10 pesteri subterane uimitoare

0
1430
10

Pestera Eisriesenwelt

Pestera Eisriesenwelt

Pestera Eisriesenwelt este cea mai mare pestera de gheata din lume, intingandu-se pe o lungime mai mare de 42km. Aceasta se afla inauntrul muntelui Hochkogel in sectiunea Tennengebirge a Muntilor Alpi din Austria. Eisriesenwelt a fost formata cand un rau a erodat pasaje in munte. Formatiile de gheata dinauntru s-au format cand zapada topita a curs inauntrul pesterii si a inghetat inapoi.

9

Pestera Flautului de Stuf

Pestera Flautului de Stuf

Pestera Flautului de Stuf, cunoscuta de unii si ca „Palatul Artelor Naturale” este localizata in nord-vestul orasului Guilin din sudul Chinei. Conform unei legende, pestera a fost numita asa pentru ca oamenii credeau ca din stuful de la intrarea pesterii pot fi facute flauturi. Aceasta pestera de calcar ofera o ambienta magica de stalactite, stalagmite, pasari, plante si animale de forme si culori fantastice.

8

Pestera Cristalelor

Pestera Cristalelor

Pestera Cristalelor a fost descoperita in anul 2000 de catre minerii ce excavau un tunel nou pentru mina Naica din nordul Mexicului. Camera principala contine unul dintre cele mai mari cristale naturale descoperite vreodata. Cel mai mare cristal gasit, pana in prezent, in pestera are 11m lungime, 4m in diametru si 55tone. Aceste cristale au devenit atat de mari datorita temperaturilor extrem de mari dinauntrul pesterii, temeraturi ce pot atinge si 58℃C. Aceste temperaturi au oferit cristalelor microscopice posibilitatea de a se forma si a creste. Toate acestea rezulta intr-o pestera subterana parca desprinsa din filme.

7

Raul Subteran Puerto Princesa

Raul Subteran Puerto Princesa

Raul subteran Puerto Princesa este localizat intr-o jungla de pe coasta nordica a insulei Palawan din Insulele Filipine. Pana in 2007, aceasta era cea mai lunga pestera descoperita din lume si inca este cel mai mare rau subteran navigabil. Raul subteran are 8,2km lungime, strabate o pestera spectaculoasa, dupa care se varsa in Marea Chinei de Sud.

6

Pesterile Waitomo

Pesterile Waitomo

Pesterile Waitomo sunt una dintre cele mai mari atractii turistice ale Noii Zeelande, localizate la marginea orasului Waitomo. Acestea gazduiesc o specie de viermi fosforescenti de marimea unui tantar, specie specifica Noii Zeelande. Aceste pesteri au fost formate acum peste 30 milioane de ani.

5

Pestera Majlis al Jinn

Pestera Majlis al Jinn

Majlis al Jinn este una dintre cele mai mari pesteri subterane din lume, localizata intr-o zona izolata al Platoului Selma din Oman. Majlis al Jinn este o pestera cu o singura incapere ce masoara 310 x 225m si 120m inaltime. Pentru a obtine o perspectiva asupra acestei inaltimi, ganditi-va ca 12 avioane Boeing 747 ar incapea in aceasta pestera.

4

Pesterle Skocjan

Pesterle Skocjan

Sistemul de pesteri Skocjan cuprinde cea mai inalta pestera din Europa, chei si cascade subterane, totul parca descprins din Stapanul Inelelor. Aceste pesteri au fost create in urma erodarii pietrei datorita raului Reka ce curge prin subteran o distanta de 34km.

3

Cavernele Carlsbad

Cavernele Carlsbad

Cavernele Carlsbad sunt un parc national din New Mexico, SUA. Acestea includ Camera Mare, o pestera de calcar de 1,2km lungime, 190m latime si 170m inaltime. Este cea de-a 7-a cea mai mare pestera din lume. Cavernele sunt decorate cu salactite, stalagmite si o varietate incredibila de alte formatii ce pot fi vizitate prin intermediul unor drumuri usor accesibile.

2

Grota Jeita

Grota Jeita

Grota Jeita cuprinde 2 pesteri cartice de calcar interconectate. Una dintre ele gazduieste cea mai mare stalactita din lume – un depozit de minerale ce atarna de peretele pesterii. Cea de-a doua este localizata la 60m adancime sub prima si are o lungime de 6,2km, parcursa de un rau subteran.

1

Pesterile Mulu

Pesterile Mulu

Pesterile Mulu sunt localizte in Parcul National Gunung Mulu din Borneo si reprezinta una dintre cele mai mari atractii turistice din Malaysia. Parcul cuprinde pesteri si formatii carstice incredibile intr-o padure tropicala muntoasa. Una dintre camerele pesterii, camera Sarawak, masoara 700m lungime, 396m latime si cel putin 70m inaltime si este cea mai mare din lume. Este atat de mare incat, in aceasta, ar incapea 40 de avioane Boeing 747. Pestera gazduieste o colonie enorma de lilieci ce zboara in fiecare dimineata din pestera intr-un mod spectaculos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.