Imperiul Sassanid
In timpul perioadei antichitatii tarzie, Imperiul Sassanid este cunoscut a fi unul dintre cele mai importante epoci si influente istorice in era istoriei Persiei. Dupa expansiunea in partea vestica a Europei, Africei, Chinei si Indiei, a jucat un rol important in dezvoltarea culturii medievale europene si asiatice.
Imperiul Japonez
Ca membru a aliantei Axis, cine putea uita cat de puternic era Imperiul Japonez in cel de-al doilea razboi mondial? Ca cel mai mare imperiu maritim din istorie, ea controla mai mult de 7 milioane de kilometri patrati si a castigat o asemenea notorietate incat a fost bombardata cu bombe atomice in Hiroshima si Nagasaki, plus o multime de infrangeri care au dus-o la predare si reconstruirea a ceea ce este acum Nippon-koku sau statul Japoniei.
Imperiul Achaemenid
In timpul celui de-al 6-lea secol, Cyrus cel Mare a infiintat primul imperiu persan sau Imperiul Achaemenid. Numit dupa regele Achaemenid, el controla teritorii de la Valea Indus in est pana la nord de Grecia. Tinta monarhilor era sa unifice triburile si nationalitatile, prin complexurile de drumuri pe care le construiau.
Imperiul Braziliei
Imperiul Braziliei a devenit sediul coloniei Imperiului Portughez dar a fost facut independent de fiul regelui. Astfel, Pedro I, fiul regelui Dom João VI, a devenit primul imparat al Braziliei. Restrictia sclaviei era unul din punctele culminante ale acestei ere pana cand a fost abolita in 1888. Desi fiul lui Pedro I, Pedro II, a fost capabil sa mentina pacea si prosperitatea economica, el nu a fost in masura sa mentina si Imperiul. Dupa o domnie de 58 de ani, imperiul nu a fost in masura sa reziste loviturii de stat si a decazut din cauza lipsei de sprijin.
Califatul Rashidun
Intr-un interval de 24 de ani de cuceriri, primii patru califi din istoria islamului se intindeau in Africa de Nord, Orientul Mijlociu, Transoxiana, Caucaz, intregul imperiu persan Sassanid plus insulele din Cipru, Rhodes, Marele Khorasan. Acest imperiu islamic dezvoltat au pus in aplicare politici economice sistematice si strategii, cum ar fi Bait-ul-Maal sau vistieria publica.
Marea depresiune a durat din 1929-1933. Guvernul Național-Socialist din Germania a ajuns la putere în 1933, după sfârșitul depresiunii. De fapt, a ajuns la putere tocmai ca o consecință a depresiunii. Este greșit să se afirme că a reușit să supraviețuiască marea depresiune.