Nu trebuie să ai o imaginaţie foarte bogată sau să citeşti cărţi SF pentru a-ţi imagina cum ar trebui să arate peisajele de pe planetele extraterestre.
E de ajuns să priveşti aceste imagini să apreciezi şi mai mult frumuseţea Pământului. Natura ne surprinde, din nou, în fotografiile de mai jos care par a fi surprinse în alte lumi.
Muntii Tianzi, China
Citeste mai multe despre Muntii Tianzi.
Fly Geyser, Nevada, Usa
Citeste mai multe despre Fly Geyser – Gheizerul Zburator din Nevada.
Pestera Glowworms, New Zealand
Afla mai multe despre Pestera Waitomo (Waitomo Glowworm Caves).
Pamukkale, Turkey
Citeste tot despre Izvoarele termale din Pamukkale, Turkey
Muntele Roraima – Venezuela
Citeste mai multe despre Muntele Roraima, Venezuela.
Zhangye Danxia Landform In Gansu, China
La Zhangye Danxia, formele de relief geologice din Parcul din Gansu, China, fac turistii sa se inghesuie pentru a vedea versiunea chineza a Marelui Canion: formatiunea muntoasa din straturi dense de minerale si roci, care sunt striate ca o felie de tort, dealurile si vaile numeroase sunt fantastic colorate in rosu, galben, portocaliu, verde, alb, gri deschis, gri si alte culori, ca si cum ai intrat intr-un colt rupt din paradis.
Lacul Baikal, Rusia
„Gheata de smarald” pe lacul Baikal din Rusia.
Pestera Son Doong, Vietnam
Pestera Son Doong (in vietnameza: Hang Son Doong) este cea mai mare pestera din lume, localizata in provincia Quang Binh, din Vietnam. A fost descoperita de un localnic pe numele sau Ho Khanh, in 1991 si explorata pentru prima data in 2009, de catre o echipa de speologi britanici. Numele “Son Doong” inseamna “pestera raului din munte”. S-a format acum 2-5 milioane de ani prin eroziunea apei raului a gresiei de sub munte. Acolo unde gresia a fost slabita, tavanul s-a surpat, creand astfel imense crevase prin care se poate observa cerul.
Copaci Dragonblood, Socotra, Yemen
Insula Socotra, aflată în Oceanul Indian, arată ca şi cum ar fi scoasă dintr-un film SF, însă, de fapt, ea a evoluat diferit de alte zone ale Pământului întrucât este complet izolată.
Giants Causeway, Irlanda de Nord
„Drumul pietruit al gigantului” – Citeste tot
Plaja care straluceste din Maldive
Dacă alegeți să vă petreceți vacanța în Insulele Maldive, aveți sanșe mari să vă aflați printre norocoșii care au parte de un spectacol magic reprezentat de plaja și valurile care strălucesc pe întuneric, potrivit dailymail.co.uk.
Grand Prismatic Spring, Wyoming, Usa
Pestera in Algarve, Portugalia
Mina Naica, Mexic
Descoperita de doi mineri care cautau plumb, pestera ar putea fi usor comparata cu lumea natala a lui Superman, pe planeta Krypton. Imensele cristale au ajuns la dimensiunea prezenta crescand timp de sute de mii de ani. Zece ani dupa descoperire [care a avut loc in anul 2000], oamenii de stiinta inainteaza guvernului mexican o petitie prin care cer trecerea pesterii sub patrimoniul UNESCO, pentru a proteja acele formatiuni unice si pentru generatiile viitoare.
Canionul Antilopei, SUA
Pur și simplu, acestea sunt culorile reale din Canionul Antilopei, cel mai vizitat și cel mai fotografiat canion din sud-vestul SUA. Și, fără doar și poate, unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pământ.
Salar de Uyuni, Bolivia
În Bolivia există o câmpie de sare care este atât de plată încât agențiile spațiale din întreaga lume o folosesc pentru a calibra altimetrele de pe sateliții din jurul Pământului. Cu o arie de peste 10.000 de kilometri pătrați, Salar de Uyuni este cea mai mare sărătură din lume și este atât de plată încât înălțimea sa variază cu mai puțin de un metru pe întreaga suprafață.
Plaja Rosie din China
Când ne gândim la plajă, primul lucru pe care ni-l imaginăm este nisipul auriu de la marginea apei. Însă, atunci când vorbim despre Plaja Roşie din Panjin, China, nuanţele se schimbă, iar nisipul auriu devine… o mare de alge roşii! Aceste alge roşii, desprinse parcă dintr-un film SF, se numesc Suaeda salsa şi se formează în perioada aprilie-mai, când sunt verzi, devenind roşii la începutul toamnei.