25 dintre cei mai periculoși criminali în serie

0
16326
20

Dennis Rader

Dennis Rader

Dennis Rader a ucis 10 persoane in Sedgwick County, Wichita, Kansas intre 1974 si 1991. Obsedat de notorietate, Raider trimitea scrisori sarcastice politiei sub numele de BTK care insemna „Bind, Torture, Kill” (Leaga, Tortureaza, Omoara). Rader isi urmarea victimele inainte de a intra in casele lor, le lega membrele si apoi le strangula. Disparand in 1988, BTK si-a facut aparitia in 2005 cand a trimis o discheta presei, fapt care a dus la prinderea sa. Rader a fost arestat si acuzat dupa ce a marturisit. El serveste 10 sentinte consecutive de inchisoare pe viata, cu o data posibila de eliberare in 26 februarie 2180.

19

Donald Henry Gaskins

Donald Henry Gaskins

In 1969, Gaskins a inceput sa omoare o serie de autostopisti pe care ii lua in timp ce conducea pe autostrazile din jurul coastei Americii de Sud, torturand si mutilandu-si victimele. El a sustinut ca a ucis 80-90 persoane. El a fost arestat in 1975, cand un criminal asociat a marturisit politiei ca a fost martorul a doua crime facute de Gaskins. El a fost condamnat pentru 8 crime si a fost condamnat la moarte, dar mai apoi a fost comutat la inchisoare pe viata fara posibilitatea de eliberare conditionata. Remarcabil este ca Gaskins a continuat sa ucida chiar si in inchisoarea de maxima securitate, omorand un alt detinut.

18

Peter Manuel

Peter Manuel

Un criminal in serie scotian nascut in America, cunoscut pentru uciderea a 9 persoane in sudul Scotiei intre 1956 si 1958, Manuel este suspectat a fi ucis pana la 18 persoane. Politia nu a putut sa-i dovedeasca vinovatia decat la ultimele victime, cand unele bancnote cu care a platit bauturile din Glasgow erau dovedite a fi a uneia din victime. El a marturisit aceste crime dupa ce mama s-a la confruntat in sectia de politie unde a fost tinut. Manuel a fost spanzurat in inchisoarea Barlinnie din Glasgow pentru crimele sale din 1958. El a fost unul din ultimii prizonieri care au fost spanzurati in Scotia, inainte de sfarsitul pedepsei capitale.

17

John George Haigh

John George Haigh

John George Haigh a fost un criminal in serie englez in anii 1940. El a fost condamnat pentru uciderea a 6 persoane, desi a presupus ca a ucis 9. El a vizat persoanele bogate si fermecatoare pe care le facea sa creada ca este un om de afaceri de succes. El ademenea victimele intr-un depozit parasit inainte de a le impusca. Apoi dizolva trupurile in acid sulfuric. In 1949 el a fost condamnat la moarte prin spanzurare in inchisoarea Wandsworth.

16

Fred si Rose West

Fred si Rose West

Intre 1967 si 1987, Fred West si sotia sa Rose au torturat, violat si ucis cel putin 11 femei tinere si fetite, majoritatea in casa lor de pe strada 25 Cromwell, Gloucester, care mai tarziu a fost numita casa terorii. Perechea a fost in cele din urma prinsa si acuzata in 1994, dupa ce politia a obtinut un mandat de perchezitie si dupa mai multe cautari au gasit mai multe oase umane ingropate in gradina si sub podele. Dupa ce au fost arestati, in timpul procesului, Fred West s-a spanzurat in celula sa inainte de a fi condamnat. In 1995 Rose West a fost condamnata la inchisoare pe viata fiind gasita vinovata pentru 10 crime. Casa lor de pe strada Cromwell a fost demolata in 1996 pentru a descuraja vanatorii de suveniruri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.