Locuri incredibile de pe Pământ care par a fi de pe alte planete

0
2737
Fly Geyser, Nevada, Usa

Nu trebuie să ai o imaginaţie foarte bogată sau să citeşti cărţi SF pentru a-ţi imagina cum ar trebui să arate peisajele de pe planetele extraterestre.

E de ajuns să priveşti aceste imagini să apreciezi şi mai mult frumuseţea Pământului. Natura ne surprinde, din nou, în fotografiile de mai jos care par a fi surprinse în alte lumi.

Muntii Tianzi, China

Citeste mai multe despre Muntii Tianzi.
Muntii Tianzi, China

Fly Geyser, Nevada, Usa

Citeste mai multe despre Fly Geyser – Gheizerul Zburator din Nevada.
Fly Geyser, Nevada, Usa

Pestera Glowworms, New Zealand

Afla mai multe despre Pestera Waitomo (Waitomo Glowworm Caves).
Pestera Glowworms, New Zealand

Pamukkale, Turkey

Citeste tot despre Izvoarele termale din Pamukkale, Turkey
Pamukkale, Turkey

Muntele Roraima – Venezuela

Citeste mai multe despre Muntele Roraima, Venezuela.
Muntele Roraima - Venezuela

Zhangye Danxia Landform In Gansu, China

La Zhangye Danxia, formele de relief geologice din Parcul din Gansu, China, fac turistii sa se inghesuie pentru a vedea versiunea chineza a Marelui Canion: formatiunea muntoasa din straturi dense de minerale si roci, care sunt striate ca o felie de tort, dealurile si vaile numeroase sunt fantastic colorate in rosu, galben, portocaliu, verde, alb, gri deschis, gri si alte culori, ca si cum ai intrat intr-un colt rupt din paradis.
Zhangye Danxia Landform In Gansu, China

Lacul Baikal, Rusia

„Gheata de smarald” pe lacul Baikal din Rusia.
Lacul Baikal, Rusia

Pestera Son Doong, Vietnam

Pestera Son Doong (in vietnameza: Hang Son Doong) este cea mai mare pestera din lume, localizata in provincia Quang Binh, din Vietnam. A fost descoperita de un localnic pe numele sau Ho Khanh, in 1991 si explorata pentru prima data in 2009, de catre o echipa de speologi britanici. Numele “Son Doong” inseamna “pestera raului din munte”. S-a format acum 2-5 milioane de ani prin eroziunea apei raului a gresiei de sub munte. Acolo unde gresia a fost slabita, tavanul s-a surpat, creand astfel imense crevase prin care se poate observa cerul.
Pestera Son Doong, Vietnam

Copaci Dragonblood, Socotra, Yemen

Insula Socotra, aflată în Oceanul Indian, arată ca şi cum ar fi scoasă dintr-un film SF, însă, de fapt, ea a evoluat diferit de alte zone ale Pământului întrucât este complet izolată.
Copaci Dragonblood, Socotra, Yemen

Giants Causeway, Irlanda de Nord

Drumul pietruit al gigantului” – Citeste tot
Drumul pietruit al gigantului

Plaja care straluceste din Maldive

Dacă alegeți să vă petreceți vacanța în Insulele Maldive, aveți sanșe mari să vă aflați printre norocoșii care au parte de un spectacol magic reprezentat de plaja și valurile care strălucesc pe întuneric, potrivit dailymail.co.uk.
Insula stralucitoare, Maldive

Grand Prismatic Spring, Wyoming, Usa

Grand Prismatic Spring, Wyoming, Usa

Grand Prismatic Spring, Wyoming, Usa

Grand Prismatic Spring, Wyoming, Usa

Grand Prismatic Spring, Wyoming, Usa

Pestera in Algarve, Portugalia

Pestera in Algarve, Portugalia

Mina Naica, Mexic

Descoperita de doi mineri care cautau plumb, pestera ar putea fi usor comparata cu lumea natala a lui Superman, pe planeta Krypton. Imensele cristale au ajuns la dimensiunea prezenta crescand timp de sute de mii de ani. Zece ani dupa descoperire [care a avut loc in anul 2000], oamenii de stiinta inainteaza guvernului mexican o petitie prin care cer trecerea pesterii sub patrimoniul UNESCO, pentru a proteja acele formatiuni unice si pentru generatiile viitoare.
Mina Naica, Mexic

Canionul Antilopei, SUA

Pur și simplu, acestea sunt culorile reale din Canionul Antilopei, cel mai vizitat și cel mai fotografiat canion din sud-vestul SUA. Și, fără doar și poate, unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pământ.
Canionul Antilopei, SUA

Salar de Uyuni, Bolivia

În Bolivia există o câmpie de sare care este atât de plată încât agențiile spațiale din întreaga lume o folosesc pentru a calibra altimetrele de pe sateliții din jurul Pământului. Cu o arie de peste 10.000 de kilometri pătrați, Salar de Uyuni este cea mai mare sărătură din lume și este atât de plată încât înălțimea sa variază cu mai puțin de un metru pe întreaga suprafață.
Salar de Uyuni, Bolivia

Plaja Rosie din China

Când ne gândim la plajă, primul lucru pe care ni-l imaginăm este nisipul auriu de la marginea apei. Însă, atunci când vorbim despre Plaja Roşie din Panjin, China, nuanţele se schimbă, iar nisipul auriu devine… o mare de alge roşii! Aceste alge roşii, desprinse parcă dintr-un film SF, se numesc Suaeda salsa şi se formează în perioada aprilie-mai, când sunt verzi, devenind roşii la începutul toamnei.
Plaja Roșie din China

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.