25 de iluzii optice care te vor lăsa amețit și confuz

0
11441
20

Iluzia monstrului

Iluzia monstrului

Gasita aproape in fiecare manual psihologic din lume, cei doi monstri din aceasta iluzie sunt de fapt de aceeasi dimensiune. Creierul regleaza automat imaginile pe care le percepe a fi indepartate pentru a compensa faptul ca acestea sunt mai mari decat par.

19

Iluzia Jastrow

Iluzia Jastrow

Numita dupa Robert Jastrow in 1889, figura de mai jos pare mai mare decat cea de sus, desi ambele sunt la fel. Acest fapt se datoreaza ca muchia scurta a lui „A” este direct adiacenta cu marginea lunga a lui „B”.

18

Spirala Fraser

Spirala Fraser

Descrisa initial de psihologul britanic James Fraser in 1908, aceasta iluzie este cunoscuta si sub numele „spirala falsa”. In timp ce se pare ca arcurile care se suprapun formeaza o spirala in infinit, ele sunt de fapt o serie de cercuri concentrice.

17

Grila scaparatoare

Grila scaparatoare

Aceasta este o variatie a grilei Hermann unde punctele negre apar si dispar la intersectia liniilor gri. Destul de interesant, daca inclini capul la 45 de grade, efectul este redus, dar nu eliminat.

16

Albastru contra verde

Albastru contra verde

Sunt cateva variatii in aceasta iluzie, dar efectul este acelasi. Fundalurile „albastre” si „verzi” sunt de fapt aceeasi culoare (deschideti-l in Photoshop).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.