11 destinatii turistice cele mai periculoase din lume

0
986

Death Valley, Statele Unite ale Americii

Death Valley, Statele Unite ale Americii

Daca Pamantul este casa noastra, atunci Valea Mortii este cuptorul sau fierbinte. Acest desert uimitor detine recordul pentru cea mai mare temperatura inregistrata vreodata pe planeta  134 ° F (56,7 ° C). Indiferent cat de rezistent esti, soarele aprins si caldura aprinsa a Vaii mortii va vor face sa va epuizati foarte repede. Fara apa, puteti locui aici numai 14 ore.

Desertul Danakil, Eritreea

Desertul Danakil, Eritreea

Temperaturi de coacere care deseori sunt de top de 120 grade F (50 grade C), numerosi vulcani activi, gheizere care scurg gaze toxice – este greu de imaginat un peisaj mai brutal decat desertul Danakil din Africa. Majoritatea oamenilor ar considera, probabil, acest teribil loc un literal „Iad pe Pamant”, dar inca atrage multi aventurieri curajosi din intreaga lume. Retineti ca vizitarea desertului Danakil pe cont propriu, fara un ghid experimentat, este strict interzisa.

Muntele Washington, SUA

Muntele Washington, SUA

Summitul Muntelui Washington detine recordul mondial pentru cele mai rapide vanturi de pe suprafata Pamantului. Cea mai mare viteza inregistrata aici este 203 mile pe ora (327 km / h). Cu toate acestea vanturile puternice,  nu sunt singura preocupare in aceasta zona – temperaturile de inghet care pot scadea la -40 grade si zapada continua  face Munte Washington un loc foarte periculos. In ciuda inaltimii sale modeste – 1917 de metri – Muntele Washington este una dintre cele mai periculoase varfuri din lume. Incarcaturile pe care corpul uman le simte la varf pot fi comparate cu cele pe care le-ar experimenta pe varful muntelui Everest.

Vulcanul Sinabung, Indonezia

Vulcanul Sinabung, Indonezia

Vulcanul Sinabung, Indonezia

Acesta este un vulcan activ situat pe insula indoneziana Sumatra. Eruptiile apar aici foarte frecvent, lasand de multe ori mii de oameni fara adapost sau mijloace de trai. Orasele si satele din apropiere au fost deja acoperite de mai multe ori in lava si cenusa: in 2010, 2013, 2014 si 2015. Ultima explozie a avut loc la 27 februarie 2016. Aceasta eruptie a scos un nor mortal de gaze vulcanice, pietre si cenusa la o inaltime de 2.500 de metri. Si nimeni nu stie ce se va intampla maine acolo.

lha da Queimada Grande (Insula serpilor), Brazilia

lha da Queimada Grande (Insula serpilor), Brazilia

Ascuns undeva in largul coastei Braziliei, aceasta insula este recunoscuta ca fiind cel mai periculos loc de pe planeta. Motivul pentru acest lucru este destul de simplu – acest loc este plin de unul dintre cei mai veninoși serpi din lume, Bothrops. Cercetatorii estimeaza ca aproximativ cinci serpi pe metru patrat traiesc pe insula. Insula Serpilor  a fost automatizata inca de la aceasta fatalitate, iar guvernul brazilian a interzis orice vizitator sa patrundă acolo.

Parcul national Madidi, Bolivia

Parcul national Madidi, Bolivia

La prima vedere acest loc pare foarte pitoresc, dar de fapt este foarte periculos. De ce? Pentru ca este  fauna cea mai otravitoare si agresiva din lume: contactul cu oricare dintre plantele care cresc in acest parc poate provoca mancarime severe, eruptie cutanata si ameteli. Orice taietura, sau chiar o rana mica, se poate infecta cu paraziti tropicali.

Valea Mortii Kamchatka, Rusia

Valea Mortii Kamchatka, Rusia

Peninsula Kamchatka, in Orientul Indepartat al Rusiei, are de asemenea propria sa Vale a Mortii. Este situat nu departe de faimoasa Valea Gheizerilor. Concentratiile ridicate de gaze toxice gasite in acest spatiu reprezinta o amenintare grava pentru fiecare lucru viu: plantele si animalele mor rapid, in timp ce oamenii incep sa se simta rau au febra, ameteli si raceala.

Atolul de bikini, Insulele Marshall

Atolul de bikini, Insulele Marshall

Pierdut undeva in ocean, această insula arata ca un paradis, nu-i asa? Dar Atolul Bikini are de fapt  numeroase programe de testare nucleara care au transformat insula pitoreasca Bikini intr-o pustietate radioactiva. Locuitorii au fost fortati sa renunte la casele lor si chiar si astazi acest lucru ramane periculos pentru organismele vii: nivelul anormal de ridicat al radiatiilor inregistrate aici poate provoca cancer.

Elefant Kingdom in Chonburi, Thailanda

Elefant Kingdom in Chonburi, Thailanda

In Regatul Elefant, in Thailanda, intr-o ferma de crocodili, proprietarul inchiriaza un mic spatiu de pluta semi-inchis pentru turistii care vin sa viziteze, sa vada si sa prinda crocodili! Placuta este o barca subtire de lemn, echilibrata pe butoaiele din plastic si are o incinta neta pe jumatate in jurul acesteia. Chilia are si un acoperis. Oamenii intra in incinta și li se dau bare de pescuit pentru a alimenta crocodilii. Ei folosesc bucati de carne de vita sau de carne atasate la tije si arunca tijele inaintea crocodililor. Reptilele sar apoi din apa pentru a prinde carnea . Exista turisti care, de asemenea, tachineaza crocodile prin legarea carnii in fata lor si apoi trag in sus, acest lucru fac ca animalele sa ajunga la ei.

Regiunea Afar din Etiopia

Regiunea Afar din Etiopia

Vulcanul Erta Ale, in regiunea Afar din Etiopia, este unul dintre cei mai periculosi vulcani de pe planeta. Micile cutremure scutura constant regiunea, formand numeroase prapastii profunde. Acest lucru se intampla deoarece Erta Ale contine doua lacuri cu lava in craterul sau de varf. Cantitatea de lava din ele se schimba in mod constant, facand ca suprafata  sa se agite in sus si in jos.

Lacul Natron, Tanzania

Lacul Natron, Tanzania

Ar putea parea un peisaj extraterestru, dar aceasta imagine suprarealista este de fapt fotografia lacului Natron din Tanzania. Coaja de sare alcalina de pe suprafata lacului este atat de periculoasa incat toate creaturile vii  mor in contact cu el. Din motive evidente, inotul in acest lac este strict interzis, iar mirosul puternic de hidrogen sulfurat provenit de la suprafata lacului nu va va permite sa admirati peisajul uimitor pentru mult timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.