10 orașe cu cele mai multe pe jos din lume

0
126

[ad_1]

Grabirea de la un reper la o altă locație, cum ar fi un monument, cu tramvaiul, trenul sau taxiul poate fi o modalitate eficientă de a vizita orașe noi. Cu toate acestea, este ceva de spus despre mersul pe jos, explorarea locurilor într-un ritm mai relaxat. Totuși, există unele locuri unde să mergi pe jos, în afară de altele.

Iată ghidul pentru cea mai prietenoasă metropolă pentru pietoni din lume, de la orașul Vancouver și locul din Vientiane până la capitala Argentinei Buenos Aires și orașul Boston.

1. Paris

Cele mai multe orașe pe care se poate ajunge pe jos - Paris

Paris este un loc demn de văzut într-un ritm lejer, deși ar putea avea nevoie de zile pentru a vedea tot ce oferă. Faceți o plimbare de-a lungul râului Senei pentru a vă bucura de uluitoare Jardin des Tuileries, precum și de Luvru înainte de a trece peste Notre Dame și Île de la Cité. De asemenea, poate doriți să vă odihniți în oricare dintre numeroasele baruri și bistrouri înainte de a vizita reperul emblematic din Paris, care este la o oră de mers pe jos, Turnul Eiffel. Nu uitați să treceți pe lângă străzile înguste și șerpuite din Montmartre, cafenele și fascinantul Sacre-Coeur, care se numără printre locurile romantice din Paris.

2. Orașul New York

Cele mai multe orașe pe care se poate ajunge pe jos - orașul New York

Orașul New York se numără printre locurile cele mai accesibile pe jos din SUA. Cu străzile numerotate din Manhattan și piața sa pietonală a timpului din New York, fără îndoială ia parte la mizele sale de mers pe jos. Plimbați-vă de-a lungul străzilor emblematice din Fifth Avenue, de asemenea, pe podul Brooklyn către Clinton Hill, pentru a vedea pietrele brune istorice și frumoase ale acesteia. De asemenea, un alt loc obligatoriu de explorat este 843 de acri din New York, Central Park.

3. Marrakech

Cele mai multe orașe pe care se poate ajunge pe jos - Marrakech

Medina din Marrakech este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, care găzduiește numeroase monumente istorice și poate fi explorată convenabil pe jos. Locul de vizitat obligatoriu al souk-urilor din Marrakech, alei labirintice, unde puteți găsi țesătorii de covoare berberi, condimente exotice și babouche colorate. Mersul spre sud te va duce la ruinele Palatului El Badi din secolul al XVI-lea, binecunoscuta piață Jemaa El-Fnaa, unde poți vedea festivaluri, tarabe cu mâncare și animatori stradali. Și pentru a vă bucura de un moment de liniște și liniște, vizitați frumoasele grădini de măslini Menara din vest.

4. Florenţa

Cele mai multe orașe pe care se poate ajunge pe jos - Florența

Având în vedere traficul din centrul istoric al Florenței, accesul rezidenților cu permise, taxiuri, și autobuze, un oraș care îndeamnă să traverseze pe jos. Este comparat adesea ca un muzeu în aer liber. Florența este un loc care găzduiește o priveliște istorică abundentă, care este doar la distanță scurtă între ele. Pornind de la faimosul reper, care este Catedrala Santa Maria del Fiore, spre podul care a fost cruțat în timpul bombardamentelor germane din al Doilea Război Mondial, numit Ponte Vecchio, până la Piazzale Michelangelo, cu care se poate vedea priveliștea uluitoare a orașului și a peisajului rural toscan vecin. Numeroasele baruri, restaurante și cafenele oferă un loc minunat pentru a vă odihni picioarele obositoare.

5. Vancouver

Cele mai multe orașe pe care se poate ajunge pe jos - Vancouver

Vancouver poate fi al treilea oraș ca mărime din Canada, dar este paradisul plimbărilor. De altfel, datorită planului de transport proactiv și a hărților de orientare pentru pietoni lansate recent, plimbarea este ferm încurajată. Printre faimoasele plimbări ale orașului se numără de-a lungul False Creek, până la Insula Granville, unde pot trece și cumpăra produse proaspete și cultivate local în Piața Publică. Stanley Park este un parc de 1.000 de acri accesibil din orașul Vancouver. Lăudându-se în principal cu operele de artă ale Națiunii, punctele de vedere pitorești și superba sa lagună pierdută sunt considerate parcuri urbane de prim rang din America de Nord. Pe de altă parte, o plimbare peste podul Lions Gate spre North Vancouver oferă călătorilor o privire uluitoare asupra mării și orașului.

6. Melbourne

Cele mai multe orașe pe care se poate ajunge pe jos - Melbourne

Melbourne este al doilea oraș ca mărime din Australia, un loc contrastant unde arhitectura victoriană este situată printre parcuri urbane și zgârie-nori strălucitori se întâlnesc cu golful superb. Începeți în vederea râului Yarra și a verdeață înverzită în timpul unei plimbări de la Grădinile Alexandra către magnificele Grădini Botanice Regale. Pe de altă parte, treceți peste CBD din Melbourne, o arcade istorică și alei, un loc cu buticuri la modă, cafenele, baruri și locuri de neapărat, cum ar fi Old Melbourne Gaol. Distrați-vă și urmăriți oamenii de pe plaja St. Kilda. De asemenea, mergeți cu liftul și aveți vedere panoramică la Eureka Skydeck 88, cea mai înaltă platformă pentru vizualizarea orașului Melbourne.

7. Buenos Aires

Cele mai multe orașe pe care se poate ajunge pe jos - Buenos Aires

Buenos Aires este capitala Argentinei, care este numită și „Parisul Americii de Sud”, renumită pentru arhitectura sa superbă în stil european, renumită pentru arhitectura superbă în stil european, cultura plină de viață și cartierele diverse. Dacă ești un iubitor de artă, ar trebui să te plimbi de-a lungul cartierului La Boca. Evidențiază Caminito, asemănător muzeului stradal, cu casele sale pictate vibrant prin talentele artistului local Quinquela Martin și Fundacion Proa, o galerie de artă privată contemporană. Recoleta este simbolul cartierelor de lux din Buenos Aires, o plimbare prin parcurile și străzile sale superbe arată priveliști, inclusiv Floralis Generica, o sculptură mobilă în flori din oțel a arhitectului Eduardo Catalano și locul de înmormântare pentru Evita Peron – Cementerio de la Recoleta .

8. Dubrovnik

Cele mai multe orașe pe care se poate ajunge pe jos - Dubrovnik

Întregul cartier al orașului Dubrovnik este doar o zonă pietonală, așa că nu există niciun motiv pentru a nu explora acest loc pe jos. Etichetată drept „Perla Adriaticii”, are artera principală, Stradun, la care sunt accesibile mai multe atracții ale orașului, cum ar fi superba Fântână a lui Onofrio, zidurile medievale, vechiul port pitoresc, precum și Palatul Sponza din secolul al XVI-lea. Chiar și în afara graniței Orașului Vechi, Dubrovnik este pur și simplu accesibil pe jos, iar Peninsula Lapad este un loc care trebuie văzut. Plimbarea pe țărm arată bijuterii locale, cum ar fi frumoasa plajă Copacabana. O excursie pe Dealurile Velika I Mala Petka ar putea fi dificilă, dar merită să vezi priveliștile sale uluitoare.

9. Vientiane

Cele mai multe orașe pe care se poate ajunge pe jos - Vientiane

Vientiane este capitala orașului Laos. Este situat de-a lungul râului Mekong, un amestec de culturi laoțiană și franceză. Este un oraș minunat pentru o plimbare, mulțumesc pentru străzile mărginite de copaci și pentru natura relaxată. Începeți în Pha That Luang, cel mai valoros monument din Lao, o stupa budistă uimitoare acoperită cu aur. Mergi la Monumentul Patuxary al cărui design se bazează pe Arcul de Triumf din Pari, conceptul tradițional laotian a fost încorporat. Urcarea în vârf arată o privire superbă a capitalei sale. Din acel punct, un alt sit budist important este templul Sisaket. O scurtă plimbare așteaptă restaurantele multiculturale pentru a vă odihni picioarele obosite.

10. Boston

Cele mai multe orașe pe care se poate ajunge pe jos - Boston

Boston este un loc unde o mulțime de trasee și plimbări arată cultura bogată și istoria orașului. Boston Harborwalk este o pasarelă de 40 de mile care este mai bine explorată prin secțiuni, deși unii pietoni trec pe lângă repere locale, cum ar fi parcul Christopher Columbus și Institutul de Artă Contemporană. Traseul Libertății, care este de 2,5 mile, este mai accesibil și este o plăcere pentru pasionații de istorie să treacă pe lângă atracții precum Monumentul Bunker Hill și Capela Regelui. O ocolire peste cartierul istoric de la Boston Beacon Hill este o necesitate cu care plimbătorii vor avea o privire asupra aleii pietruite din Acorn Street, cel mai fotografiat loc din SUA.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.