Göktürk Khaganate
In 552, primul imperiu turc a fost fondat de Bumin Qaghan si fiii sai. Aceasta confederatie nomada a avut interactiuni ample cu alte imparatii si dinastii din partea de nord a Chinei. Cu aproximativ 50 de ani dupa prabusirea primului imperiu turc, al doilea imperiu a fost stabilit si controlat in partea de est a regatului precedent. Inscriptiile Orkhon care au fost conservate exista si in prezent.
Germania nazista
Adolf Hitler este probabil una din cele mai infame figuri ale secolului XX. Cum el controla guvernul celui de-al treilea Reich, el de asemenea a transformat republica in dictatura folosind procesul Gleichschaltung. Desi guvernul nazist a supravietuit destul de bine si a fost chiar infloritor in timpul Marii Depresiuni, infamia sa a aparut datorita rasismului, in special antisemitismului, provocand varsare de sange nemiloasa care in cele din urma a ajuns cunoscut ca Holocaust.
Dinastia Han
Imperiul Roman
Multe componente fundamentale ale lumii moderne au fost influentate de Imperiul Roman, care ar trebui sa vina ca o surpriza avand in vedere ca Imperiul Roman a existat aproximativ acum 1500 de ani. Ea a avut o influenta profunda si de durata asupra dezvoltarii limbii, religiei, arhitecturii, filozofiei, dreptului si formelor de guvernare in teritoriul ei guvernat, in special Europa, si prin expansionismul european.
Dinastia Ming
Imperiul Marelui Ming este al doilea imperiu de durata din istoria Chinei. Este popular descris ca „una dintre cele mai mari epoci de guvernare controlata si stabilitate sociala in istoria omenirii”. Este de altfel si ultima dinastie care a fost condusa de etnicii chinezi Han. Datorita catastrofelor naturale sau provocate de om, Ming a decazut si a deschis calea ultimei dinastii imperiale, Qing.
Marea depresiune a durat din 1929-1933. Guvernul Național-Socialist din Germania a ajuns la putere în 1933, după sfârșitul depresiunii. De fapt, a ajuns la putere tocmai ca o consecință a depresiunii. Este greșit să se afirme că a reușit să supraviețuiască marea depresiune.