10 cele mai renumite piețe de oraș din lume

0
752

1. Times Square, New York, Statele Unite ale Americii

Piața celei mai faimoase din lume este situată la intersecția Broadway și a șaptea bulevard și se întinde de la cele 42 de străzi spre West 47th Street. Este plină cu ecrane video, semne LED și lumini intermitente și este cunoscută a fi o atracție turistică majoră. Luminile și semnele pot fi văzute oricând, dar experiența cea mai încântătoare vine când o vizitează noaptea, deoarece toate semnele și ecranele sunt pline de culoare. Times Square este, de asemenea, bine cunoscut pentru faimoasa picătură de Anul Nou.

Most Famous City Squares: Times Square, NY (source: wiki)

Cele mai renumite piețe ale orașului: Times Square, NY

2. Piața Roșie, Moscova, Rusia

Renumita Piață Roșie este situată în inima Moscovei. Acesta este înconjurat de Catedrala Sfântul Vasile, Muzeul de Stat de Istorie, Mausoleul lui Lenin și Kremlin. Acesta este cel mai recunoscut punct de reper al Rusiei și este, de obicei, prima oprire a turiștilor la Moscova.

Most Famous City Squares: Red Square, Moscow

Cele mai renumite piețe ale orașului: Piața Roșie, Moscova

3. Djemaa el Fna, Marrakech, Maroc

Punctul culminant al oricărei vizite la Marrakech și una dintre cele mai importante atracții turistice din Maroc. În ziua de azi, acest pătrat, în inima medinei, este în mare parte umplut cu farmece de șarpe și oameni cu maimuțe, precum și cu unele dintre cele mai comune tarabe. Pe măsură ce ziua progresează, pătratul devine mai aglomerat, cu povestitori, magicieni și comercianți de medicamente tradiționale. Pe măsură ce întunericul coboară, pătratul se umple cu zeci de mese, iar mulțimile se află la înălțimea lor.

Most Famous City Squares: Djemaa el Fna, Marrakech, Morocco (source: wiki)

Cele mai renumite piețe ale orașului: Djemaa el Fna, Marrakech, Maroc (sursa: wiki)

4. Piața Sfântul Petru, orașul Vatican

Situat chiar în fața bazilicii Sf. Petru din Orașul Vatican. În centrul elipsei se află un obelisc egiptean care a fost transportat din Egipt în Roma în timpul domniei împăratului Augustus. A fost mutat de la circ la actualul loc în 1586. În timpul Evului Mediu, se considera că mingea de aur deasupra obeliscului conținea cenușa lui Iulius Cezar. Cu toate acestea, când sa îndepărtat bara metalică antică, era goală.

Most Famous City Squares: Saint Peter's Square, Vatican City (source: wiki)

Cele mai renumite piețe ale orașului: Piața San Pietro, orașul Vatican (sursa: wiki)

5. Piața Tiananmen, Beijing, China

Piața Tiananmen din Beijing este cea mai mare piață din lume. Este înconjurat de monumente în stil sovietic și clădiri guvernamentale. Există o ceremonie de ridicare și coborâre a steagului în zori și în amurg. Piața a devenit faimoasă datorită masacrului de la Piața Tiananmen din 4 iunie 1989, în care trupe cu puști de asalt și tancuri au provocat mii de victime asupra civililor neînarmați.

Most Famous City Squares: Tiananmen Square, Beijing, China (source: wiki)

Cele mai renumite piețe ale orașului: Piața Tiananmen, Beijing, China (sursa: wiki)

[Put_links_units_468_15]

6. Trafalgar Square, Londra, Anglia

Piața Trafalgar comemorează victoria domnului Horatio Nelson împotriva flotei lui Napoleon la bătălia de la Trafalgar în 1805. Monumentul central al pieței este o coloană înaltă, pe care figura lui Nelson stă să privească peste Londra. Monumentul său este înconjurat de patru leii colosali și o serie de fântâni mari. De-a lungul anilor, piața a devenit faimoasă și reprezintă o parte importantă a oricărei vizite la Londra.

Most Famous City Squares: Trafalgar Square, London, England (source: wiki)

Cele mai renumite piețe ale orașului: Trafalgar Square, Londra, Anglia (sursa: wiki)

7. Piazza del Campo, Siena, Italia

Piazza del Campo în formă de coajă este principalul spațiu public al centrului istoric din Siena, Italia. Este una dintre cele mai mari piețe ale orașelor medievale din Europa și este cunoscută pe plan mondial pentru frumusețea și integritatea sa arhitecturală. Pătratul deține o cursă de cai de două ori pe an, în care călăreții circulă de trei ori pe Piazza. Când cursa este ținută, un strat gros de murdărie este așezat pe pistă.

Most Famous City Squares: Piazza del Campo, Siena, Italy (source: wiki)

Cele mai renumite piețe ale orașului: Piazza del Campo, Siena, Italia (sursa: wiki)

8. Plaza de Mayo, Buenos Aires, Argentina

Plaza de Mayo a fost scena revoluției din 25 mai 1810 care a condus la independența argentiniană. De atunci, Plaza de Mayo a fost punctul focal al multor evenimente politice din Buenos Aires. Situat în centrul Plaza de Mayo este Pirámide de Mayo – cel mai vechi monument național din Buenos Aires. De asemenea, în jurul pieței se află Casa Rosada (Casa Pink), care este sediul și biroul executiv al președintelui Argentinei. Plaza de Mayo este considerat atracția de top în Buenos Aires și nici un vizitator nu părăsește orașul fără să îl viziteze.

Most Famous City Squares: Plaza de Mayo, Buenos Aires, Argentina (source: wiki)

Cele mai renumite piete ale orasului: Plaza de Mayo, Buenos Aires, Argentina (sursa: wiki)

9. Piața Orașului Vechi, Praga, Republica Cehă

Situat între Piața Wenceslas și Podul Carol, Piața Orașului Vechi din Praga este în plină desfășurare în timpul verii cu turiști și localnici. Având diferite stiluri arhitecturale, printre care Catedrala gotică din Týn și biserica barocă Sfântul Nicolae, piața orașului este o oază pentru călătorii obosiți de străzile înguste din Praga. De asemenea, în piață, turiștii pot găsi celebrul ceas astronomic.

Most Famous City Squares: Old Town Square, Prague, Czech Republic (source: wiki)

Cele mai renumite piețe ale orașului: Piața orașului vechi, Praga, Republica Cehă (sursa: wiki)

10. Zócalo (Plaza de la Constituție), Mexico City, Mexic

Situat în inima centrului istoric al orașului Mexico, Zocalo este una dintre cele mai mari piețe din lume. Acesta este înconjurat de Catedrala Metropolitană, Palatul Național și o serie de alte clădiri istorice. Un imens steag mexican ocupă centrul, care este coborât și ridicat în fiecare zi. Piata orasului a fost un loc de intalnire pentru mexicanii din vremurile aztece.

Most Famous City Squares: Zocalo, Mexico City, Mexico(source: wiki)

Cele mai renumite piețe ale orașului: Zocalo, Mexico City, Mexic (sursa: wiki)

orașe celebre pătrate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.