10 cele mai periculoase drumuri din lume

0
331

[ad_1]

Doar acei nebuni, plătiți să facă asta și sinucigași ar trebui să parcurgă vreodată aceste drumuri.

În fiecare an, oameni mor din cauza accidentelor de circulație și ajunge la aproape 1,3 milioane. OMS a declarat că din 2011 până în 2021 este „Un deceniu de acțiune pentru siguranța rutieră”.

Moartea accidentală poate fi prevenită doar dacă conduc mai bine. Există drumuri care ar testa cu adevărat curajul și îndemânarea unui șofer, fie că este vorba de picăturile abrupte ale munților, drumurile din zonele de război sau curbele în ac de păr.

Iată lista noastră cu cele mai periculoase 10 drumuri în lume.

10. Al Italiei Pasul Stelvio

Cele mai periculoase drumuri

Există mai multe drumuri care par mai periculoase decât sunt de fapt. Dar nu înseamnă că este acceptabil să admiri priveliștea pitorească a alpinului în loc să-ți concentrezi ochii pe drum.
Acest traseu seamănă cu o mâzgălire a unui copil și are mai multe ace de păr în comparație cu Helena Bonham Carter. Deci, nu vă lăsați păcăliți traversând Pasul Stelvio din Alpii italieni.

O picătură de munte care este atât de abruptă, de aceea privirea în jos este un nu-nu. Acest traseu urcă aproximativ 2 kilometri și doar o barieră de beton cu așezare joasă se află între acea picătură abruptă de munte, motivul pentru care privirea în jos este un mare nu-nu.

9. Autostrada Karakoram în Pakistan

Cele mai periculoase drumuri

Această autostradă leagă Pakistanul și China la pasul Khunjerab, cu o înălțime de 4.693 de metri. Drumul din Pakistan este neasfaltat și ceea ce este mai rău este că această autostradă este predispusă la inundații și alunecări de teren. Cu toate acestea, rămâne o atracție turistică, deoarece trec pe lângă niște chei uluitoare de-a lungul Vechiului Drum al Mătăsii. Guvernul care a construit aceasta a numit-o „Autostrada Prieteniei” în ciuda morții a 82 de muncitori chinezi și 810 pakistanezi în timpul construcției sale, care a fost cauzată în principal de alunecări de teren.

8. Pasul Los Caracoles în Chile

Cele mai periculoase drumuri

Curbele abrupte și amețitoare șerpuiesc prin Anzi în mijlocul Uspallata, Argentina și în Los Andes, Chile. O zonă retrasă înălțată la aproximativ 3.176 de metri înălțime și ceea ce este mai înfricoșător sunt acele serii de camioane articulate care trec pe acest traseu și acest drum este fără nicio barieră de siguranță. Cu toate acestea, acest drum este folosit și de autocarele turistice atunci când nu este blocat de zăpadă în timpul iernii. Călătoria cu avionul este o altă opțiune ușoară sau prin Transandine Railway dacă își va deschide serviciile.

7. Făcător de văduve în Regatul Unit

Cele mai periculoase drumuri

În perioada 2006-2008, au avut loc 34 de accidente grave sau mortale. De aceea, în 2010, Fundația pentru Siguranța Rutieră a numit acest drum de țară pitoresc din Peak District din Anglia – drept cea mai periculoasă rută din Regatul Unit. Multe dintre aceste victime implică motocicliști care se bucură de scenele bucolice și de spațiul deschis vast. Cu toate acestea, curbele perfide ale drumului sunt marginite de ziduri de piatră și terasamente abrupte, ceea ce îl face prea periculos decât pare să fie și a fost numit de localnici „făcător de văduve”.

6. Traseul de coastă în Croația

Această țară are o medie anuală de accidente de circulație de 11.650 și nu există nicio îndoială că Croația este inclusă în lista Asociației pentru călătoriile internaționale sigure pe drumurile cele mai periculoase din lume.

Viteza și aglomerația sunt problemele întâlnite de-a lungul traseului de coastă Adriaticii, care sunt binecunoscute pentru curbele ascuțite care se agață de fața stâncii și, de asemenea, pentru absența barierelor de siguranță.

5. Tunelul Guoliang din munții Taihang din China

Cele mai periculoase drumuri

Acest tunel Guoliang, situat în provincia Henan, China, este terifiant pentru șoferii din zilele noastre. Cu toate acestea, în 1972, șoferii chinezi care au spart acest tunel de 1,2 kilometri lungime de-a lungul marginilor munților Taihang demonstrează că era mortal. În timpul construcției, unii au murit, iar acest tunel a fost realizat în principal folosind unelte de mână. Are 4 metri latime pe 5 metri inaltime; unele zone au o margine deschisă peste stânca stâncoasă, de aceea a fost supranumit „drumul care nu tolerează greșeli”, ceea ce este în mod clar potrivit.

4. Indiei Zoji La Pass

Cele mai periculoase drumuri

Situat între Ladakh și Kashmir se află Zoji La Pass, un traseu montan care arată ca o șosea prăfuită prin Himalaya de Vest. Cu toate acestea, acest drum menține comunitatea Ladakh conectată la lumea din afara propriei lor, chiar dacă este adesea blocată de zăpadă abundentă în timpul iernii. Acest drum de 9 kilometri merge în zig-zag la 3.528 de metri de munte fără nicio barieră pe marginea sa și o față de stâncă compactă pe cealaltă parte. Cu siguranță nu pentru cineva cu vertij sau cu teamă de alunecări de teren.

3. Autostrada morții din Irak

Un avion american a bombardat camioanele și tancurile irakiene de-a lungul autostrăzii 80 care venea din orașul Kuweit spre Basra. Acest lucru sa întâmplat în februarie 1991, în timpul primului război din Golf, în timp ce vehiculele se retrag, ceea ce a distrus 2.700 de vehicule, ceea ce marchează acest drum în istorie drept „Autostrada morții”. Numărul deceselor nu a fost niciodată confirmat cu exactitate și variază de la aproximativ 300 până la 10.000. Războiul s-a încheiat la câteva zile după ce fotografii cu cadavre carbonizate și vehicule arse au fost televizate în toată lumea.

2. Drumul Morții al Boliviei

Cele mai periculoase drumuri

A fost declarat anterior drept cel mai periculos drum din lume de către Banca Inter-Americană de Dezvoltare. Drumul care circulă din La Paz mergând în Coroico coboară abrupt pe 65 de kilometri pe care până și actorul Charlie Sheen i-ar pune pe gânduri.

Pentru cicliștii de aventură, acest drum devine locul lor de joacă în care este de fapt periculos. Autobuzele supraaglomerate și camioanele locale manevrează acest drum pe care uneori zboară pe traseu ucigând între 200 și 300 de persoane pe an.

1. Rută de călătorie de la Jalalabad la Kabul, Afganistan

Cele mai periculoase drumuri

Mai multe drumuri sunt etichetate drept „cele mai periculoase”. Cu toate acestea, călătoria pe această autostradă de 65 de kilometri din Jalalabad până la Kabul justifică semnificația reală a căreia șerpuiește pe teritoriul taliban.
Partea periculoasă a acestui drum nu are nimic de-a face cu insurgența. Există doi factori care fac acest traseu periculos: este un drum îngust, întortocheat, care urcă până la 600 de metri pe autostrada Kabul Gorge și șoferii afgani care depășesc cu nesăbuință camioanele de transport complet încărcate.

Este important să fii în siguranță în timp ce conduceți sau călătoriți. Verificați acestea 10 cele mai comune moduri de a evita accidentele de mașină.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.