Cele mai populare 10 forme de paste

0
266

[ad_1]

Nu poate fi nici o greșeală când vine vorba de paste. De la organizarea unei petreceri de naștere până la gătit pentru copiii tăi, pastele sunt pe deplin pe placul oamenilor datorită combinațiilor de arome nesfârșite și versatilității. Ați auzit că există aproximativ 350 de tipuri diferite de paste? Și asta sunt o mulțime de tăiței!

Care dintre formele de paste sunt cele mai cunoscute?

O rețetă de paste care vine de obicei pe primul loc în minte este probabil să fie tipul de tăiței care se potrivește cu un sos tradițional, cu toate acestea, poate face mult mai mult decât spaghete cu chifteluțe.

Un exemplu în acest sens este farfalle, care este o bază bună pentru bucătării delicioase, cum ar fi salata de paste de vară și paste macaroane pentru a găti o supă reconfortantă.

Fiecare tip de paste prezintă o calitate unică, ceea ce le face potrivite pentru anumite metode de gătit, sosuri și ingrediente însoțitoare.

Iată câteva forme de paste faimoase și cum sunt combinate pentru acea masă hrănitoare și delicioasă.

1. Capellini

Cele mai populare forme de paste - Capellini

Aceasta este printre cele mai subțiri tipuri de paste, care variază de la 0,85-0,92 mm și se numește în mod obișnuit paste cu păr de înger. Aceste fire lungi și delicate de paste se potrivesc cel mai bine cu sosuri ușoare, deoarece tăițeii ar dispărea într-un fel de sos de carne.

2. Fusilli

Cele mai populare forme de paste - Fusilli

Fusilli oferă oricărui fel de mâncare o întorsătură surprinzătoare din pastele în formă de spirală. Aceasta se potrivește bine cu aproape orice sos și face o salată bună de paste de vară, perfectă pentru o petrecere în cartier sau un picnic.

3. Fetuccine

Cele mai populare forme de paste - Fettuccine

Pastele sale sub formă de panglică, în formă plată, fac din fettuccine o pastă tare pentru a susține diferite tipuri de sosuri. Cu toate acestea, aceste paste sunt cel mai bine cunoscute pentru faimosul fel de mâncare alfredo fettuccine.

4. Linguine

Cele mai populare forme de paste - Linguine

Linguine este un fidea subțire și plat, iar grosimea sa este la jumătatea distanței dintre spaghete și fettuccine. Aceste paste se remarcă cel mai bine în completarea mâncărurilor cu fructe de mare și a sosurilor pe bază de scoici.

5. Farfalle

Cele mai populare forme de paste - Farfalle

Farfalle este numit și „paste cu papion” din cauza pastelor sale în formă de distracție. Aceste paste versatile pot fi servite cu majoritatea rețetelor care cer un fel de mâncare cu paste scurte. Farfalle se asortează bine, mai ales cu legume și preparate din carne.

6. Macaroane

Cele mai populare forme de paste - Macaroane

Toată lumea este conștientă de faptul că macaroanele sunt pastele preferate în rândul copiilor. Fie că este într-o cutie sau de casă, este cu siguranță preferatul mulțimii când vine vorba de mac cu brânză. Aceste paste în formă de tub sunt cele mai bune pentru orice brânză topită sau sos de smântână, deoarece spațiul din interior este umplut cu tot ce este asociat cu ea.

7. Penne

Cele mai populare forme de paste - Penne

Pastele Penne sunt o bază clasică de cămară. Aceste paste scurte, goale în formă de tub, sunt ideale pentru toate tipurile de asocieri, cum ar fi sosurile de carne și cremele delicate.

8. Orecchiette

Cele mai populare forme de paste - Orecchiette

Traducerea literală a orecchiette este „urechi mici” datorită pastei sale în formă concavă, care este similară cu o ureche. Depresia sa ajunge din urmă cu legumele sau orice este combinat cu ele, făcându-l astfel cel mai bun purtător pentru o aromă mai puternică.

9. Pappardelle

Cele mai populare forme de paste - Pappardelle

Un lucru în comun între pappardelle și fettuccine este că ambele sunt tăiței plate, deși pappardelle este mult mai lată decât cea din urmă. Deși nu este un produs obișnuit de uz casnic, aceste paste sunt populare pentru un fel de mâncare bolognese consistent. Numele este derivat din „pappare”, care înseamnă înghițire.

10. Spaghete

Cele mai populare forme de paste - spaghete

Spaghetele sunt printre cele mai populare, deși nu tocmai cele mai populare tipuri de paste. Probabil pentru că chiftelele și spaghetele sunt un preparat clasic de paste pe care aproape toată lumea a gustat-o. Este un tăiței rotund, lung și subțire, care se combină perfect cu o mulțime de arome.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.