaga familie vizitează cimitirul în ultima zi a anului. Acest lucru se întâmplă și în America de Sud și Centrală. Un exemplu notabil în acest sens este în Chile, unde majoritatea oamenilor participă la masă în locuri unde sunt îngropați dragi lor iubiți.

9. Consumul a 12 struguri, câte unul pentru fiecare inel al clopotelor

Traditions on New Year's Eve

Dacă nu sunteți de genul care iubește să fie în mulțime și sărbătorește cu sute de oameni petreceri, atunci stați departe în Madrid, la Puerta del Sol, în ajunul Anului Nou. Acest loc este cunoscut pentru a purta tradiția spaniolă de a consuma 12 struguri la ora 12 noaptea, un strugure pentru fiecare lovitură de clopote. Acest lucru se întâmplă în toate piețele centrale din toate orașele din Spania. În ciuda acestui fapt, mulți oameni preferă să rămână acasă cu familiile lor și să aibă struguri în camera de zi. Acesta este motivul pentru care toate emisiunile pe canalele TV sunt sonerii clopotelor care indică începutul unui nou an.

Originea sa este necunoscuta, dar a fost inapoi in 1880 si pare a fi preluata din burghezia franceza si germana, in care iau sampanie si struguri pentru a sarbatori Anul Nou. Se răspândește rapid la clasa inferioară și pe teritoriul spaniol, iar în prezent este un obicei în țări precum America de Sud și Centrală. Strugurii folosiți depind de regiunea lor, mănâncă 12 struguri la un moment dat, deoarece greva clopotului aduce noroc pentru Anul Nou. Asigurați-vă că nu vă veți sufoca!

10. Hogmanay

Traditions on New Year's Eve

Nu putem pune capăt acestei liste fără a aborda această tradiție din Scoția, Hogmanay (poate fi tradusă ca "ziua cea mare a dragostei") și toată lumea cântă "Auld Lang Syne" după acest pâine finală a anului.

Această sărbătoare, de obicei, este sărbătorită cu parade și focuri de foc pentru a purifica începutul noului an și pentru a elimina vibrațiile rele. Una dintre metodele de curățare cuprinde "primul picior" înseamnă primul care ar intra în ușa din față a casei prietenului sau rudelor pentru ca ei să tragă noroc.

Acestea sunt tradițiile care sunt de interes maxim din întreaga lume. Există alte tradiții care nu au fost menționate? Trimiteți-l în secțiunea de comentarii de mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.