Cele mai interesante cladiri abandonate

0
1024
hotel del salto columbia

5. Orasul Kowloon, Hong Kong, China

 Kowloon Walled City Hong Kong China

Acest oras era situat in Hong Kong, dar guvernul chinez nu avea nici o putere reala asupra lui, deoarece era condus de organizatiile criminale. in cele din urma, acesta si-a creat propriul guvern. Acolo, prostitutia si traficul de droguri erau ca la ele acasa. Acest oras intr-un oras nu era lipsit nici de industrie – el producea, la nivel semi-primitiv, fidea si alte obiecte mici. De asemenea, districtul avea propriul serviciu de ingrijire medicala, propria gradinita si propria scoala. Densitatea populatiei orasului, la inceputul anilor ’90 era de aproximativ 1 milioan de oameni pe km². Apoi a inceput un proces minutios de evacuare si, pana in 1995, cand in locul orasului a fost deschis un parc. Unele artefactele istorice au fost pastrate, cum ar fi cladirea Yamen si ramasitele Poartii de Sud.

4. Hotel del Salto, Columbia

hotel del salto columbia

In 1924, un hotel de lux, numit „Refugio El Salto”, a fost infiintat in orașul San Antonio del Tequendama, insa in a fost curand inchis din cauza frecventei suicidului oamenilor ce se cazau acolo. Acest loc este invaluit intr-o aura de mister și se zvonește ca este bantuit.

3. Biserica San Juan Parangaricutiro, Mexic

Biserica San Juan Parangaricutiro, Mexic

Biserica, situata intr-un sat cu acelasi nume, a fost ingropata in lava in 1944, impreuna cu intregul sat, in urma eruperii vulcanului Paricutin. Cu toate acestea, altarul si turnul clopotului au ramas intacte in mod miraculos.

2. Orasul subacvatic Shi Cheng, China

orasul subacvatic shi cheng china

Acest oras incredibil este vechi de 1341 de ani. Shi Cheng (Orasul Leu) a fost inundat in timpul construirii unei centrale hidroelectrice. Orasul a fost complet scufundat si este acum inconjurat de una dintre cele mai pitoresti lacuri antropice ale celor 1078 de insule ale lacului Qiandao.

1. Oraș fantomă Kolmanskop, Namibia

casa abandonata orasul kolmanskop din namibia

orasul abandonat kolmanskop

Orasul Kolmanskop a fost construit intr-un loc in care au fost gasite odinioara mici diamante, acestea fiind aduse acolo printr-un vânt oceanic. Au fost construite case mari si frumoase, o scoala, un spital si un stadion, asezarea rurala sa transformat curând intr-un oras exemplar german. Toti aveau mari sperante de prosperitate si longevitate, dar, din pacate, „stocul de diamante” a fost in curând epuizat, iar locuitorii au parasit orasul. Cele mai multe dintre casele care au fost construite aici au fost ingropate in nisip de furtuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.