10 cele mai periculoase plante de apartament pe care proprietarii de câini trebuie să le evite

0
252

[ad_1]

Iubești și tu plantele? Numeroși oameni caută plante rare, dar frumoase, pentru a-și umple spațiile. Plantele pot transforma cu adevărat un spațiu plictisitor într-unul plin de viață. Cu toate acestea, unele plante ar putea fi amenințătoare pentru viața animalelor, în special a câinilor. Deci, dacă sunteți proprietar de animale de companie, în special a proprietar de câine, atunci acesta este pentru tine. Am enumerat o serie de plante care ar putea amenința sănătatea sau chiar viața câinilor, mai ales dacă sunt ingerate. Asigurați-vă că le memorați numele sau chiar aspectul, dacă este posibil.

1. Aloe Vera

Cele mai periculoase plante de apartament pe care proprietarii de câini trebuie să le evite - Aloe Vera

Aloe Vera este o plantă uimitoare care oferă oamenilor o mulțime de beneficii, în special asupra pielii noastre. Dar, din păcate, nu este cazul câinilor. Deși substanțele gel de aloe vera nu sunt otrăvitoare pentru câini dacă sunt ingerate, unele dintre părțile sale nu sunt bune pentru sistemul digestiv al animalelor dvs. de companie.

2. Hedera Helix

Cele mai periculoase plante de apartament pe care proprietarii de câini trebuie să le evite - Hedera Helix

Numele științific al acestei plante poate să nu vă fie familiar, dar aceasta este cunoscută și sub numele de Iedera. Ai putea crede că nu este otrăvitor în comparație cu Poison Ivy, dar nu este cazul. În spatele aspectului său frumos este o amenințare care ar putea duce la erupții cutanate și probleme de respirație odată ingerată. Cel mai rău scenariu pentru câini ar fi coma și paralizia.

3. Mauna Loa

Cele mai periculoase plante de apartament pe care proprietarii de câini trebuie să le evite - Peace Lily

Mauna Loa, cunoscută și sub numele de Peace Lily, provine dintr-o familie uriașă de Crini. Deși nu toți membrii acestei familii sunt periculoși, unii nu sunt buni pentru câini, inclusiv acest Mauna Loa. Odată ingerat de câini, le-ar putea irita limba și buzele și ar putea provoca dificultăți la înghițire. Pe lângă aceasta, ar putea prezenta și semne de vărsături.

4. Baby Jade

Cele mai periculoase plante de apartament pe care proprietarii de câini trebuie să le evite - Arborele de jad

Această plantă este cunoscută sub numeroase nume, cum ar fi Planta de cauciuc japoneză sau chineză, Arborele de jad, Planta de cauciuc pitic și Arborele prieteniei. În ciuda numelui său, acesta nu este cu siguranță prietenos cu câinii din cauza efectelor nocive pe care le-ar putea da odată ingerat. Deocamdată, încă nu se știe care parte a acestei plante este dăunătoare animalelor. Cu toate acestea, efectele sale includ ataxie sau incoordonări, vărsături, ritm cardiac lent și depresie. Asigurați-vă că îl țineți departe de animalele dvs. de companie pentru a evita acest lucru.

5. Via Sori (Caladium)

Cele mai periculoase plante de apartament pe care proprietarii de câini trebuie să le evite - Via Sori

Această plantă vibrantă este cunoscută sub numele de ureche de elefant. De asemenea, poate avea mai multe nume, cum ar fi; Cape sau Ape, Malanga sau Pai. Contactul cu această plantă poate face ca animalul dvs. de companie să experimenteze salivare sau salivare crescută, înghițire dificilă și probleme orale. Motivul este că substanțe chimice similare cu planta Dieffenbachia (o altă plantă dăunătoare pentru câinii tăi) pot fi găsite și în această specie de plante.

6. Fotografii de mătase sau satin (Epipremnum aureum)

Cele mai periculoase plante de apartament pe care proprietarii de câini trebuie să le evite - Devils Ivy

Această plantă este, de asemenea, familiarizată cu numele ei Iedera Diavolului. Legat de Philodendron – această specie de plantă este drăguță dăunătoare și într-adevăr este la înălțimea numelui său „diavol”, deoarece poate provoca agonie nu numai câinelui tău, ci și animalului tău de companie. Acest lucru poate irita gura și limba animalului dvs. de companie. Orice contact cu această plantă poate face ca animalul dumneavoastră de companie să sufere dificultăți la înghițire, să crească salivația și vărsăturile.

7. Exotica

Cele mai periculoase plante de apartament pe care proprietarii de câini trebuie să le evite - trestie proastă

Exotica este cunoscută și ca Bastonul prost și Tropic Snow. Denumirea științifică a acestei plante este dieffenbachia. Această plantă este periculoasă nu numai pentru câini, ci și pentru pisici. Toxinele plantei pot provoca umflarea sau arsura limbii și gurii, dificultăți de respirație, creșterea salivației și vărsături. În plus, animalul de companie infectat ar putea întâmpina și dificultăți la înghițire, iar dacă nu este tratat imediat, acest lucru ar putea duce la moarte.

8. Sago Palm (Cycas Revoluta)

Cele mai periculoase plante de apartament pe care proprietarii de câini trebuie să le evite - Sago Palm

Orice părți ale palmierului Sago, inclusiv semințele, frunzele și chiar rădăcinile acestei plante pot provoca daune câinelui dumneavoastră. Această plantă în ansamblu este într-adevăr otrăvitoare. Consumul oricăreia dintre părți din această plantă exotică poate provoca vărsături, diaree sau, cel mai rău, insuficiență hepatică.

9. Pâine (ciclamen)

Cele mai periculoase plante de apartament pe care proprietarii de câini trebuie să le evite - pâine de scroabă

Această plantă arată destul de inofensivă, deoarece poate lumina orice cameră, dar nu vă lăsați înșelați de aspectul ei exterior, deoarece este periculoasă atât pentru pisici, cât și pentru câini. Convulsii, bătăi anormale ale inimii, diaree și creșterea salivației/salivației pot fi experimentate dacă animalele de companie au ingerat Smowbread.

10. Pană de smarald

Cele mai periculoase plante de apartament pe care proprietarii de câini trebuie să le evite - Feriga sparanghel

Pena de smarald este dăunătoare nu numai pentru câini, ci și pentru pisici, cunoscută în mod obișnuit ca ferigă de sparanghel, ferigă de smarald, ferigă de dantelă, ferigă de Plumosa și ferigă de Sprengeri. Această plantă este formată din Sapogenin, o toxină care poate provoca inflamații ale pielii, dureri abdominale, diaree și vărsături dacă se consumă fructele de pădure ale acestei plante.

Există multe plante inofensive pe care le puteți folosi pentru a vă îmbunătăți sau a decora casa fără a sacrifica sănătatea animalelor dvs. de companie. Aceste plante sunt; Palmier cu coadă de cal, bambus, găini și pui, echeveria albastră și coada lui Burro.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.