Cei mai vechi copaci din lume

0
1168
cei-mai-batrani-copaci-din-lume-4
Mai jos gasiti cei mai vechi copaci din lume care sunt inca in viata:
  1. Vechiul Tjikko (Suedia)

Acest molid de 5 metri inaltime din zona Dalarnei din Suedia, aratand mai mult ca un brad de Craciun, dar nu va lasati pacaliti: acest mic copac a inceput sa-si creasca radacinile inca de cand Marea Britanie era conectata cu Europa cu ajutorul unui pod de gheata. Acesta avand o vechime de aproximativ 9.550 de ani.

2. Methuselah (California)

old-tree2

 

Methuselah, un pin din Munti Albi (California) se considera a fi cu o vechime de aproximativ 5.000 de ani si nu mai este un copac care sa semene cu acesta in lume. Locatia exacta a acestuia este tinuta secret de catre serviciile padurilor, pentru protectia sa.

3.  Llangernyw (North Wales)

north-wales

Llangernyw, un copac de o varsta aproximativa de 5.000 de ani in urma, a fost inclus intr-o lista ca fiind unul din cei 50 din Marii Arbori Britanici de catre Consiliul Britanic de copaci.  Llangernyw a fost plantat acolo unde se gaseste acuma Tara Galilor de Nord, atunci cand Piramidele din Egipt erau considerate o noua creatie.

4. Zoroastrian Sarv (Iran)

iran

Zoroastrian Sarv, un copac aflat in centrul Iranului este un monument National al Iranului. Acest copac si-a inceput viata acuma 4.000 de ani in urma, inca de cand oameni din Centrul Asiei au inventat roata, iar pe parcursul vieti a fost martorul aparitiei civilizatiei moderne.

5.  Fitzroya Cupressoides (Chile)

oldest-trees

Fitzroya Cupressoides, un tip de copac cu talie inalta, verzui din Munti Andes, este unul din cei mai vechi copaci din lume. Acest copac este protejat de catre oameni de stiinta, se considera ca fiind cu o varsta de aproximativ 3.600 de ani.

6. Copacul de o suta de cai (Sicilia)

chestnut-tree

Copacul de o Suta de Cai, acest enorm castan din apropierea Vulcanului Etna din Sicilia, se considera ca are intre 2000 si 4000 de ani. Numele acestuia are o legenda in care 100 de calareti s-au adapostit sub acesta pentru a se proteja, avand o circumferinta de aproximativ 58 de metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.