10 cele mai frumoase rase de cai

0
1265

[ad_1]

Natura nu reușește să ne surprindă cu cadouri minunate precum caii maiestuoși, care ne oferă o companie grozavă. Cu toate acestea, oricât de drăguți ar fi, există încă unii care vor ieși cu adevărat în evidență, așa că verificați această listă cu cele mai frumoase 10 rase de cai din lumea ecvestre.

1. Mustang

Cele mai frumoase rase de cai - Mustang

Adusă de spanioli americanilor, această rasă este dotată cu o mare putere. Este cunoscut pentru că este feroce, câștigând astfel numele de cal american sălbatic. Cu toate acestea, această rasă poate trăi în sălbăticie, dar totuși provine din strămoși domestici.

2. Appaloosa

Cele mai frumoase rase de cai - Appaloosa

Dacă îți place să te uiți la filme occidentale, atunci cu siguranță vei ști cât de popular este acest cal. Rasa de cai Appaloosa este grozavă în discipline precum vânătoarea de vulpi și sărituri. Această rasă de cai americani este atât de frumoasă, cu petele asemănătoare leopardului care se răspândesc pe piele.

3. Pintabian

Acest cal este un amestec de arabi și cai Tobiano de rasă pură, care a rezultat o rasă magnifică de Pintabian. Pe lângă frumusețea sa, această rasă este cunoscută și pentru că are un caracter ascultător.

4. cal islandez

Cele mai frumoase rase de cai - cal islandez

Dacă ești fan al poneilor, atunci această rasă de cai este pentru tine. The cal islandez nu este calul tău tipic cu aspectul său mic și de ponei. Această rasă își are originea în Islanda, așa explică numele. Este vulnerabil la unele boli, dar este de obicei folosit pentru petrecerea timpului liber, curse și chiar munca clasică de păstorit.

5. Cal țigan

Cele mai frumoase rase de cai - cal țigan

În ultimii 100 de ani, oamenii din Irlanda sunt hotărâți să facă creșterea selectivă a cailor pentru a le ușura treburile, fără a fi nevoie de o întreținere ridicată a alimentelor. cal țigan rasa este rezultatul acestei reproduceri. Se distinge cu ușurință prin blana sa blagdon (cu culoare solidă și stropi pe burtă, de obicei în alb), skewbalds (pui alb și maro) și piebalds (cu un pinto de alb-negru).

6. Calul fiordului norvegian

Cele mai frumoase rase de cai - cal norvegian de fiord

Încrucișarea a fost interzisă în 1907; astfel, această rasă și-a păstrat frumusețea naturală și de rasă pură până în prezent. Rasa nativă a Fjordului se găsește în regiunile muntoase din partea de vest a Norvegiei. Datorită fizicului său versatil și puternic, este folosit în industria agricolă de ani de zile. Această rasă este bună și pentru terapie și călărie norvegiană.

7. cal andaluz

Cele mai frumoase rase de cai - cal andaluz

The cal andaluz este considerat unul dintre cei mai vechi cai de pe pământ, care există încă din secolul al XV-lea. Este cunoscut în mod obișnuit ca cal pur spaniol din Andaluzia. Radiând cu grație și eleganță plus dimensiunea sa uriașă, acest cal nu este de mirare considerat un premiu sau trofeu în timpul războaielor și este folosit în mod obișnuit în timpul călăriei. Această rasă de cai este renumită și în filme, și anume, Stăpânul Inelului, Braveheart, Cronicile din Narnia: Leul, Vrăjitoarea și Dulapul și Regele Arthur.

8. Akhal-Teke

Cele mai frumoase rase de cai - Akhal-Teke

Una dintre cele mai infame rase de cai din Turkmenistan este Akha-Teke. Numiți și „Caii de aur” din cauza hainei strălucitoare, incontestabil de uluitoare. Cu toate acestea, partea tristă este că are numeroase boli genetice, dar este și bun pentru curse de spectacol, sărituri, dresaj și a fi un cal de sport, deoarece este în mod natural atletic.

9. cal frizon

Cele mai frumoase rase de cai - cal frizon

Această rasă de cai este cunoscută pentru coama sa superbă – originară din Țările de Jos, în Friesland. Această rasă se remarcă prin blândețe și caracter bun. Este văzută și în circ datorită hainei sale negre maiestuoase și folosită și de germani în timpul războaielor lor. Blana acestui cal poate fi castaniu dacă nu este negru solid și pur. Un alt fapt distractiv este că calul lui Zorro este frisian din filmul The Mask of Zorro.

10. cal arab

Cele mai frumoase rase de cai - cal arab

Una dintre cele mai remarcabile rase de cai de pe pământ este Cal arab. Această rasă de cai își are originea în Peninsula Arabică și există deja în ultimii 4.500 de ani. Calul arab este cunoscut pentru rezistența, inteligența și prietenia sa față de oameni. Acest tip de rasă este ales în mod obișnuit în timpul călăriei terapeutice, dresajului, săriturii și expoziției, datorită naturii sale plăcute și de încredere.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.