10 cele mai puternice sportive musulmane din istorie

0
153

[ad_1]

Intenționăm acest articol pentru realizările sportive ale sportivelor musulmane din istorie care au obținut succes și faimă prin participarea lor la sport și spiritul lor sportiv, care în cele din urmă le-au marcat numele în istorie.

Mai jos sunt cele mai faimoase 10 sportive musulmane din istorie.

1. Cele mai puternice sportive musulmane – Laila Ali

Prima pe lista noastră este Laila Ali, născută în SUA, fiica unui sportiv legendar de box, Muhammad Ali. Ea a devenit un sportiv de box ca tatăl ei și a făcut o carieră notabilă în box. Laila câștigase la vremea ei 3 titluri de campionat mondial.

Ei au dezvăluit că a fost neînvinsă până la sfârșitul carierei, ceea ce marchează un record extraordinar în istoria boxului feminin. Pensionara Laila Ali și-a schimbat cariera de la o campioană la box la o femeie de afaceri. Boxerul cândva victorios devine acum un antreprenor care își administrează produsele de înfrumusețare și machiajul.

2. Cele mai puternice sportive musulmane – Hassiba Boulmerka

Eroina sportivă algeriană, Hassiba Boulmerka, devine a doua sportivă musulmană care a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice. Hassiba a fost un concurent la cursa de 1500 de metri în 1992 și a câștigat, ceea ce a făcut ca țara ei să câștige prima medalie de aur la Jocurile Olimpice.

3. Cele mai puternice sportive musulmane – Roqaya Al Gassra

Roqaya Al Gassra este din Bahrain Roqaya Al Gassra. Ea a câștigat o medalie de aur la sprintul de 200 de metri la Jocurile Asiatice din 2006, care a avut loc la Doha, și o medalie de bronz la proba de 100 de metri. Ea a câștigat medalii în cadrul campionatelor asiatice de sală și, de asemenea, în Araba. La Jocurile Olimpice din 2004, ea a făcut istorie pentru că a devenit prima concurentă care a alergat purtând un hijab. Ea este o inspirație și, în cele din urmă, a fost numită purtătoarea steagului Bahrainului pentru Jocurile Olimpice din 2008.

4. Cele mai puternice sportive musulmane – Rania El Wani

Rania El Wani este o înotătoare egipteană care a concurat de trei ori la Jocurile Olimpice și la alte competiții africane. Ea a obținut patru medalii de la campionatele africane din 1991, din 1999 și din competițiile africane din 1999. Wani a câștigat, de asemenea, medalii la Jocurile Mediteraneene din 1997 și 1999, Jocurile Arabe.

5. Cele mai puternice sportive musulmane – Kiran Khan

Kiran Khan este o altă sportivă musulmană inspirată din Pakistan. Este o înotătoare deținătoare de recorduri, care a luat parte pentru țara ei la Jocurile Commonwealth-ului Asiatic și la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.

6. Cele mai puternice sportive musulmane – Shiekha Maitha Bint Mohammed Bin Rashid Maktoum

Shiekha Maktoum este un candidat în artele marțiale, care este și deținător de medalii. Ea a câștigat argint în timpul Jocurilor Asiatice din 2006 de la Doha și a jucat, de asemenea, în Taekwondo la Jocurile Olimpice din 2008. Ea deține recordul mondial ca prima atletă din Golf care a ținut steagul Emiratelor Arabe Unite la Jocurile Olimpice din 2008.

7. Cele mai puternice sportive musulmane – Nawal El Moutakawel

Nawal El Moutakawel din Maroc este foarte venerată pentru că a fost prima atletă musulmană care a câștigat medalia de aur olimpică. Nawal lasă o amprentă în istorie pentru cucerirea barei de 400 de metri în timpul Jocurilor Olimpice desfășurate la Los Angeles în 1984. De asemenea, ea este prima femeie musulmană aleasă în CIO sau Comitetul Olimpic Internațional. Ei i-au acordat premiul Laureus Achievement Award în 2010.

8. Cele mai puternice sportive musulmane – Shiekha Latifa Bint Ahmed Al Maktoum

Sheikha Maktoum este un ecvestru care a obținut o mulțime de medalii în timpul campionatelor regionale. Ei l-au aclamat recent pe Sheikha pentru cucerirea medaliei de argint în timpul Jocurilor Asiatice din 2010.

9. Cele mai puternice sportive musulmane – Rubab Raza

Un alt sportiv impresionant adăugat pe lista noastră este Rubab Raza. Avea doar 13 ani când a concurat la Jocurile de la Atena în 2004, ceea ce a etichetat-o ​​drept cea mai tânără olimpică din Pakistan. Ea s-a alăturat înotului de 50 de metri stil liber, astfel își marchează numele în istorie.

10. Cele mai puternice sportive musulmane – Ghada Shouaa

Sirianul Ghada Shouaa a fost cunoscută pentru performanța sa magnifică la Jocurile Olimpice de la Atlanta în 1996. Ea a concurat și a câștigat medalia de aur pentru heptatlon. Ghada a mai câștigat mai multe medalii la Jocurile Asiatice și la Jocurile Mondiale.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.