10 cele mai periculoase aeroporturi din lume

0
243

[ad_1]

Atingerea destinației este cel mai bine realizată dacă vrei călătorie prin avion. Nu toate pistele sunt lungi, unele locații sunt situate într-o zonă limitată și etichetate drept aeroporturi de pistă extrem de periculoase. Sfârșitul călătoriei, în care pistele situate în munți sau văi înguste, sunt provocatoare. Următoarele sunt aeroporturile periculoase din lume pe care să aterizeze:

1. Aeroportul Juancho E. Yrausquin de pe Insula Saba

Cele mai periculoase aeroporturi - Aeroportul Juancho E. Yrausquin-

Credit imagine: Fiodor Borisov

Aeroportul Juancho E. Yrausquin este cea mai scurtă pistă comercială cu doar 400 de metri lungime. Este situat la aproape 45 km sud de St. Maarten, pe insula olandeză Saba din Caraibe. În ciuda aspectului pistelor sale de aterizare incredibil de incredibile, este gândit a fi cel mai periculos aeroport pe pistă pentru aterizare și chiar o provocare pentru piloții mult pricepuți din jur.

2. Aeroportul Lukla din Nepal

Cele mai periculoase aeroporturi - Aeroportul Lukla

Asezat intre doi munti, pista acestui aeroport este extrem de scurta. Este aeroportul pentru acei călători care doresc să viziteze Muntele Everest. Ocazional, controlorii de trafic aerian nu sunt nicăieri la fața locului, de aceea piloții trebuie să aterizeze aeronava în mod independent. Este foarte riscant să aterizezi pe această pistă fără lumini, iar puterile electrice sunt limitate.

3. Aeroportul Internațional Princess Juliana din St. Maarten

Cele mai periculoase aeroporturi - Aeroportul Internațional Princess Juliana

Credit imagine: Sean Pavone / Shutterstock.com

Un alt aeroport situat în Caraibe olandeze care are o pistă extrem de periculoasă, situat în St. Maarten, este Aeroportul Internațional Princess Juliana. Este probabil cel mai popular de pe lista aeroporturilor care au o plajă înainte de pista. Creează o suflare imensă și puternică de vânt și perturbarea nisipului pentru cei care merg pe plajă care încearcă să se relaxeze și să se bucure de apa albastră fascinantă. Piloții nu au nicio problemă în a lovi vizitatorii, iar preocuparea principală este să aibă doar 2.179 m de pistă. Poate suna ca și cum ar fi lung, dar dacă te-ai gândi la o aeronavă mare care necesită peste 2.500 m pentru a garanta aterizarea în siguranță, îl face pe cel mai bun pilot să transpire.

4. Aeroportul Narsarsuaq din Groenlanda

Un loc în care verdele nu este implicat literal, de fapt, acest loc este înghețat și alb! La fel ca în Antarctica, Aeroportul Narsarsuaq are gheață și frig și, posibil, printre pista dificilă de aterizare a lumii. Încercarea de a ateriza aici este stresantă, cu pista acoperită cu gheață, cu o lungime de doar 1800 m. Există, de asemenea, vreme furtunoasă continuă care creează turbulențe puternice și vizibilitate scăzută. De asemenea, există vulcani activi în erupție care trimit cenușă pe cer, amenințănd adesea să obstrucționeze și să distrugă motoarele!

5. Aeroportul Toncontin din Honduras

A vedea munții care înconjoară Aeroportul Toncontin este spectaculos, ei reprezintă un obstacol cu ​​care trebuie să-i faci față pentru aterizarea în siguranță. Este situată la 1.004 m deasupra nivelului apei în vale și, din cauza terenului său muntos, piloții au trebuit să încline 45 de grade pentru a ajunge eficient pe pista aeroportului. Din această cauză, scăderea rapidă a altitudinii experimentată de pasageri face stomacul să se ridice și timpanele să se ridice. Vântul constant complică aterizarea, ceea ce duce la efectuarea ultimei modificări înainte de aterizare.

6. Stația aeriană McMurdo din Antartica

Cele mai periculoase aeroporturi - McMurdo Air Station

Un alt vinovat pe lista aeroporturilor periculoase din Stația Aeriană McMurdo situată în Antarctica. Cu o stare de obicei sub îngheț pe tot parcursul anului. Pista de aterizare a US Antarctic Station este lungă, înghețată și cu vreme variabilă. S-ar putea să nu fii deranjat de temperatura sa de îngheț. Dar dacă știi că piloții aterizează avionul folosind ochelari apropiați de vedere nocturnă din cauza întunericului toată ziua, s-ar putea să te răzgândească!

7. Aeroportul Madeira din Portugalia

Cele mai periculoase aeroporturi - aeroportul Madeira

Credit imagine: LIAL / Shutterstock.com

Aeroportul din Madeira situat între stânci și țărmurile oceanului și pista sa scurtă este bine cunoscut pentru vânturile sale variabile, deși acesta nu este singurul aspect stresant! Aeroportul este extins până la 2780 de metri în anul 2000. Deși acest lucru sună bine, extensia construită deasupra oceanului este susținută cu 180 de coloane. Dacă întâmplător vă deplasați departe într-o zi nu atât de bună, avionul dvs. s-ar putea să se oprească!

8. Aeroportul Paro din Bhutan

Cele mai periculoase aeroporturi - Aeroportul Paro

Aeroportul Paro este situat în Munții Himalaya la 2225 de metri deasupra nivelului apei și este înconjurat de vârfuri muntoase de 5486 de metri înălțime. Locația acestui aeroport este pe malurile râului Paro Chu. Terenul este nemilos, iar vremea sa este extrem de severă, astfel încât zborurile sunt permise numai în circumstanțe meteorologice vizuale și limitate doar în timpul zilei. Fără îndoială, doar câțiva piloți din întreaga lume sunt calificați pentru aterizare pe aeroportul Paro din Bhutan.

9. MCAS al Japoniei în Futenma

Cele mai periculoase aeroporturi - MCAS din Futenma

Printre cele mai periculoase aeroporturi din lume se află în Okinawa, Japonia, care se află în stația aeriană a Corpului Marin al SUA. Cu V-22 Osprey și F/A-18 Hornets care aterizează și decolează continuu, acest aeroport este o priveliște de văzut. Deși priveliștea avioanelor în zbor este uimitoare, această pistă a aeroportului este situată într-o zonă de mare densitate, ceea ce îngreunează aterizarea.

10. Aeroportul Kai Tak din Hong Kong

Cele mai periculoase aeroporturi - Aeroportul Kai Tak

Cu munții care înconjoară zona și vânturi transversale puternice, acest lucru îl face printre aeroporturile extrem de periculoase din lume. Cu un număr mare de zgârie-nori în partea de nord a aeroportului și pistă proiectată în portul Victoria, aterizările au fost extrem de climatice și provocatoare din punct de vedere tehnic pentru piloți. Numită drept „mama tuturor aeroporturilor înfricoșătoare”, în 1998, s-a închis din cauza deschiderii Aeroportului Internațional Hong Kong la Chek Lap Kok, la 30 km spre vest.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.