10 lucruri minunate despre care nu știai despre ordinul de naștere

0
279

Știați că ordinea nașterii afectează trăsăturile de personalitate? S-ar putea să fi observat că tu și frații tăi aveți diferențe polare și personalități unice, în ciuda împărtășirii unor caracteristici familiale similare. Uneori, puteți găsi colegii dvs. mai relativi decât frații tăi. În funcție de ordinea dvs. în cronologia nașterii, este posibil să fi dezvoltat anumite calități care sunt în mod similar cu cele care se găsesc pe aceeași linie de naștere.

Comandamentul nașterii și dezvoltarea personalității au fost întotdeauna legate între ele. Încă de când psihiatrul Alfred Adler (1870-1937) a sugerat relația dintre cele două, oamenii au făcut rapid conexiuni. Se crede pe scară largă că ordinul nostru de naștere are un impact semnificativ asupra dezvoltării noastre psihologice. Deși această ipoteză a fost provocată de mai multe ori, ea continuă să fie puternică chiar și acum.

În virtutea faptului că sunteți un copil primul, mediu sau ultimul copil, dezvoltarea psihologică poate fi influențată de stimuli specifici care vă sunt unici. Această evoluție tinde, de asemenea, să urmeze un model care este în mod ciudat similar cu alte seturi de frați. Nu este întotdeauna clar de ce, dar aici sunt 10 lucruri minunate pe care nu le știai despre ordinea de naștere.

Primii născuți sunt stâlpi emoționali pentru oamenii din jurul lor.

Cercetările arată că primii născuți au excelente abilități moi. Ele sunt stabile din punct de vedere emoțional, sociale și mature. Deoarece stau imediat lângă părinți pe linia serial a familiei, întâi născuți se ocupă instinctiv de frații lor mai mici în absența părinților lor. Ei sunt dispuși să-și asume responsabilități și să se ocupe de lucruri atunci când situația o face.

Copiii din mijlocul copiilor sunt adesea îndrăzneți și rebeli pentru a fi recunoscuți.

Ca un copil "în mijloc", copilul de mijloc caută adesea o nișă, un loc în care este acceptat. Pentru a se separa de fratele mai mare, copiii născuți în mijloc au tendința de a alege o cale unică și de a face lucrurile cât mai diferit posibil decât frații mai mari.

Ultimii născuți sunt "bebelușul" familiei.

Pe măsură ce părinții își slăbesc regulamentele stricte, în timp ce tind să alcătuiască și alte persoane care caută o atenție sporită, copiii din ultimii ani dezvoltă trăsături care diferă foarte mult de frații lor mai în vârstă. Fără a trebui să-și asume responsabilități majore în timp ce cresc, cei mai tineri copii sunt de obicei distractivi iubitori și fericiți. Nu se îngrijorează niciodată de plăcerea părinților și nici de angajarea lor de a-și marca identitatea unică. Ei caută o atenție parentală și sunt în mod tradițional ego-centrate.

Primii născuți sunt cei cu o înaltă performanță și nu este chiar surprinzător.

Ei bine, puteți învinui acest lucru mai ales pe faptul că primul copil este "copilul proiectului". Părinții noi entuziasmați tind să fie prea atenți, ambițioși și atenți când vine vorba de primul lor născut. Deci, primul născut, cu sau fără intenția părinților, devine copilul experimental. Ca rezultat, primii născuți tind să fie perfecționiști dornici să-i placă părinților. Ei au, de asemenea, o dorință puternică de a câștiga, sunt motivați să-și păstreze viața câștigătoare în viață chiar și atunci când sunt eliminați din mediul acasă.

Copiii născuți sunt adaptați, creativi, fermecători și puțin manipulativi.

"Copilul" familiei se uită la frații mai mari și învață multe lucruri de la ei. Până când au ultimul copil, părinții sunt relaxați și încrezători din experiențele anterioare de încercare și eroare. Drept urmare, ei impun o disciplină mai mică asupra "copilului" decât au făcut-o primului copil născut, dar, de obicei, dau mai multă atenție asupra lor decât copilul născut la mijlocul vieții. Așa cum era de așteptat, cei mai tineri au drumul cu părinții, iar frații mai mari pot fi geloși din cauza asta. Ele sunt predispuse să fie fluente în arta manipulării, deoarece au destulă practică în timp ce cresc.

Copiii din mediul înconjurător sunt în mod firesc și independenți.

Copiii din mijloc se întreabă adesea despre locul lor în familie, comparându-se cu frații bătrâni și cei mai tineri. Ca o consecință a imiterii și a competiției cu frații lor, copiii născuți în mijloc se pot relaționa mai mult cu colegii lor și se simt ca și cum ar fi ei. Deoarece copiii născuți în medii nu au obligații sau nu sunt obligați, ei consideră că este mai ușor să fie independenți de părinții lor. Ei își construiesc rapid prietenii și se investesc emoțional.

Numai copiii sunt încrezători cu calități fantastice de conducere.

Datorită poziției lor unice în familie, acestea sunt o îmbinare a copiilor primului, mijlocul și ultimului. Doar copiii primesc atenția totală a părinților, făcându-i "copilul proiectului", care are multe așteptări să se supună. Ei sunt responsabili și dornici să vă roage. Fiind înconjurați de adulți, ei sunt atenți și perfecționiști. În consecință, numai copiii sunt mai maturi în comparație cu ceilalți copii de vârstă. Din acest motiv, pot ocupa poziții de conducere cu ușurință. La fel ca și ultimul născut, aceștia tind să fie răsfățați și egoist.

Abilitățile non-cognitive se diminuează pe măsură ce ordinul de naștere coboară în funcție de cercetare.

Aceasta înseamnă că primii născuți sunt mai predispuși să fie conștienți, persistenți și să aibă performanțe bune în munca în echipă. Aceste abilități, importante din punctul de vedere al realizării unui copil, atât în clasă cât și în afara acestuia, pot avea un impact semnificativ. Deoarece aceste abilități se diminuează pe măsură ce linia de naștere coboară, primii născuți au un avantaj. Colectarea profesională la frați poate funcționa corespunzător – copiii născuți mai devreme sunt mai bine pregătiți pentru
a ateriza locuri de muncă care necesită abilități non-cognitive mai mult decât copiii născuți mai târziu.

Step-brothers tind să se ciocnească peste dinamică confuză frate.

Când se amestecă două familii, ordinul de naștere preexistent este răsturnat. Fiecare copil a dezvoltat deja trăsături speciale pe baza poziției lor cronologice, astfel încât acestea rareori se potrivesc noii schimbări invazive. Deci, în loc să formeze un front unit, ei tind să dezvolte o dinamică frățească care nu se amestecă deloc.

Copilul adoptat este accesibil în funcție de momentul adoptării.

Dacă copilul este adoptat în timpul copilariei, el / ea va prelua cu ușurință poziția în ordinul nașterii fără prea multe necazuri. Dacă copilul este adoptat mai târziu, după ce dezvoltarea lui psihologică a început deja, dinamica fraternă este probabil să fie în conflict. De exemplu, dacă copilul adoptat, care a fost primul copil, este adoptat ca cel mai tânăr membru al familiei, acesta nu își va asuma această funcție. El / ea nu va renunța la tendințele primului ordin, chiar dacă el / ea este cel mai tânăr în noul ordin de naștere.

În timp ce unele puncte pot părea relatabile, altele nu pot. Indiferent dacă aceste ipoteze sunt sau nu corecte, ele sunt într-adevăr interesante. Nu crezi?Biografia autorului:

Aradhana este scriitor din India. Ea acoperă subiecte legate de părinți, nutriție pentru copii, sănătate, sănătate și stil de viață. Ea are mai mult de 150 de publicații de la site-uri de renume, cum ar fi Momjunction.com la creditul ei. Aradhana scrie să inspire și să motiveze oamenii să adopte obiceiuri sănătoase și să trăiască un stil de viață fără stres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.