10 cele mai utile efecte ale consumului de cafea

0
130

[ad_1]

Fie că este cu lapte, îndrăzneț, cu gheață sau fierbinte, cafea este deja un aliment de bază în majoritatea dietei. Consumul de cafea ne oferă un impuls de dimineață și este utilizat în adunări sociale la scară mică sau mari afaceri de cafenele. Sincer vorbind, nu este doar pentru beneficii sociale, ci pentru iubitori de cafea, este un ritual. Oriunde în lume, fiecare cultură are o tradiție distinctă față de fasolea noastră preferată.

Iată lista noastră cu beneficiile consumului de cafea pentru sănătatea noastră

1. Energie îmbunătățită

Cele mai utile efecte ale consumului de cafea - Energie îmbunătățită

Consumul de cafea ne crește nivelul de energie și acesta este motivul principal pentru care oamenilor le-a plăcut. Cafeaua are o mulțime de cofeină care ajută la reducerea senzației de oboseală și, de asemenea, îmbunătățește funcțiile creierului, cum ar fi nivelul de energie, starea de spirit, vigilența generală.

2. Beneficii pentru sănătate pentru inimă

Cele mai utile efecte ale consumului de cafea - Beneficiile pentru sănătate ale inimii

Un studiu olandez a arătat că cei care iau 2-4 porții de cafea în fiecare zi scad șansele de a avea o boală cardiacă cu 20%. Consumul de cafea ajută la diminuarea inflamației arterelor, ceea ce ajută la scăderea șanselor de apariție a bolilor cardiace.

3. Arzător natural de grăsimi

Cele mai utile efecte ale consumului de cafea - Arzător natural de grăsimi

Majoritatea suplimentelor pentru arderea grăsimilor conțin cofeină, care s-a dovedit a fi o substanță naturală de ardere a grăsimilor. Într-unul dintre studiile sale, cofeina mărește rata metabolică, ceea ce vă maximizează capacitatea de ardere a grăsimilor.

4. Ajută la prevenirea bolilor

Cele mai utile efecte ale consumului de cafea - Ajută la prevenirea bolilor

Printre boli precum cancerul de ficat, carcinomul bazocelular, insuficiența cardiacă, boala Parkinson, cancerul hepatic și diabetul de tip II, consumul de cafea are un efect care reduce riscul de a face aceste boli. O meta-analiză în 2009 dezvăluie că consumul de cafea poate reduce șansa de a avea diabet de tip II.

5. Sursă excelentă de antioxidanți

Cele mai utile efecte ale consumului de cafea - sursă excelentă de antioxidanți

Dieta occidentală include cafea, care este populară pentru cantitatea sa uriașă de antioxidanți. Dieta occidentală constă de obicei din alimente bogate în grăsimi, carne roșie, cereale rafinate și deserturi dulci, dar principala lor sursă de antioxidanți provine din cafea, ceea ce face din aceasta cea mai sănătoasă componentă a dietei.

6. Efecte de echilibrare hormonală

Cele mai utile efecte ale consumului de cafea - Efecte de echilibrare a hormonilor

La Universitatea Harvard, cercetători au descoperit că femeile care consumă numeroase căni de cafea într-o zi este puțin probabil să fie afectate de cancer endometrial, o boală care apare din mucoasa uterului. Cafeaua ajută la reducerea nivelului crescut de hormoni, astfel încât scade insulina și estrogenul.

7. Proprietăți antidepresive

Cele mai utile efecte ale consumului de cafea - Proprietăți antidepresive

In conformitate cu Arhivele Medicinei Interne, a apărut recent într-un studiu că femeile care au consumat 2-3 porții de cafea într-o zi au scăzut șansa de a avea depresie. Consumul de cofeină crește nivelul de energie și îți poate face starea de spirit mai bună.

8. Trăiește mai mult

Cele mai utile efecte ale consumului de cafea - Traieste mai mult

Deși au fost făcute doar cercetări minime pentru aceasta, un studiu actual de la New England Journal of Medicine a propus ca cei care consumă cafea să trăiască mai mult decât cei care nu o fac. Factorii externi joacă, de asemenea, un rol, cum ar fi implicarea în comportamente de sănătate de proastă calitate.

9. Liniste

Cele mai utile efecte ale consumului de cafea - liniște

În 2011, Universitatea Harvard a efectuat un studiu cu privire la femeile care consumă mai mult de patru porții de cafea pe zi aveau un risc mai mic de a deveni depresie cu 20%. Consumul de cafea pe zi a arătat, de asemenea, cu 53% mai puțin risc de sinucidere. Cofeina stimulează energia și îți face starea de spirit mai bună.

10. Performanță mai bună de zi cu zi

Cele mai utile efecte ale consumului de cafea - Performanță mai bună de zi cu zi

Lupta cu oboseala de dimineața și după-amiaza este motivul principal pentru care oamenii beau cafea. Consumul de cofeină ajută la creșterea energiei și a nivelului de performanță, ceea ce vă permite să treceți întreaga zi.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.