Cele 10 animale cu auzul cel mai extrem din lume

0
444

[ad_1]

Oamenii sunt unici în regnul animal cu trăsături și capacități care sunt cu adevărat admirabile. Dar haideți să recunoaștem, nu toți suntem înzestrați cu super puterea de auz. Știați că există animale cu auz mai bun decât oamenii?

Vezi mai jos cele 10 animale cu cel mai extrem simț al auzului.

1. Cele mai multe animale cu auzul extrem: Molia de ceară mare

Molia de ceară mai mare poate auzi de 150 de ori mai bine decât oamenii. Auzul acestui tip poate ajunge până la 300 de kiloherți și, în mod surprinzător, cu 100 de kiloherți mai mult decât un liliac. Cercetători de la Universitatea din Strathclyde a descoperit că această creatură este cel mai extrem de auz animal din lume.

Cele mai multe animale cu auzul extrem - Greater Wax Moth

2. Cele mai extreme animale cu auzul: Elefantul

Cu urechile mari ale elefantului care funcționează ca amplificatoare, nu este chiar o surpriză să-l vezi pe listă. Are o frecvență de auz de la minim 14 până la 16 herți până la 12.000 herți. Cercetări asupra elefanților africani de asemenea, arată că furnizează și primește informații prin sunete de joasă frecvență care parcurg multe mile sub pământul savanei.

Cele mai multe animale cu auzul extrem - elefantul

3. Cele mai extreme animale cu auzul: Liliacul

Al doilea după mai mare molie de ceară este liliacul. Folosește „ecolocatie” când călătorește pe lumea sa nocturnă și, de asemenea, când își caută prada. Frecvența auditivă a liliecilor variază de la 9 kiloherți la 200 kiloherți.

Cele mai multe animale cu auzul extrem - Liliacul

4. Cele mai extreme animale cu auzul: Delfinul

Delfinul folosește ecolocația la fel ca liliecii. Deși nu are urechi exterioare, așa cum au majoritatea animalelor, poate auzi prin găurile mici găsite pe ambele părți ale capului, când nu este sub apă. Sub apă, își folosește maxilarul inferior, care conduce sunetele până la urechea medie. Auzul Dolphin variază de la 20 herți până la 150 kiloherți.

Cele mai multe animale cu auzul extrem - Delfinul

5. Cele mai multe animale cu auzul extrem: Cat

Capacitatea de auz a pisicii este destul de impresionantă. Se aude cu un interval de la 45 hertzi la 64.000 hertzi. Fiecare ureche a pisicii are trei zeci de mușchi!

Cele mai multe animale cu auz extrem - pisica

6. Cele mai extreme animale cu auzul: Câine

CâineFrecvența auditivă a lui este de la 40 la 60.000 de herți. Are 18 mușchi în urechi care îl ajută să se rotească, să miște și să încline urechile pentru a auzi sunetul mai departe.

Cele mai multe animale cu auzul extrem - Câine

7. Cele mai extreme animale cu auzul: Bufniță

Intervalul de auz al lui Owl este de la 200 herți până la 12 kiloherți. Este unic sensibil, cu o vedere excelentă și un cap care se poate întoarce la aproape 360 ​​de grade!

Cele mai multe animale cu auz extrem - Bufniță

8. Cele mai multe animale cu auzul extrem: Sobolanul

Un șobolan are o gamă de auz mai bună decât pisicile. Acesta variază de la 200 de herți până la 76 de kiloherți, care este un interval de ultrasunete, deoarece este mai mult decât poate auzi oamenii.

Cele mai multe animale cu auzul extrem - Șobolan

9. Cele mai extreme animale cu auzul: Cal

Un cal poate auzi un sunet de frecvență de la 14 herți la 25 kiloherți. Urechile calului au 10 mușchi, care ajută urechea să se miște la 180 de grade pentru a localiza direcția sunetului.

Cele mai extreme animale cu auzul - Cal

10. Cele mai extreme animale cu auzul: Porumbelul

Cele mai extreme animale cu auzul - Porumbel

Un porumbel poate auzi până la 0,5 herți, ceea ce poate ajuta să audă sunetele de la distanțe lungi.

Aceste animale au capacități auditive uimitoare care îi ajută să se protejeze, să vâneze hrană și să trăiască în siguranță, indiferent de mediul pe care îl au.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.