aflati.ro - Afla lucruri si fapte interesante!

Menu

25 cele mai mari imperii din istorie

5

Califatul Umayyad

Califatul Umayyad

Al doilea din cele patru califate islamice, a acoperit mai bine de 5 milioane de km patrati, facandu-l cel mai mare stat arabo-muslim din istorie. Avea cel mai bun sistem de administratie din lume. Perioada este cunoscuta si sub numele de Epoca de Aur Araba. Originara din orasul Mecca, Damasc a devenit capitala.

4

Imperiul Spaniol

Imperiul Spaniol

Acest imperiu a fost facut din colonii si teritorii din Oceania, Africa, Asia, America si Europa. Isi are originea in Epoca de Explorare si a fost unul din imperiile initiale globale. Varful economic al Spaniei la fel si puterea politica au fost in aceasta perioada.

3

Imperiul Rus

Imperiul Rus

Dupa Taratul Rusiei, acest imperiu este al doilea cel mai contiguu imperiu din lume intinzandu-se din Europa de Est, in Asia si America de Nord. A existat intre 1721 pana la Revolutia Rusa din 1917. Conform recensamantului din 1897, existau 125.6 milioane de persoane.

2

Imperiul Mongol

Imperiul Mongol

Imperiul Mondial Mongol a fost infiintat in ziua moderna Mongolia, care a fost stabilita de Genhis Khan si a fost declarat domn peste toti mongolii. A unificat triburile mongole si triburile turcice in Mongolia moderna. Din cauza progreselor, noilor tehnologii si diferitelor produse, Imperiul a fost diseminat.

1

Imperiul Britanic

Imperiul Britanic

Imperiul Britanic a fost cel mai mare imperiu care a avut o suprafata de 33.7 milioane km patrati. Din cauza dimensiunii sale masive, se spune ca soarele nu apune niciodata in Imperiul Britanic pentru ca se intinde pe tot globul, deci undeva in Imperiu soarele straluceste.

Categorii:   Istorie

Comentarii