13 interdictii si restrictii existente in Coreea de Nord

0
1874

1. Este interzis sa purtati blugi albastri

Daca va puteti permite blugi, puteti purta, dar acestia ar trebui sa fie negri deoarece blugii albastri sunt interzisi in Correa de Nord ei intruchipand imperialismul mondial. Cu toate acestea, daca sunteti turist, nimeni nu va va spune un cuvant, dar va trebui sa va schimbati cand vizitati memorialul Kim Il Sung și Kim Jong Il.

2. Nu exista acces la Internet

Computerele exista in Coreea de Nord iar internetul este mai mult un intranet numit Kwangmyong. Numarul de site-uri este estimat la 1.000 – 5.500. Toate site-urile internationale sunt interzise si, dacă nu sunteti un ofiter de rang inalt, nu vi se va permite niciodata sa le vizitati.Sistemul de operare local „Red Star”, în ultima sa versiune, reamintește unul dintre MacOS X. Ei spun că a fost făcut din cauza entuziasmului lui Kim Jong-un pentru produsele Apple.

In ceea ce priveste Wi-Fi, pur si simplu nu exista. Dispozitivele mobile nu au nici macar acces la „Kwangmyong”. Tabletele chinezesti produse pentru Coreea de Nord nu au module Wi-Fi sau Bluetooth. Ele nu sunt necesare.

3. Este aproape imposibil sa cumparati o masina

In Coreea de Nord, cei care detin o masina sunt cu siguranta oameni foarte bogati si puternici. Pretul unei masini este ridicat la cer si este egal cu aproximativ 40.000 USD (in conformitate cu acest site). Chiar si o bicicleta nu este destul de accesibila si poate fi rar intalnit in afara Phenianului. Toate bicicletele au placute de inmatriculare, la fel ca si masinile.

4. Nu se poate face un dus fierbinte la domiciliu

Nu exista alimentare cu apa calda in casele nord-coreene, deci nu exista dusuri. Nu exista, de asemenea incalzire centrala, pentru a incalzi casa ei folosesc cuptoare care lucreaza cu lemn. Unii ar putea obiecta prin a spune ca si alte tari asiatice nu au incalzire centrala. Cu toate acestea, in alte tari, ele pot utiliza incalzitoare electrice. In Coreea de Nord, au probleme cu energia electrica chiar si in capitala.

5. Nu exista Coca-Cola in magazine

Inainte de 2015, in lume erau doar doua tari in care Coca-Cola a fost interzisa: Cuba si Coreea de Nord. Cand aceasta bautura a fost in cele din urma permisa sa fie vanduta pe Insula Libertatii, Coreea de Nord era singura tara care nu mai avea Coca-Cola in magazinele sale. Din motive ideologice, bineinteles.

6. Calatoriile internationale sunt imposibile

Cetatenii nord-coreeni nu pot cumpara un bilet de avion international si nu pot zbura in alta tara pentru vacante. Nu pentru că este foarte scump, ci pentru ca este interzis. Cu toate acestea, restrictiile de calatorie sunt aplicate si in interiorul tarii. Pentru a vizita rudele in alt oras sau sat, trebuie să primiti permisiune. Cu toate acestea, unii nord-coreeni pot merge in strainatate in China sau Rusia, dar numai sa castige bani.

7. Nu exista McDonalds in Coreea de Nord

Este evident ca nu exista lanturi de fast food in Coreea de Nord. Cu toate acestea, chioscurile de strada cu mancare traditionala coreeana devin din ce in ce mai populare acolo. Toata lumea prefera kimchi, o varza gustoasa si foarte picanta.

8. Strainii nu au voie să faca fotografii sau chiar să vorbeasca cu oamenii locali fara permisiune specifica

In ciuda opiniei populare, un cetatean local nu va fi inchis sau executat pentru o conversatie cu un strain. Cu toate acestea, delincventul va avea o discuție serioasa cu reprezentantii speciali ai serviciului. Este de fapt interzis sa faceti fotografii despre orice in jurul vostru. Un ghid care însoteste toti strainii va va opri. Mai ales cand vine vorba de obiecte militare (care este aproape totul acolo).

9. Este aproape imposibil sa cumparati prezervative sau produse de igiena feminina

E greu de crezut, dar cei mai mulți nord-coreeni nu stiu nici macar ca  exista prezervative. Cu cateva decenii in urma, au aparut pe piața neagra, dar nu erau foarte populare pentru motivul mentionat mai sus. Acum este aproape imposibil sa le cumperi in tara, din cauza lipsei de cerere.

10. Nu puteti apela in strainatate cu o cartela SIM locala

Telefoanele mobile nu mai sunt rare in Coreea de Nord. Cu toate acestea, cetatenii locali nu au voie sa faca apeluri in strainatate sau chiar la un strain care se afla in Coreea de Nord. Toate cartelele SIM locale permit apeluri numai in interiorul tarii.

11. Ziarele de acum cativa ani nu mai  pot fi gasite intr-o biblioteca

Este imposibil sa gasesti un ziar care a fost tiparit acum cativa ani intr-o biblioteca. Cursul Partidului Muncitorilor din Coreea se poate schimba, iar coreenii simpli nu trebuie sa stie despre asta. Bineinteles, ziarele si revistele straine nu sunt in discuție. Cu toate acestea, cotidianele sunt de obicei afisate in standuri speciale pe strazi si in statiile de metrou si nu este nevoie sa le cumparati.

12. Este imposibil sa cumparati literatura religioasa

Coreea de Nord este o tara civila de 100%. Religia nu este interzisa, cel putin prin lege. In plus, exista chiar cateva sate religioase in Phenian, desi acestea sunt strict reglementate de guvern. Pe de alta parte, crestinismul este considerat o competitie pentru ideologia oficiala a lui Juche si nu este binevenita. Exista, de asemenea, temple budiste, dar ele sunt in mare parte considerate patrimoniu istoric si cultural.

13. Nu puteti cumpara proprietati imobiliare in Coreea de Nord

Apartamentele din Coreea de Nord nu sunt oficial de vanzare. Acestea sunt distribuite de guvern. Nu puteti opta nici macar sa va deplasati dinspre tara spre Phenian. Acest privilegiu poate fi onorat. Cu toate acestea, pe piata neagra, un apartament poate fi achizitionat pentru 70.000-90.000 USD. Refugiatii sustin ca salariul oficial al unui cetatean coreean este de 4 USD pe luna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.