Plaja Roșie din China

0
3087
Plaja Roșie din China

Când ne gândim la plajă, primul lucru pe care ni-l imaginăm este nisipul auriu de la marginea apei. Însă, atunci când vorbim despre Plaja Roşie din Panjin, China, nuanţele se schimbă, iar nisipul auriu devine… o mare de alge roşii! Aceste alge roşii, desprinse parcă dintr-un film SF, se numesc Suaeda salsa şi se formează în perioada aprilie-mai, când sunt verzi, devenind roşii la începutul toamnei.

Plaja Roșie din China

Plaja Roşie este amplasată în cel mai mare ţinut umed al lumii şi incude un ecosistem complet. Aici locuiesc peste 260 de specii de păsări şi aproape 400 de specii de animale. Printre acestea se află şi specii pe cale de dispariţie cum ar fi Cocorul cu coroană roşie sau Pescăruşul cu cioc negru. În anul 1988, arealul ecosistemului a fost declarat arie protejată la cel mai înalt nivel, totul pentru a proteja aceste specii minunate pe cale de dispariţie. Din acest motiv, doar o mică parte a acestui loc incredibil este deschisă vizitării, restul fiind dedicat speciilor care îl populează şi cercetărilor ştiinţifice!

Plaja Roșie din China

Întregul ţinut este format din porţiuni înguste de uscat şi de ape marine de mică adâncime, în apropiere de oraşul Panjin din China. Plaja Roşie este aşadar una dintre minunile naturii, ce nu face altceva decât să ne surprindă şi să ne arate unicitate planetei noastre! Descoperă şi tu cel mai complex ecosistem al planetei, locul care îţi va schimba definiţia noţiunii de plajă, în galeria noastră foto!

Plaja Roșie din China

Plaja Roșie din China

Plaja Roșie din China

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.