25 de iluzii optice care te vor lăsa amețit și confuz

0
11476
Iluzie optica

Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce par. Desi mintea noastra incearca intotdeauna sa gaseasca un sens lumii dimprejurul nostru, uneori poate iesi de sub control si putem incepe sa vedem lucruri… literalmente. In timp ce unele iluzii optice din lista noastra sunt faimoase, unele sunt putin mai obscure dar toate ne demonstreaza cat de complexa este mintea noastra.

25

Inele rotative

Inele rotative

Daca te uiti fix la punctul din centru si iti misti capul in spate, inelele vor incepe sa se roteasca. Acum apropie-te usor… isi schimba directia!

24

Grila Hermann

Hermann

Aceasta este o iluzie clasica numita dupa Ludimar Hermann care a descoperit-o in 1870. La fiecare punct unde liniile albe se intersecteaza ochii nostri percep o pata gri. Daca incerci sa te uiti la o singura pata, ea dispare.

23

Imaginea decolorata

Imaginea decolorata

Incearca sa te uiti la imagine pentru aproximativ jumatate de minut fara sa iti misti ochii si observa cum usor dispare. Aceasta este o variatie de efecte Troxler care in esenta spune ca daca fixezi ochii pe un anumit punct, stimulii din apropierea acelui punct vor disparea treptat.

22

Triunghiul Kanizsa

Triunghiul Kanizsa

Triunghiul Kanisza a fost numit dupa psihologul Gaetano Kanizsa care a descris primul efectul. Cand te uiti la imagine, creierul tau incearca sa creeze contur triunghiului, chiar daca el nu exista. In realitate, este o iluzie creata pozitie si unghiuri.

21

Blivet

Blivet

Aceasta este o iluzie destul de faimoasa a unui obiect imposibil. Are doua bifurcatii dreptunghiulare la un capat, care se transforma in trei bifurcatii cilindrice la celalalt capat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.