Cele 10 cele mai populare peșteri din subteran din lume

0
781

La vârsta fragedă, peșterile au fost folosite pentru situri sacre, înmormântări și adăposturi. În prezent, examinatorii continuă să studieze peșteri pentru a descoperi detalii despre circumstanțele climatice din trecut. Caverii consideră pesterile ca o parte specială a activității lor și pentru exerciții. Unele peșteri uimitoare subterane au devenit peșteri de spectacol pentru oameni, mai ales pentru cei mai puțin aventuroși. Podea, iluminatul artificial și unele servicii sunt oferite turistilor ocazionali.

Mai jos sunt cele mai populare peșteri subterane:

Peșterile de la Mulu

Mula Caves: Most Popular Underground Caves

Una dintre cele mai vizitate de turiști din Malaezia sunteți Peșterile Mulu. Se găsește în Parcul Național Gunung Mulu din Borneo. Locul include peșterile incredibile și structurile carstice într-un mediu îndepărtat al pădurilor tropicale. Camera Sarawak a fost descoperită într-una din peșterile ascunse; se măsoară în jur de 700 de metri înălțime de 396 de metri și de cel puțin 70 de metri deasupra și este cea mai mare cameră de peșteră din lume. Oamenii au spus că camera este atât de mare încât poate susține aproximativ 40 de Boeing 747s. Grupul mare de lilieci cu șireturi în apropiere, în apropiere de Pestera Deer, iese aproape în fiecare noapte pentru că vânează mâncare într-un exod mare.

2. Peștera Cristalelor

Această peșteră uimitoare a fost găsită de mineri în anul 2000, în timp ce săparea unui nou metrou pentru Naica Mine din nordul Mexicului. Camera principală include unele dintre cele mai mari cristale reale observate vreodată în una dintre peșterile sub acoperire de pe tot globul. 11 metri lungime, 4 metri în diametru și greutatea de 55 de tone este măsurarea celui mai mare cristal al peșterii găsit în interior. Cristalele au crescut atât de mare datorită temperaturii fierbinți în peșteră, de circa 58 ° C, care a lăsat să se dezvolte și să crească cristalele minuscule.

3. Pestera Eisriesenwelt

Eisriesenwelt Cave: Most Popular Underground Caves

Eisriesenwelt, care înseamnă "Lumea ghețarilor de gheață", este cea mai mare peșteră de gheață de pe planetă, măsurând 42 km sau mai mult și situată în interiorul muntelui Hochkogel (parte din Tennengebirge a Alpilor din Austria). Eisriesenwelt a fost făcută de râu, care și-a erodat drumul către zona montană. Structurile de gheață găsite în interiorul peșterii au fost dezvoltate prin topirea zăpezii care a intrat în peșteră și apoi a înghețat pe timp de iarnă.

4. Caverne din Carlsbad

Carlsbad Caverns: Most Popular Underground Caves

S-au găsit în apropiere de Carlsbad, New Mexico, consideră că Carlsbad Cavern un Parc Național. Are camera sa mare; o calcar reală măsoară 1.219 de 190 m și 107 m lungime la cel mai înalt punct. Este, de asemenea, cunoscut ca cea mai mare a 7-a peșteră din lume. Este proiectat cu stalactite, stalagmite și un caracter de necrezut al unor structuri care pot fi recunoscute de numeroase trasee convenabile.

5. Fluierul de stuf

Reed Flute: Most Popular Underground Caves

Reed Flute Peșteră sau pe care l-au numit "Palatul Artelor Naturale" se află la nord-vest de Guilin (China de Sud). O legendă spune că Reed Flute Pestera și-a luat titlul, deoarece oamenii vechi credeau că trestia prin intrarea acestei peșteri poate fi formată în fluiere. Pestera de calcar oferă o imagine de vis de stalactiți, stâlpi de piatră, plante, stalagmite, păsări, animale și decorațiuni de piatră în nuanțe și forme minunate.

6. Râul subteran din Puerto Princesa

Puerto Princesa Underground River: Most Popular Underground Caves

Râul subteran din Puerto Princesa se află în Palawan, Filipine. Acest râu subteran a fost recunoscut ca fiind cel mai lung metrou din lume până în 2007, unde titlul a fost acordat râului subteran Yucatan Peninsula din Mexic. Este de 8,2 km lungime care trece printr-o peșteră magnifică înainte de a se scurge în Marea (China de Sud).

7. Peșterile Skocjan

Skocjan Caves: Most Popular Underground Caves

Partea de peșteră din Skocjan implică cea mai mare cameră de peșteră din Europa, un canion uriaș subteran, un pod peste canion și cascade. Peșterile au compoziții impresionante de stalagmite și stalactite. Peșterile sunt produsul râului Reka care se încadrează. La început, râul se stabilește în suprafață, dar se estompează din nou după ce a alerga subteran pentru 34 km în apropierea coastei Adriatice.

8. Peșterile Waitomo

Waitomo Caves: Waitomo Caves

Peșterile Waitomo sunt incluse în atracțiile turistice populare din Noua Zeelandă. Aceasta se găsește în afara orașului principal Waitomo. Waitomo glowworms, animale mici care își răspândesc lumina strălucitoare, pot fi de asemenea văzute în Peșterile Waitomo. Aceste creaturi sunt doar dimensiunea unui țânțar și trăiesc exclusiv în această țară. Peștera a fost făcută acum 30.000.000 de ani; pesterile au design-urile lor grandioase si elegante de peșteră, barul de calcar adânc, recunoscut ca Tomo și caverna mare a Catedralei, identificată pentru excelenta acustică.

9. Jeita Grotto

Jeita Grotto: Most Popular Underground Caves

Jeita Grotto este alcătuită din două peșteri de calcar intercalate (separate): grota inferioară și grota superioară. Galeria superioară este formată din cel mai mare stalactit din lume. Galeria inferioară are o lungime de 6.200 m și a fost găsită la 60 m sub galeria superioară. Galeria inferioară este traversată de un lac subacvatic constant și de un râu.

10. Peștera Majlis Al Jinn

Majlis Al Jinn Cave: Most Popular Underground Caves

Se găsește într-o regiune izolată a Platoului Selma, Oman. Are o cameră de peșteră unică, care măsoară aproximativ 310 mx 225 m, cu o acoperire cu vârf de 120 m înălțime. 178 m sub vârf, a măsurat cea mai joasă secțiune a peșterii. În mărimea perspectivelor: 12 avioane mari se pot încadra în peșteră. Pestera a fost proiectată și pentru alpiniștii de aventură. Au fost făcute unele planuri pentru a face Majlis Al Jinn într-o peșteră turistică eficie
ntă și convenabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.