15 fructe japoneze pe care ar trebui să le gustați în timp ce vizitați

0
2465

Fructele japoneze sunt extrem de prețuite de localnici și, în timp ce multe fructe sunt disponibile în aceste zile, nu a fost întotdeauna cazul.

În zilele noastre, cumpără o mulțime de fructe diferite în supermarketuri și pe piețele locale, atât fructe internaționale, cât și locale. Cu toate acestea, fructele japoneze sunt destul de unice și există multe soiuri care nu pot fi găsite în altă parte a lumii.

Iată o listă de 15 fructe din Japonia pe care ar trebui să o încercați cu siguranță în timp ce vizitați!

Shikwasa

Shikwasa este un tip de citrice, similar cu var, dar foarte suculent și bogat în aromă. Acesta este favoritul meu personal, și puteți găsi Shikwasa pe insulele Okinawa.

Ele nu sunt foarte frecvente pe continent, dar în timp ce vizita Okinawa, veți vedea multe lucruri cu aroma Shikwasa.

Shikwasa

Foto: Shutterstock

Nashi

Nashi este, de asemenea, cunoscut sub numele de Pear japonez, și în timp ce acestea sunt destul de similare cu perele obișnuite de Vest, Nashi sunt mai clare, mai mari, cu un gust mai ușor. Sunt în sezon de la sfârșitul verii până în toamnă și au fost cultivate încă din perioada preistorică.

Cei mai mulți oameni preferă să le mănânce decojiți, deoarece pielea este puțin mai roșie decât perele obișnuit, dar le puteți mânca oricum.

Nashi

Foto: Shutterstock

Ume

Botanic are mai multe comune cu caise, chiar dacă este cunoscută și ca Plum japonez. Ele cresc pe pruni si se afla in sezon de la inceputul verii.

Majoritatea oamenilor nu le mănâncă brută, ci în loc să le mură (umeboshi) sau să le folosească pentru vinul de prune.

Ume

Foto: Shutterstock

Kyoho

Aceste struguri întunecați sunt unul dintre cele mai renumite fructe japoneze și sunt cunoscute în special pentru gustul lor de sucuri și de struguri albi.

Kyoho poate creste la fel de mare ca o prune, iar majoritatea oamenilor le mananca curata.

Kyoho

Foto: Shutterstock

Setoka

Un citrus fără semințe, care este renumit pentru dulceața sa. Ele sunt disponibile din iarnă până la începutul primăverii.

Setoka

Foto: Shutterstock

Fuji Apple

Un alt fruct renumit în Japonia. Mărul Fuji este cel mai popular tip de mere japonez, cunoscut pentru faptul că are o durată lungă de conservare și este atât de crocant și dulce.

Orașul Hirosaki este asociat în special cu Apple Fuji astăzi, dar există mai multe ferme din prefectura Aomori. Fuji Apple este, în general, în sezon aproape tot anul, cu excepția lunilor de vară.

Fuji Apple

Foto: Shutterstock

Kinkan

De asemenea, cunoscut sub numele de kumquat, un mic fruct care arată ca o portocalie mică. Mananci, de obicei, fără peeling, iar gustul lui Kinkan este plăcut acru. Sezonul pentru acest fruct este, în general, din noiembrie până în februarie.

Kinkan

Foto: Shutterstock

Kaki (curcan)

Un alt fruct popular din Japonia, Kaki, de asemenea cunoscut sub numele de "Curmale". A fost cultivată aici încă din secolul al VII-lea și este foarte frecventă în mediul rural în toamnă, când se află în sezon.

Kaki este de obicei consumat curățat și tăiat în bucăți, dar îl puteți mânca, de asemenea, așa cum este. Kakis poate fi de asemenea uscat și mâncat ca niște smochine.

Kaki fruit

Foto: Shutterstock

Yubari pepene galben (Cantaloupe)

Un hibrid japonez de două tipuri de cantalupă. Pepinul Yubari King este cultivat în Yubari, Hokkaido și este unul dintre cele mai scumpe fructe japoneze.

La o licitație din 2008, două pepeni Yubari King au vândut 2,5 milioane de yeni, ceea ce reprezintă aproximativ 20.000 de dolari. Desigur, nu toate pepeni Yubari King sunt la fel de scumpe, dar ele sunt încă destul de scumpe.

Dacă aveți niște bani în plus și doriți să gustați un fruct foarte bun în Japonia, acesta este cel!

Cantaloupe

Foto: kwanchai.c / Shutterstock.com

Mikan

Un alt citrus citrus care este în sezonul octombrie-ianuarie. Mikan este cel mai popular tip de portocale din Japonia și sunt cunoscute pentru a fi ușor de coaja și fără semințe.

Ei fac o gustare mare în timpul lunilor de iarnă!

Mikan

Foto: Shutterstock

Akebia

Unul dintre cele mai ciudate fructe japoneze. Akebia are o pastă dulce și moale, care arată asemănător unui dragonfruit alb. Ele sunt în sezon de la începutul toamnei și sunt o sursă bună de vitamina C, potasiu, proteine și acid folic.

Akebia

Foto: Shutterstock

căpșună

În timp ce multe țări din lume cresc căpșuni, dar căpșunile japoneze sunt deosebit de delicioase. Acestea sunt de obicei disponibile din primăvară până în vară.

Există, de asemenea, un alt soi, căpșunul alb, care este considerat un fruct de lux. Ele sunt foarte apreciate, iar bijuteria albă și Shiroi Houseki sunt două dintre cele mai prețioase soiuri de căpșuni albe.

Dacă vă puteți permite, ar trebui să încercați cu siguranță căpșunile albe. O căpșună albă se vinde de la 10 USD și mai mult.

Japanese strawberry

Foto: Shutterstock

yuzu

Din noiembrie până în decembrie, se poate bucura de Yuzu, un citrus cu un gust amar puternic. La fel ca o lămâie, probabil că nu le mâncați pe cele crude, dar ar trebui să încercați cu siguranță feluri de mâncare făcute cu Yuzu sau câteva sucuri sau alte băuturi.

Yuzu

Foto: Shutterstock

Piersici japonezi

Cunoscută local ca Momo, piersicile japoneze sunt de obicei mai moi și mai mari decât piersicile regulate cultivate în țările occidentale. Momosii se află în sezon în timpul verii, iar localnicii le despică de obicei, dar le puteți mânca pe măsură ce cresc și ele.

Acestea au fost cultivate de peste 2000 de ani.

Japanese peaches

Foto: Shutterstock

Satonishiki

Cireșe sunt un alt fruct popular în Japonia, și există multe regiuni producătoare de cireșe. Unul dintre cele mai renumite tipuri de cireșe japoneze este cel numit Satonishiki.

Acestea sunt cultivate în prefectura Yamagata, care produce aproximativ 70% din toate cireșele din Japonia.

Satonishiki

Foto: Shutterstock

De unde să cumpărați fructe japoneze

Dacă aveți oportunitatea de a vizita direct fermele, acesta este cel mai bun loc pentru a cumpăra fructe în Japonia. Cu toate acestea, există și câteva piețe mari de fructe, de obicei în principalele cartiere comerciale în care vinde fructe de înaltă calitate (deși la un preț mai mare).

Piețele locale de fructe și magazinele mai mici tind să aibă fructe de sezon la prețuri mari.

De ce fructele sunt atât de scumpe în Japonia?

La fel ca multe alte produse locale, de înaltă calitate este de așteptat în orice moment. De asemenea, localnicii vor plăti mai mult pentru a obține o calitate decât pentru a obține prețuri mai mici și o calitate mai redusă, cum ar fi fructele deteriorate etc.

Un alt motiv pentru prețurile scumpe în comparație cu alte țări este faptul că suprafața terenurilor este limitată, iar populația este mare. De aceea, cererea este de asemenea ridicată, ceea ce face ca prețurile să crească.

Există, de asemenea, multe fructe premium în Japonia, care adaugă la prețurile de ansamblu, de asemenea. Cu toate acestea, fructele regulate sunt la prețuri relativ rezonabile atunci când sunt în sezon, cel puțin în comparație cu țări precum Suedia, Elveția, Norvegia, Marea Britanie și alte țări din lumea 1.


Ați încercat fructe japoneze? Distribuiți fructele preferate în secțiunea de comentarii de mai jos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.