25 cele mai mari imperii din istorie

0
10236
Imperii
25

Imperiul Otoman

Imperiul Otoman

Cunoscut si sub numele de Imperiul Turc sau Turcia, statul otoman a devenit un imperiu prin cucerirea Constantinopolului de catre Mehmed II in 1453. Dinastia otomana a durat 623 de ani pana cand monarhia a fost abolita in 1922 si a acoperit parti din Asia, Europa si Africa. Scopul economic al acestui imperiu multinational si multilingvistic a fost de a creste veniturile, fara schimbari drastice in viata subiectilor, activitatile lor comerciale si credintele lor traditionale.

24

Imperiul Macedonian

Imperiul macedonian

Obiectivul lui Alexandru cel Mare, ca rege, a fost de a ajunge la „marginile lumii si la marea mare exterioara”. Cu acestea in minte el a fost capabil sa cucereasca teritorii care se intindeau de la Marea Ionica pana la Himalaya. Asta l-a facut unul din cei mai de succes comandanti din istorie.

23

Dinastia Tang

Dinastia Tang

In ciuda „fisurilor” din afacerile guvernului din a doua jumatate a Dinastiei Tang, arta si cultura a ramas colorata si infloritoare. Cu o populatie de aproximativ 80 de milioane de oameni, dinastia a fost capabila sa ridice armate de sute de mii de oameni pentru a concura cu fortele beligerante din interiorul Asiei.

22

Hoarda de aur Khanate

Hoarda de aur

Kipchak Khanate, mentionata si ca Hoarda de Aur, a fost infiintata in secolul al 13-lea in sectorul de nord vest al Imperiului Mongol. Initial un hanat mongol, apoi unul turcesc, acest „imperiu” a rezistat o perioada relativ scurta, pana in 1395.

21

Imperiul Mauryan

Imperiul Mauryan

Chandragupta Maurya a infiintat acest imperiu in 322 i.Hr. si este cel mai mare imperiu care a existat vreodata pe subcontinentul indian. Progresele in comert si productiile agricole de succes, au fost evidentiate ca urmare a unui sistem economic tinut sub control de catre armata si guvern. Hinduismul, budismul si jainismul au jucat un rol important in guvernarea regatului si a vietii regelui si oamenii lor.

1 COMENTARIU

  1. Marea depresiune a durat din 1929-1933. Guvernul Național-Socialist din Germania a ajuns la putere în 1933, după sfârșitul depresiunii. De fapt, a ajuns la putere tocmai ca o consecință a depresiunii. Este greșit să se afirme că a reușit să supraviețuiască marea depresiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.