22 Interesante despre Marele Zid Chinezesc

0
1308

Doriți să aflați mai multe despre Marele Zid Chinez? Iată 21 de Great Wall of China Fapte pe care pariez că nu le știai înainte de a citi acest lucru!

Este cunoscut ca una dintre cele mai mari realizări ale omenirii și una dintre cele mai mari structuri de pe planetă. Este cu adevărat remarcabil, așa că haideți să verificăm câteva dintre cele mai interesante fapte despre Marele Zid Chinezesc!

1. Nu puteți vedea Marele Zid din China din spațiu

Un mit comun care sa răspândit pe tot globul este faptul că astronauții ar putea vedea zidul din spațiu cu ochiul liber. Dar pur și simplu nu este adevărat, și fără un telescop, este invizibil din spațiu.

Ar fi fost unul dintre cele mai bune fapte ale Marelui Zid din China, dar, din păcate, este doar un mit popular.

2. A fost reconstruit în timpul dinastiei Ming

Cea mai mare parte a zidului de astăzi a fost reconstruită în timpul dinastiei Ming și se estimează că secțiunile din acea perioadă se întind pe 8 851,8 km (5 500 mile).

De asemenea, această dinastie a fortificat zidurile și a reconstruit secțiunile mai vechi de lemn în secțiuni de piatră, ceea ce a oferit o mai bună protecție.

3. Lungimea oficială este 21,196,18 km (13,170,7 mi)

De fapt, Marele Zid Chinez este cea mai lungă structură omenească din lume și, deși nu o putem vedea din spațiu, ar dura cel puțin 18 luni pentru a traversa peretele de la o parte la alta.

Facts about the Great wall of China

Foto: Shutterstock

4. Făina de orez glutinic a fost utilizată ca material de legare

O mare parte din perete este construit din cărămizi care au un mortar de var și orez lipicios ca material de legătură. Cu siguranță, una dintre cele mai fascinante fapte despre Marele Zid Chinez, deoarece este atât de diferită de nisipul și cimentul pe care îl folosim în timpurile moderne.

5. Badaling este partea cea mai vizitată a peretelui

Badaling este una dintre cele mai bine conservate secțiuni care a fost restaurată la starea anterioară. Este, de asemenea, prima secțiune pe care guvernul chinez a deschis-o pentru turism.

Secțiunea Badaling a fost construită în timpul dinastiei Ming la începutul anilor 1500. Este, de asemenea, ușor accesibil de la Beijing, care este un alt motiv pentru popularitatea sa.

Această secțiune a zidului are peste 20.000 de vizitatori în fiecare zi! Asta este cu 5000 mai mult decât la Louvre din Paris.

Badaling

Foto: Shutterstock

6. Înălțimea medie a pereților este de 6 până la 7 metri (20 până la 23 de picioare)

Înălțimea pereților variază între secțiuni, dar în medie veți vedea pereți de până la 6-7 metri, cel mai înalt perete fiind de 8 metri (30 ft).

7. Zidul a fost încălcat de Genghis Khan

S-ar putea crede că un zid puternic ca acesta ar opri intrușii și de aceea a fost construit în primul rând. Dar, de-a lungul istoriei, mulți invadatori au trecut prin pereți în unele secțiuni.

Cel mai faimos războinic ar putea fi Genghis Khan, care a depășit o parte din zid și teritoriile din apropiere din China.

Genghis Khan

Foto: Shutterstock

8. Marele Zid al Chinei este de aproximativ 2.700 de ani

Primele mențiuni de construcție datează din secolul al VII-lea, ceea ce face ca unele părți ale zidului să aibă cel puțin 2700 de ani. Cu toate acestea, cele mai multe părți care sunt încă păstrate provin din dinastia Ming, când au decis să-l reconstruiască.

Secțiunile timpurii ale zidului erau în mare parte făcute din lemn, pământ și alte materiale simple. Abia după aceea au început să folosească piatra ca mijloc de a fortifica zidurile.

9. Nu este doar un perete, ci mai degrabă o colecție de pereți

Numele este "Marele Zid Chinezesc", dar este un nume înșelător, deoarece nu este doar un perete, ci mai degrabă o colecție de pereți care au fost conectați de-a lungul secolelor de construcție.

10. 1/3 din pereți au dispărut

Datorită eroziunii și naturii însăși, multe părți ale peretelui și-au luat amploarea și au fost distruse. Acest lucru se întâmplă în continuare în unele zone care sunt nerestricționate, iar eroziunea ar putea distruge mai multe părți ale zidului în următorii ani.

O mare parte a fost, de asemenea, distrusă în timpul revoluției culturale, unde oamenii au luat materiale de construcție din zid.

Ruins great wall of china

Foto: Shutterstock

11. Pentru construirea zidurilor au fost folosite peste 1 milion de lucrători

Construirea Marelui Zid probabil a necesitat mai multă forță de muncă decât construirea Piramidelor din Giza, iar lucrările au continuat de secole. Se estimează că cel puțin 1 milion de lucrători au făcut parte din construcții, iar mulți dintre ei au murit.

Există o legendă despre o femeie care a vizitat zidul pentru a-și vedea bărbatul, dar el a murit de epuizare înainte de a veni și rămășițele sale au fost îngropate în interiorul peretelui. A plâns zi și noapte, până când rămășițele sale au devenit vizibile.

12. Există aproximativ 7000 de turnuri de veghe

Acest lucru nu ar putea fi atât de surprinzător, având în vedere că zidul se întinde pe o distanță de 21,196.18 km (13,170.7 mi), dar totuși este un număr impresionant de turnuri de veghe.

Distanța medie dintre două turnuri de observare este de 5000 de metri, dar în unele secțiuni, distanța este de 2500 de metri.

Lookout tower great wall of china

Foto: Shutterstock

5 x Fapte aleatorii despre Marele Zid din China

 • Este destul de largă în anumite locuri că ați putea instala o mașină
 • Există rămășițe umane îngropate în ea
 • Ar dura aproximativ 18 luni pentru a merge de la o parte la alta
 • Secțiunea Jiankou este cunoscută ca cea mai periculoasă secțiune
 • Războiul chino-japonez a fost ultimul război care a avut loc la Marele Zid Chinez
The great wall facts

Foto: Shutterstock

Cinci fapte din China Marele Zid din China pentru copii

 • A fost construită pentru a proteja China de invaziile străine
 • Marele Zid al Chinei este cea mai lungă structură construită vreodată de oameni
 • Denumirea chineză a Marelui Zid din China este "Changcheng"
 • Se întinde pe 9 provincii chineze din nord
 • A devenit un sit al patrimoniului mondial UNESCO în 1987 și este considerat unul dintre cele șapte noi minuni ale lumii
Great wall of China facts for kids

Foto: Shutterstock

Informații generale despre Marele Zid din China

 • Construit : Primele secțiuni au fost construite în secolul al VII-lea î.Hr.
 • Numele în limba locală : Changcheng
 • Numele în chineză simplificată : 长城
 • Lungimea totală : 21,196 km (13,171 mi)
 • Cel mai înalt punct : 8 metri (26 ft)
 • Secțiunea cea mai largă : 9 metri (30 ft)

Câte dintre aceste fapte ale Marelui Zid din China ați știut deja? Lasă un comentariu mai jos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.