25 de iluzii optice care te vor lăsa amețit și confuz

0
11441
5

Patratele rotitoare

Patrate

La prima vedere aceasta poate fi greu de vazut, dar daca misti capul in fata si inapoi, veti observa ca patratele din margini incep sa se roteasca. Daca va opriti, se vor opri si patratele.

4

Miscarea statica

Miscarea statica

Nu, aceasta nu este o animatie GIF. Imaginea este cu adevarat statica. Observati ca atunci cand va uitati la un singur punct, imaginea se va opri. Aceasta iluzie puternica este derivata din interactiunea contrastelor culorilor si pozitia formelor din imagine.

3

Lilac Chaser

Lilac Chaser

Cunoscut si sub numele de iluzia pac-man, daca te uiti la crucea din mijloc pentru cateva secunde vei observa o lumina verde care se misca in jurul cercului de discuri. Dupa alte cateva secunde discurile de culoare magenta vor disparea usor si va ramane doar discul verde care se roteste in jurul crucii din mijloc (daca nu puteti vedea acest lucru, apropiati-va de ecran).

2

Iluzia Cafe

Iluzia Cafe

O alta iluzie faimoasa, aceasta a fost recent redescoperita pe un perete dintr-o cafenea in partea de jos a Muntelui St. Michael. Desi liniile par a fi divergente una de alta, ele sunt de fapt paralele.

1

Iluzia umbrei de sah

Sah

Probabil una din cele mai incredibile iluzii de aici, aceasta a fost publicata pentru prima oara de Edward Adelson, un profesor la MIT. Desi patratul etichetat „A” pare sa fie de culoare mai inchisa fata de patratul „B”, ele au de fapt aceeasi cantitate de umbra. Este in ordine daca nu credeti, nici noi nu am crezut, dar Photoshop ne-a dovedit ca gresim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.