10 cele mai puternice țări din lume

0
1514

[ad_1]

Mai jos sunt cele 10 țări puternice din lume, conform US News & World Report. Această listă diferă în ceea ce privește poziția generală a companiei media în ceea ce privește cele mai bune țări din lume.

1. Statele Unite ale Americii

  Cele mai puternice țări - Statele Unite ale Americii

Cel mai puternic din lume este NE. Ei au, de asemenea, cea mai mare economie în care principalul său factor contributiv este enorma industrie media și divertisment. În statul California, produce doar 2,5 trilioane de dolari. Să presupunem că, dacă California este o țară, aceasta se va înscrie printre cele șase economii de top din întreaga lume.

Când vine vorba de influență politică, SUA este de neegalat. Această țară face parte din membrii fondatori ai ONU. Țara SUA joacă un rol uriaș în aproape toate problemele internaționale, în special când vine vorba de securitatea globală. Ea continuă să fie o putere în comunitățile străine.

Armata SUA este cea mai puternică din lume. Are cel mai sofisticat și modernizat sistem de arme și păstrează o cantitate masivă de focoase nucleare. SUA este mândră să-și etaleze puterea militară la nivel global și, pentru asta, unele țări acuză frecvent Statele Unite că se amestecă prea mult în afacerile internaționale.

2. Rusia

  Cele mai puternice țări - Rusia

Cea mai mare țară la nivel mondial este Rusia, care acoperă în întregime Asia de Nord, precum și cea mai mare parte a Europei de Est. Economia sa este printre cele mai mari din lume, întreținută de vastele resurse naturale ale țării. Rusia este, de asemenea, un lider global în ceea ce privește rezervele de gaze naturale și petrol.

Rusia este o parte permanentă a UNSC sau a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite și una dintre țările cu o armată foarte puternică. Rusia deține cea mai mare rezervă de arme nucleare. Numărul focoaselor nucleare din această țară este de aproximativ 7.000. Modul în care și-a desfășurat forțele armate în ultimii ani atrage critici la nivel internațional. Rusia este, de asemenea, criticată pentru rolul său în conflictul din Ucraina.

Cu influența politică a concurenței cu cea a Statelor Unite, Rusia are legături puternice cu numeroase țări, în special cu China. Rusia, condusă de Președintele Vladimir Putin, are un guvern extrem de competent, deși controversat. Nu un număr mare de oameni sunt de acord cu felul în care Putin conduce țara. Dar, fără îndoială, acest celebru lider a fost capabil să dea rezultate pentru țara sa.

3. China

  Cele mai puternice țări - Rusia

În toate națiunile din lume, China are populația cea mai mare. Are o afacere enormă când vine vorba de influență economică și sunt a doua cea mai mare economie la nivel mondial, după SUA. Timp de peste trei decenii, economia Chinei crește într-un ritm mare, care în viitor ar putea depăși economia SUA. Când vine vorba de exporturi, această țară este și ea un lider; prin urmare, vezi zilnic produse „Made in China”.

China este, de asemenea, parte a Națiunilor Unite. Influența politică a Chinei este foarte puternică la nivel mondial; cu toate acestea, guvernul chinez este criticat pentru că a folosit practici îndoielnice și prea multă agresivitate, mai ales în a-și îndoi mușchiul militar.

Într-o manieră similară, la nivel global, forțele sale militare sunt cele mai mari. China este compusă din sute de avioane, nave comandate și peste 200.000 de soldați. Această țară asiatică are un buget militar consistent în întreaga lume și deține și arme nucleare. China menține relații puternice și în alte țări, în special cu Rusia. Dar are legături tensionate în țările din Asia de Sud-Est.

4. Regatul Unit

  Cele mai puternice țări - Marea Britanie

Regatul Unit este, de asemenea, membru al UNSC sau al Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite. Este o țară foarte dezvoltată, formată din Scoția, Anglia, Irlanda de Nord și balene și este situată în vestul Europei. Cu toate acestea, în prezent, este înconjurat de unele incertitudini din cauza acelui infam Brexit. Cu toate acestea, Marea Britanie rămâne printre cele mai puternice țări din lume.

Oficial, Regatul Unit este un stat cu arme nucleare precum Franța și, de asemenea, face parte din NATO sau din Organizatia Tratatului Nord-Atlantic. Marinele Marii Britanii sunt printre cele mai bune din lume. De asemenea, au cel mai competent Serviciu de Informații Secrete, cunoscut în mod obișnuit ca M16.

Influența politică și economică a Regatului Unit este remarcabil de puternică și a marcat tendințe în diferite domenii precum modă, arte, tehnologie, cultură și științe. Această țară este printre cele mai bune țări pentru a produce medici desăvârșiți; de aceea sunt incluși în lista celor mai de top medici din întreaga lume.

5. Germania

Cele mai puternice țări - Germania

Pentru o perioadă de timp, Germania a fost printre cele mai puternice națiuni din lume. Țara sa și-a putut reveni după ce a fost distrusă de război și de conflictele din interior. Economia se clasează în mod constant printre cele mai bune din 10 datorită cetățenilor săi foarte educați și calificați.

Germania este situată în centrul-vestul Europei, o națiune bine dezvoltată, cu un cost ridicat al vieții. Ei sunt printre cei mai mari exportatori și au o puternică influență economică și politică la nivel mondial și relații internaționale solide.

De asemenea, fac parte din Organizația Tratatului Atlanticului de Nord și Națiunile Unite și sunt implicați puternic în problemele de securitate globală. Această țară este remarcată pentru marea sa istorie culturală, precum și pentru cea mai frumoasă metropolă din întreaga lume. Germania are forțe militare puternice, iar guvernul lor este condus de lideri bine versați în toate aspectele, fie că este vorba de afaceri economice sau politice.

6. Franţa

  Cele mai puternice țări - Franța

Pe lângă una dintre cele mai puternice țări, ele sunt incluse și în lista celor mai bune 10 țări cu arme nucleare puternice, cu un focos nuclear de până la aproximativ 300. Oficial este un stat cu arme nucleare, precum și o armată competentă în întreaga lume.

Franța este situată în Europa de Vest, sub Marea Britanie și este printre cele mai mari economii din lume, după alte câteva puteri globale precum China, Japonia și SUA. Un membru al UNSC sau Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite. Ei au alianțe internaționale foarte solide, plus că este întotdeauna implicat în probleme de securitate globală, precum și în diferite probleme internaționale.

Franța este unul dintre cei mai mari jucători ai industriei modei. Au avut contribuții enorme în lumea modei și este un teren de origine pentru case de modă cunoscute precum Givenchy, Yves Saint Laurent și Chanel. Nu în niciun fel în care influența lor culturală exactă poate fi cuantificată.

7. Japonia

  Cele mai puternice țări - Japonia

Când vine vorba de tehnologie, Japonia este printre cele mai influente țări din lume. Această țară este considerată drept nucleul inovației tehnologice de ceva timp și fără îndoială, mai avansată tehnologic decât Statele Unite. Motivul din spatele puterii sale economice este cetățenii săi bine educați și foarte calificați.

Ele sunt a treia ca mărime din economia globală, după China și SUA. Japonia se numără printre liderii mondiali în ceea ce privește exportul de produse, în special în domeniul tehnologiei. De asemenea, membră a ONU, Japonia are o relație puternică cu alte puteri globale. Cu toate acestea, are unele probleme cu alți vecini precum Coreea de Nord și China.

Când vine vorba de puterea lor militară, ei nu sunt norocoși să aibă cele mai bune forțe armate. Cu toate acestea, se numără printre cei care au bugete militare uriașe, precum și cel mai recent sistem de arme. În cea mai mare parte, ei desfășoară forțe armate pentru a menține pacea și autoapărarea. Japonia demonstrează că nu este o necesitate să existe prezența unor forțe militare puternice pentru a fi privită ca o țară puternică.

8. Israel

  Cele mai puternice țări - Israel

În Orientul Mijlociu, Israelul este una dintre cele mai puternice țări cu o economie uriașă și un cost ridicat al vieții. Această țară este similară cu Japonia; sunt țări remarcabil de educate din întreaga lume, care au jucat un rol important în dominația Israelului când vine vorba de tehnologie.

Israelul are o relație externă diversă. Unul este un aliat pentru țări puternice precum Rusia și SUA, în timp ce pe de altă parte, legăturile lor între alte țări din Orientul Mijlociu erau tensionate. De fapt, cu care programul nuclear al Israelului este bine dezvoltat, lucrurile înrăutățesc, dar guvernul său este necinstit cu privire la capacitățile lor nucleare.

În afară de asta, forțele militare ale Israelului sunt printre cele mai puternice din lume. Cu toate acestea, nu este la fel de extins ca în cazul forțelor armate chineze și americane. Se întâmplă că Forțele de Apărare Israelului sunt extrem de bine antrenate și foarte eficiente în neutralizarea diferitelor tipuri de amenințări, fie interne, fie internaționale. Mossad este agenția de informații a Israelului, care este, fără îndoială, cea mai bună din lume.

9. Regatul Arabiei Saudite

  Cele mai puternice țări - Regatul Arabiei Saudite

Arabia Saudită este printre cele mai puternice și mai mari țări arabe. Se crede că ei sunt pro-occidentali din cauza alianței lor puternice cu țări precum Marea Britanie și SUA. Această țară este deschisă cetățenilor străini cărora le place să lucreze în interiorul regatului.

Influența sa politică este puternică în regiune și sunt strâns aliați cu Pakistanul, care se numără printre puternicele țări arabe. Arabia Saudită este mai conservatoare în comparație cu Emiratele Arabe Unite. Cu toate acestea, guvernul său a făcut recent schimbări semnificative, făcând țara mai deschisă. Un exemplu este acordarea de a conduce femeilor, care a fost anunțată în septembrie anul trecut.

Sunt cunoscuți și pentru cheltuielile militare. Arabia Saudită este unul dintre cei mai mari importatori de arme din lume, în timp ce Marea Britanie este principalul furnizor. Printre furnizori se numără Canada și SUA. Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, cunoscut drept un avocat al drepturilor omului, a fost criticat deoarece vinde echipament militar Arabiei Saudite, care are un istoric infam în ceea ce privește drepturile omului.

10. Emiratele Arabe Unite

  Cele mai puternice țări - Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite sunt compuse din federația a 7 emirate, și anume, Ajman, Abu Dhabi, Dubai, Ras al-Khaimah, Fujairah, Umm al-Quwain și Sharjah, toate guvernate de o monarhie separată. Atât Dubai, cât și Abu Dhabi sunt țări binecunoscute. Dubai este cea mai populară destinație pentru turiști și mai atrăgătoare pentru străini, deoarece este deschis și mai liberal în comparație cu restul națiunilor arabe.

Emiratele Arabe Unite se numără printre cele mai bogate țări din lume în care gazele naturale și rezervele abundente de petrol sunt factorul care contribuie masiv. Este printre afiliații Națiunilor Unite și unul dintre membrii fondatori ai CCG sau ai Consiliului de Cooperare al Golfului. Această țară deține o alianță internațională puternică și are o influență economică puternică.

Cu toate acestea, Emiratele Arabe Unite nu au o armată puternică și masivă, deși forțele sale armate s-au îmbunătățit în ultimii ani. Forțele Armate ale Emiratelor Arabe Unite sunt echipate cu sisteme de arme de ultimă generație cumpărate din diferite țări puternice.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.