Mâncare japoneză – 35 de mâncăruri tradiționale de mâncat în Japonia

Doriți să aflați mai multe despre produsele alimentare și bucătăria japoneză? Iată o listă de 35 de mâncăruri tradiționale pe care ar trebui să le mâncați în timp ce călătoriți în Japonia.

Am fost în Japonia de câteva ori și după cum puteți ști din alte articole, îmi place foarte mult și mâncarea japoneză este foarte gustoasă. Cu siguranță nu-mi plac toate acestea, dar este foarte interesant pentru că cultura alimentară japoneză este atât de diferită de ceea ce avem în Suedia.

Yakitori

Puiul pe un bivol este un fel de mâncare clasică în Japonia. La nivel local este cunoscut sub numele de Yakitori și este delicios. Frigiderele se gatesc pe cărbune și sunt, de obicei, condimentate cu sos de tartă sau sare.

Yakitori este una dintre favoritele mele absolute când vine vorba de mâncarea japoneză! Dacă călătoriți în Tokyo, ar trebui să mergeți la Omoide Yokocho din Shinjuku, care este renumit pentru micile sale tarabe Yakitori.

yakitori - Classic food Japan

Foto: Shutterstock

yakiniku

Yakiniku, pe de altă parte, este tot felul de carne la grătar, dar de obicei carne de vită.

Yakiniku - traditional japanese food

Foto: Shutterstock

Kare raisu

Orezul și currul ar putea să nu pară foarte japonezi, deoarece currul, în general, este asociat în principal cu India. Dar curry japonez nu este ca curry indian, și a fost de fapt introdus de britanici.

Puteți obține curry japonez în diferite moduri, cu și fără carne sau pur vegetariană sau curry vegan. Cea mai clasică orez și curry vin cu chifle de porc prăjit.

În aproape fiecare oraș japonez, veți găsi aceste case curry. Este, de obicei, destul de ieftin, și cu siguranță unul dintre cele mai bune alimente japoneze de a mânca pe un buget cu mese mari începând cu 500-700 de yeni.

japan curry

Foto: Shutterstock

takoyaki

Aceasta ar putea fi una dintre cele mai ciudate feluri de mâncare tradiționale din Japonia. Takoyaki este un tip popular de mâncare în Osaka și îl servesc cu mândrie.

Se servesc ca bile pline cu caracatiță tocată sau tocată. Și asta nu este atât de ciudat, dar toppingul se mișcă ca "viermi" când îl mănânci. În afară de asta, Takoyaki este una dintre cele mai bune alimente stradale din Japonia.

Takoyaki

Foto: Shutterstock

Tempura

Crevetele cu prăjituri sau legume sunt cunoscute sub numele de tempura.

Există mai multe lanțuri de fast-food care nu servesc altceva decât diferite tipuri de tempura cu orez. Este una dintre mâncărurile clasice japoneze și nu trebuie să o pierdeți.

Tempura - fried japanese food

Foto: Shutterstock

Sushi

Regele tuturor hranei japoneze, Sushi, celebru în întreaga lume. Sushi este de fapt pește servit pe partea de sus a orezului pregătit cu orez.

Unele dintre cele mai cunoscute tipuri de sushi includ somon, ton, galben și roșii maki, care sunt alge marine în jurul orezului. Sushi a fost foarte scump înainte de a fi comercializat prin intermediul benzilor transportoare Sushi.

Unul dintre susținutele mele sushi restaurante este Genki Sushi, care este un lanț japonez, cunoscut pentru oferirea de bună calitate la prețuri mai mici. Este un restaurant cu bandă transportoare de sushi, dar comandați de pe ecranul unui computer și apoi pregătesc sushi pentru tine.

Prețurile încep de la 108 yeni pentru 2 bucăți, care este mai mică de 1 USD.

Sushi

Foto: Shutterstock

sashimi

Uneori, străinii confundă sushi cu sashimi. Dar ele sunt foarte ușor de distins. Sashimi este în principal un pește crud proaspăt care este tăiat în bucăți subțiri și servit cu sos de soia pe partea laterală.

Sashimi este o delicatesă japoneză.

sashimi

Foto: Shutterstock

Onigiri

O masă populară în Japonia, Onigiri, care este, practic, orez învelit în alge marine. Veți găsi acest lucru în toate magazinele de lux, și este foarte ieftin.

Onigiri a devenit, de asemenea, o alegere populară pentru micul dejun în Japonia. Nu prea cred, dar Christine a mâncat destul de mult, deoarece nu mănâncă carne.

onigiri - classic fast food from Japan

Foto: Shutterstock

Udon

Un tip special de fidea japoneză. Fidea Udon sunt groase și mestecate, și sunt în mod obișnuit făcute din făină de grâu și apă brută. Îmi plac foarte mult și există atât de multe rețete diferite pentru fidea Udon care sunt servite în restaurante.

Kitsune Udon este una dintre cele mai comune bucate japoneze cu taitei Udon.

udon noodles

Foto: Shutterstock

Ramen

Un alt tip de taitei japonezi care au devenit celebru în întreaga lume. Ramen este o supă de tăiței cu supă de aluat și este considerată una dintre cele mai populare alimente japoneze, iar localnicii o iubesc.

Există restaurante ramen practic peste tot în Japonia și puteți servi Ramen cu diverse topping-uri, cum ar fi carne, ouă și legume.

Japanese Ramen

Foto: Shutterstock

Soba

Al treilea tip de tăiță care este popular în Japonia este Soba, cunoscută și sub numele de fidea de hrișcă. Acestea pot fi servite în supe cu topping sau frig cu o farfurie laterală.

Cu toate acestea, majoritatea localnicilor se bucură de Soba fierbinte, și asta prefer și eu.

Soba

Foto: Shutterstock

Kobe / Wagyu Carne de vită

Cea mai scumpă carne de vită din lume, cunoscută sub numele de carne de vită Kobe sau Wagyu. O altă specialitate japoneză.

Am încercat de mai multe ori și, în timp ce este foarte scump, este cea mai bună carne pe care am mâncat-o vreodată în toată viața mea. E atât de delicios încât este ridicol.

wagyu kobe beef

Foto: Shutterstock

tonkatsu

Pâinea de porc pâine prăjită și prăjită este un preparat tipic japonez. Acesta a fost inițial introdus de europeni, dar japonezii au făcut-o proprie. Au chiar sos de tonkatsu.

Așa cum sa menționat deja, tonkatsu este una dintre cele mai comune topping-uri pentru orez și curry.

Tonkatsu

Foto: Shutterstock

donburi

Dacă doriți să mâncați ca localnicii, Donburi este o opțiune comună de prânz pentru muncitorii japonezi. Felina este făcută prin prăjirea sau prăjirea diferitelor tipuri de carne, pește și legume, apoi servind-o peste orez aburit în boluri mari, numite Donburi.

Gyudon, Oyakodon și Katsudon sunt unele dintre cele mai comune tipuri de Donburi.

Donburi

Foto: Shutterstock

natto

Natto este un aliment tradițional de mic dejun în Japonia. Cu toate acestea, în zilele noastre este servit mai ales în hoteluri, deoarece localnicii nu mai au timp să pregătească mancarea consumatoare de timp.

Natto este, în principiu, soia fermentată. Are un miros puternic care aminteste de branza mucegai, si nu oricine ii place, dar pe de alta parte multi oameni japonezi il iubesc.

Natto - Japanese breakfast

Foto: Shutterstock

Oden

Acesta este un vas clasic japonez de mâncare în timpul iernii. Este o tocană cu diferite ingrediente de legume și surse de proteine. Se face un stil de ghiveci cald (nabemono).

Oden

Foto: Shutterstock

miso

O supă clasică constă dintr-un bulion de dashi cu vârf de tofu, ceapă verde și alge marine. Supa Miso este de obicei servită ca o farfurie pentru micul dejun, prânz sau cină.

Miso - traditional japanese soup

Foto: Shutterstock

gyoza

Găluștea japoneză este o altă specialitate care nu trebuie ratată. Acestea sunt de obicei umplute cu carne de porc, varză, ciuperci și ceapă verde. Gătuțele de giză sunt în mod normal prăjite pe o parte și apoi aburite timp de 2-3 minute pentru a vă asigura că umplutura este gătită și suculentă.

Gyoza

Foto: Shutterstock

okonomiyaki

Clădirea japoneză, care este deosebit de renumită din Osaka!

Se prepară amestecând varză și aluat felii, precum și alte ingrediente și apoi se prăjește ca o clătite. Dacă vizitați Osaka, veți vedea restaurantele Okonomiyaki și standuri în multe locuri.

Okonomiyaki

Foto: Shutterstock

Tamagoyaki

Dacă vă place să mâncați o olandeză, cel mai probabil vă veți bucura și de Tamagoyaki, care este în esență versiunea japoneză. Poate fi consumat pentru micul dejun, masa de prânz sau cină și se face prin rostogolirea mai multor straturi de ou bătut și gătit.

Tamagoyaki

Foto: Shutterstock

Unagi Kabayaki

O farfurie populară din anghilă de apă dulce care datează din perioada Edo. A fost mâncat în timpul verii, iar acest fel de mâncare se face prin perierea fileurilor de anghilă cu un sos dulce kabayaki care se bazează pe sos de soia.

Și apoi le pui pe un grătar.

Unagi Kabayaki

Foto: Shutterstock

Agedashi tofu

Agedashi tofu este practic tofu ușor prăjit, care a fost tăiat în cuburi, care ar trebui să fie, de asemenea, dusted în unele amidon de porumb sau amidon de cartofi.

Apoi, cuburile tofu vor fi prăjite până când vor obține acel aspect frumos de aur maroniu. Este un vechi și tradițional fel de mâncare japoneză care a fost chiar inclus într-o carte de bucate din 1782. Foarte simplu, dar delicios.

Agedashi tofu

Foto: Shutterstock

Edamame

O gustare populară în localitățile Izakayas a servit de obicei împreună cu berea. Edamame este de fapt soia imatură care a fost pregătită.

Edamame

Foto: Shutterstock

Struguri de mare

Aceasta este una dintre cele mai distractive alimente japoneze pentru a încerca în timp ce vizita Okinawa. Nu este chiar struguri, ci doar struguri, dar în realitate este un tip de alge special care este cultivat în Okinawa.

Sea grapes

Foto: Shutterstock

yakisoba

Yakisoba este o farfurie prăjită de tăiței făcută prin prăjire sau prăjire la grătar cu o combinație de fidea și diverse topping-uri. Este una dintre mâncărurile mele preferate japoneze și este un adevărat clasic.

În timp ce acest fel de mâncare tăiței este numit Yakisoba, tăiței soba folosit pentru acest fel de mâncare nu conține nici o hrișcă.

Yakisoba

Foto: Shutterstock

Shabu-shabu

Un fel de mâncare tipică japoneză de gătit caldă unde gătiți mâncarea proprie la masă.

De obicei, veți obține multe feluri diferite de fructe de mare și carne, precum și laturi de tofu și legume. Apoi, ridicați tot ce vă place cu bețișoarele dvs. și puneți-l în oală fierbinte și gătiți-o.

Shabu Shabu este o experiență grozavă în Japonia care nu trebuie ratată. Dacă aveți șansa de a merge la un restaurant cu un local, nu ratați, deoarece veți avea probabil o experiență mai plăcută atunci când cineva vă poate arăta cum se face în mod tradițional.

Shabu shabu

Foto: Shutterstock

Gyudon

Gyudon este un fel de mâncare japoneză populară, constând dintr-un castron de orez cu carne de vită care a fost condimentată cu diferite condimente. Sukiya este unul dintre restaurantele în lanț care au devenit celebre pentru Gyudon și este și ieftin.

Este, de asemenea, o opțiune bună dacă doriți un prânz rapid, deoarece pregătirea este doar câteva minute.

Gyudon

Foto: Shutterstock

Chawanmushi

Chawanmushi înseamnă literalmente abur de ceașcă de ceai, și este o farfurie de ouă de cremă care este unică pentru Japonia. Spre deosebire de alte creveți de ouă, nu este dulce, ci este servit, în schimb, cu adaosuri ca ciuperci shiitake, kamaboko, ginkgo și creveți fierți.

Este servit într-un recipient care arată asemănător cu o ceașcă de ceai, de aici și numele Chawanmushi.

Chawanmushi

Foto: Shutterstock

teppanyaki

O altă experiență tradițională în Japonia care nu trebuie ratată este Teppanyaki, care este în esență o cină unde bucătarul vă pregătește mâncarea în fața dvs.

Nu există reguli pentru ceea ce poate fi servit, dar, de obicei, există un meniu setat pentru alegere. Va fi o memorie distractivă cu siguranță!

Teppanyaki

Foto: Shutterstock

sukiyaki

Un alt fel de mâncare japonez faimos care constă din carne tocată subțire, care este apoi fiartă sau arsă lent la masă. Este servit în stil nabemono (oală japoneză fierbinte).

Sukiyaki

Foto: Shutterstock

Kaiseki – mese japoneze fine

Dacă doriți să mâncați ca regali japonezi într-un cadru tradițional, atunci ar trebui să încercați Kaiseki, care este o formă de mese japoneze fine, unde veți fi servit o cină cu mai multe cursuri.

Japanese fine dining - Kaiseki

Foto: Shutterstock

Ce mănâncă japonezii la micul dejun?

Există o mare diferență între micul dejun japonez tradițional și ceea ce majoritatea localnicilor mănâncă astăzi. Acest lucru se datorează unei schimbări rapide a modului în care se construiește societatea, iar astăzi majoritatea oamenilor au timp limitat, alegând astfel o opțiune mai rapidă pentru alimente.

În timpul zilelor, era obișnuit ca femeia să pregătească micul dejun. Astăzi, atât femeile, cât și bărbații lucrează adesea cu locuri de muncă full-time și mulți oameni japonezi, prin urmare, cumpără mâncăruri gata făcute dintr-un magazin pentru a mânca în mișcare.

Unele mâncăruri tradiționale pentru micul dejun în Japonia

  • natto
  • Gohan
  • Miso Shiru
  • Tamago Kake Gohan
Japanese breakfast

Foto: Shutterstock

Deserturi japoneze

Pe lângă deserturile dulci, există și câteva fructe endemice în Japonia, pe care localnicii le iubesc și le mănâncă pentru desert.

  • Wagashi
  • Mochi
  • Daifuku
  • dango
  • Ammitsu
  • Higashi
  • Namagashi
  • Yokan
  • Matcha Ice Cream
wagashi

Foto: Shutterstock

Lichior și băuturi japoneze

  • Dragul
  • awamori
  • Whiskey japonez
  • Chuhai
  • Kombucha
  • Ceai Sakura
  • Macha ceai
Macha tea

Foto: Shutterstock

Mai multe despre bucătăria japoneză

Bucătăria japoneză este formată atât din mâncăruri regionale, cât și de mâncare tradițională din Japonia. Alimentele sunt foarte importante și se consideră o artă pentru a crea mese gustoase și elegante. Fructe de mare sunt foarte frecvente ca și alte tipuri de carne.

Cu toate acestea, există mai multe feluri de mâncare tradiționale care sunt vegetariene din cauza budismului. Sushi este cea mai faimoasă mâncare japoneză din întreaga lume, dar alte specialități precum Ramen, Tempura și Yakitori devin din ce în ce mai populare.

Începând cu anul 2018, Japonia are cele mai multe restaurante Michelin de 3 stele din lume, iar Tokyo este orașul care are cele mai multe dintre ele.

Japanese cuisine

Foto: Shutterstock


Care este mâncarea preferată japoneză? Lasă un comentariu mai jos!

Categorii:   Locatii

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.