Munții Tianzi, monument al naturii

0
2034
Muntii Tianzi, China

Lumea întreagă este plină de minuni naturale, iar Munții Tianzi sunt cu siguranță o adevărată capodoperă a naturii. Practic, Tianzi este o rezervație naturală alcătuită dintr-o multitudine de creste muntoase de diferite dimensiuni, unele acoperite de verdeață, altele nu. Imaginea este splendidă, imagini cu Munții Tianzi sunt utilizate deseori în promovarea turismului din China.

Muntii Tianzi, China
Formațiunile muntoase sunt un adevărat spectacol

Munții Tianzi sunt localizați în partea de nord a provinciei Hunan, fiind un loc pitoresc care ocupă o suprafață totală de aproximativ 67 de kilometri pătrați, undeva la 16 550 de hectare. Cel mai înalt vârf are înălțimea de 1262 de metri, dar zona este magnifică din toare punctele de vedere. La orice oră din zi Munții Tianzi alcătuiesc un cadru spectaculos, dar momentul cheie este răsăritul soarelui, dimineața devreme, atunci când o ceață densă se ridică spre vârfurile montane. Și apusul soarelui este la fel de important, întreaga zonă capătă o aură luminoasă care îmbracă întreaga regiune.

Munții Tianzi oferă priveliștea uimitoare a unor vârfuri care se înalță unul după altul. Există diverse puncte de unde turiștii pot admira panorama zonei, supranumită și “Pădurea vârfurilor montane”. Munții Tianzi pot fi vizitați în orice anotimp, dar în anumite sezoane acceasul este mai dificil. În timpul iernii, zona poate fi vizitată și, deși, este frig și zăpadă din abundență, vizitatorii se înghesuie să vadă spectacolul naturii.

Muntii Tianzi, China
Plimbările cu telecabina dezvăluie priveliști uimitoare

Regiunea este în sine o zonă destul de greu de vizitat și mai mult turiștii cu o bună condiție fizică se aventurează în Munții Tianzi. Totuși, există alternative și pentru vizitatorii pentru care sportul nu este punctul forte, prin intermediul facilităților din zonă. Turiștii pot lua telecabina pentru a vedea aceste vârfuri uimitoare, cea mai scurtă călătorie durează doar 6 minute, dar cu siguranță îți vei dori una mai lungă, un traseu complet al Munților Tianzi.

Muntii Tianzi, China
O parte dintre creste sunt mai bine împădurite, altele mai puțin

Temperatura medie anuală din Munții Tianzi este de 12 grade Celsius, dar cercetările meteorologice arată că există 240 de zile ferite de îngheț. Pentru a evita sezoanele ploioase, ar fi o bună alegere dacă ai vizita Munții Tianzi în lunile aprilie, mai, septembrie și octombrie. În traducere, Tianzi înseamnă fiu al cerului și există multe legende care circulă în zonă. Se pare că un fermier pe numele Xiang Dakun a condus o revolă care a purtat numele de Tianzi, dar în momentul în care a ajuns în munți s-a aruncat în gol și a decedat. Zona a preluat denumirea de Tianzi de la revolta pe care a condus-o.

Muntii Tianzi, China
Cea mai înală dintre creste ajunge la 1262 metri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.