25 Interesante despre Asia

0
8596

Doriți să aflați mai multe despre Asia ? Iată 25 de fapte interesante despre Asia pe care probabil nu le știai înainte de a le citi!

Pentru a face acest lucru și mai distractiv, vreau să vă provoc și dumneavoastră. Câte dintre aceste fapte din Asia ați știut înainte de a citi acest lucru? Trimiteți rezultatul dvs. în secțiunea de comentarii!

1. Este cel mai mare continent de pe planetă

Asia este un continent masiv, cu o suprafata totala de 44.579.000 km2 (17.212.000 mp), iar daca nu este suficient, este si cel mai populat continent din lume. Cele mai mari țări din lume pot fi găsite aici, cum ar fi Rusia, China și India.

Și nu se termină acolo pentru că Asia este de fapt parte a supercontinentului cunoscut sub numele de Eurasia, iar continentele asiatice și europene nu sunt separate tehnic.

2. Asia are cel mai mare număr de miliardari din lume

În ultimii ani, economia mondială sa schimbat, iar acum există mai mulți miliardari pe continentul asiatic decât oriunde în lume. Numai China are mai mulți miliardari decât SUA, care continuă să se situeze în spatele economiilor emergente asiatice.

Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai interesante fapte despre Asia, dar trebuie remarcat de asemenea că un număr mare de oameni asiatici trăiesc în sărăcie, unii trăiesc cu mai puțin de 1 USD pe zi.

Rich Asian

Foto: Shutterstock

3. Acasă la cei mai înalți munți din lume

14 din cele mai înalte munți din lume se găsesc în Asia și sunt peste 8000 de metri deasupra mării. Cel mai înalt munte din lume este Muntele Everest la 8 848 de metri deasupra mării.

4. Este incredibil de biodivers

Nu numai oamenii sunt înfloritori, iar continentul găzduiește o gamă largă de animale și plante. De exemplu, pe continentul asiatic, puteți vedea elefanți sălbatici, tigri, leoparzi de zăpadă, urangutani și multe altele, printre care și unii dintre cei mai veninoși șerpi din lume.

Cu toate acestea, datorită extinderii orașelor și creșterii cererii pentru agricultură, oamenii prelucrează rapid mediul natural al animalului. În plus, pe continent există o problemă gravă de poluare plastică, care duce la deces și distrugerea habitatelor.

elephant nature park chiang mai

5. 60% din populația lumii trăiește în Asia

Pe continentul asiatic se află 4,46 miliarde de oameni, care reprezintă mai mult de 60% din totalul populației umane de pe Pământ. China și India sunt acasă la 2,6 miliarde de persoane, iar acestea sunt doar două țări.

Populația asiatică continuă să crească, deși experții se așteaptă să vadă căderi, pe măsură ce țările vor deveni mai dezvoltate.

6. Insectele sunt consumate ca delicatese în unele țări asiatice

Dacă vizitați o piață asiatică, veți găsi probabil niște gustări și delicatese "exotice" servite în tarabe de mâncare. De exemplu, viermii de mătase sunt o gustare populară în multe țări, dar puteți găsi și greieri și alte tipuri de insecte prajite.

Unele sunt chiar vândute ca gustări în supermarket și veți găsi pungi lângă ele. Unul dintre multe lucruri interesante despre Asia!

Insects

Foto: Shutterstock

7. În Asia există mai mult de 500 de milioane de budiști

Budismul are fortăreața în Asia, în special în Asia de Sud-Est. Peste 500 de milioane de oameni se recunosc ca budiști, iar populația thailandeză, de exemplu, este formată din 95% budiști.

Dar nu este cel mai mare sistem de credință, deoarece există mai mulți hinduși și musulmani pe continentul asiatic.

8. 90% din orezul din lume este consumat în țările asiatice

Orezul este o hrană de bază pe continent, iar cea mai mare parte a orezului produs este și aici. Asiicii consumă până la 90% din producția mondială de orez. În multe țări din Asia, puteți avea orez pentru micul dejun, prânz și cină.

Banaue Rice terraces

Foto: Shutterstock

9. Există 49 de țări

În plus față de acești 49 de membri ai ONU, există, de asemenea, un observator ONU, alte 5 state care nu sunt pe deplin recunoscute de toate națiunile.

10. Mulți din Asia de Sud și de Est sunt intoleranți la lactoză

Până la 90% din Asia de Sud se consideră a fi intoleranți la lactoză. Unii dintre asiatici nu au enzima numită lactază sau au niveluri mai scăzute ale acesteia, ceea ce înseamnă că nu pot digera lactoza din produsele lactate.

11. Cele mai înalte clădiri din lume se găsesc în Asia

În timp ce unii oameni cred că Orientul Mijlociu este un continent separat, el aparține continentului asiatic. În Dubai, puteți găsi Burj Khalifa, care este cea mai înaltă clădire din lume.

Dar există multe alte clădiri înalte de pe continent, cum ar fi Turnul Shanghai, Lotte World Tower, Taipei 101, Tokyo skytree și Turnul cu ceas Abraj Al-Bait.

burj khalifa

12. Japonia are cea mai lungă speranță de viață

La 84,2 ani în speranța de viață, poporul japonez scapă de moarte mai mult decât orice alt grup de oameni de pe planetă. Ei trăiesc cel mai mult în întreaga lume.

13. Există mulți șerpi veninoși în Asia

În timp ce, probabil, nu veți întâlni nici unul dintre ei la o vacanță regulată, există încă o mulțime de serpi veninoși care trăiesc pe continent.

Unii dintre cei mai periculoși șerpi sunt regele Cobra, viperul malayan, viperul sculptat în vânt și indianul Krait indian.

Cobra

Foto: Shutterstock

14. 50% din populația asiatică nu are o enzimă hepatică care să metabolizeze alcoolul

Există unele zvonuri că poporul asiatic nu se poate descurca foarte bine cu alcoolul și, într-o oarecare măsură, are o conservare științifică. Potrivit cercetărilor, până la 50% din populația asiatică nu are o enzimă specifică din ficat care să metabolizeze alcoolul.

Oamenii de știință cred, de asemenea, că acesta este motivul pentru care mulți asiatici simt o reacție de spălare a feței după consumarea alcoolului.

15. Primele 3 țări cu cel mai mare IQ sunt în medie asiatice

Singapore, Coreea de Sud și Japonia au cel mai mare nivel mediu de inteligență de pe planetă. Acestea sunt, de asemenea, unele dintre cele mai puternice economii ale continentului și cele mai prospere națiuni din lume.

Oamenii de știință japonezi fac în special progrese uriașe în domeniile lor.

Japanese woman

Foto: Shutterstock

5 x Distracție despre Asia

 • Unii bărbați asiatici au unghii lungi pentru a-și ridica nasul
 • Majoritatea femeilor asiatice stau departe de soare deoarece doresc o piele usoara
 • Conceptul de a fi "asiatic" este în mare parte un concept străin
 • Crazy Rich Asians a devenit rapid un film popular din întreaga lume
 • K-Pop (coreeană pop) a luat Asia și lumea de furtună
K Pop

Foto: Randy Miramontez / Shutterstock.com

5 x Asia Fapte pentru copii

 • Sunt elefanți sălbatici asiatici
 • Desertul Gobi este cel mai mare deșert din Asia
 • Mai mult de 2300 de limbi sunt recunoscute pe continent
 • Lacul Baikal este cel mai mare lac din lume
 • Râul Yangtze este cel mai mare râu de pe continentul asiatic
Yangtze River

Foto: Shutterstock

Fapte generale despre Asia

Mai jos sunt câteva informații generale, cum ar fi populația totală, suprafața terenului, cel mai mare lac, cel mai înalt munte și alte informații generale despre Asia care ar putea fi interesante de știut.

 • Populația totală : 4,46 miliarde de persoane
 • Demonim : Asiatic
 • Densitatea populației : 100 / km2 (260 / sq mi)
 • Total țări : 49 membri ai ONU, 1 observator ONU, 5 alte state care nu sunt pe deplin recunoscute
 • Cel mai mare oraș : Tokyo
 • Cel mai înalt munte : Muntele Everest
 • Suprafața terenului : 44.579.000 km2 (17.212.000 mp)
 • Cel mai mare lac : Lacul Baikal
 • Religie : hinduism, islam, budism
 • Fusuri orare : UTC + 2 până la UTC + 12

tokyo

Mai multe despre Asia

Este un continent masiv și, în timp ce majoritatea oamenilor se gândesc la Asia de sud și est, atunci când îi menționează pe asiatici, demoniamul include și populațiile din Orientul Mijlociu și Asia Centrală.

Este important să vă amintiți și nu puteți pune într-adevăr asiați într-un grup de oameni, deoarece culturile sunt atât de diverse și unice. Este unul dintre continentele de pe planetă care au majoritatea grupurilor etnice și limbi diferite.

Asia geografică pe care o cunoaștem astăzi este doar un concept european, care a început cu grecii antice și cum au văzut lumea.

Pe continent se aflau unele dintre cele mai mari civilizații și imperii care au existat vreodată pe Pământ, cum ar fi Mesopotamianul, Mongolii, Sumerienii, dinastii chinezești, imperiile japoneze și sud-coreene, Vedicul și multe altele.

Astăzi, acasă sunt unele dintre cele mai rapide țări în curs de dezvoltare din lume, care vor deveni probabil superputeri din lume în viitor. Dar există și multe țări care rămân în urmă din cauza sărăciei, a corupției sau a războaielor devastatoare.

Genghis Khan

Foto: Shutterstock

Cele mai mari orașe din Asia

Dacă căutați fapte despre Asia, ar putea fi interesant să știți care sunt cele mai mari orașe. Iată o listă cu cele mai mari 10 orașe din clasament după populație.

Tokyo Osaka
Delhi Dhaka
Shanghai Karachi
Beijing Kolkata
Mumbai Chongqing

Harta Asia

Mai jos puteți vedea o hartă a tuturor țărilor asiatice și a teritoriului acestora.

map of asia

Foto: Shutterstock

Rezervați-vă călătoria

 • Faceți click aici pentru a căuta cele mai ieftine bilete de avion
 • Găsiți cele mai bune prețuri la hoteluri
 • Airbnb – Obțineți o reducere de 40 USD

Câte dintre aceste fapte din Asia ați știut în prealabil? Trimiteți rezultatul dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.