25 de iluzii optice care te vor lăsa amețit și confuz

0
11441
15

Scarile fara sfarsit

Scarile fara sfarsit

Aceasta este o variatie a iluziei de scara fara sfarsit construita din Lego. Ca si blivetul, acesta este de asemenea un obiect imposibil, si uneori este numit „triunghiul Penrose”.

14

Negru pe alb

Negru pe alb

Uitate la centrul imaginii timp de 30 de secunde si apoi uitate in alta parte (preferabil la o suprafata alba). Ce vezi?

13

Iluzia Zöllner

Iluzia Zöllner

Aceasta iluzie a fost numita dupa Johann Karl Friedrich Zöllner si consta in linii paralele care par a fi diagonale. Probabil veti avea nevoie de o linie pentru aceasta.

12

Iluzia Hering

Iluzia Hering

Desi cele doua linii rosii par a fi spre exterior, ele sunt perfect drepte si paralele. Aceasta iluzie este atribuita lui Ewald Hering, un psiholog german care credea ca distorsiunea a fost derivata din mintea care supraestimeaza unghiurile la punctele de intersectie.

11

Cercurile Titchener

Cercurile Titchener

Cunoscuta si sub numele de Iluzia Ebbinghaus, exista inca o dezbatere psihologica cu privire la mecanismul exact si implicarea acestui efect. In esenta, cercul portocaliu din stanga pare sa fie mai mic decat cel din dreapta, dar in realitate ele sunt de aceeasi marime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.