Cele mai mari societăți secrete care au existat vreodată

0
6658
Societati secrete

Societatile secrete sunt de obicei grupuri ale caror ritualuri si activitati sunt ascunse de non-membri. Din vremea cruciadelor, sute de societati secrete au fost formate in diferite parti ale lumii pentru a servi diferitelor scopuri politice, sociale si religioase.

25

Ordinul Vechi al hibernianilor

Ordinul Vechi al hibernianilor

Ordinul Vechi al hibernianilor a fost organizat in 1890 si este un cerc fraternal de irlandezi romano-catolici care sustin valorile prieteniei, iubirii si unitatii membrilor sai. Aceasta organizatie a fost devotata protejarii Bisericii Catolice de fortele non-catolice, si acordarii de asistenta imigrantilor catolici irlandezi care voiau sa plece in America, mai ales cei care se confruntau cu conditiile de munca dure in mine.

24

National Grange

National Grange

Oliver Hudson Kelley a organizat National Grange in 1867 ca urmare a ordinului dat de presedintele Andrew Johnson de a vizita sudul Statelor Unite si a identifica zonele devastate de razboi care aveau nevoie de reabilitare. Ca raspuns la comanda, el a propus formarea unei societati secrete care sa promoveze dezvoltarea vietii rurale. In ziua de azi, aceasta societate secreta foloseste Fraternitatea Masonica ca model, dar gazduieste atat barbati cat si femei.

23

Ordinul Antic Unit al Druizilor

Ordinul Antic Unit al Druizilor

Ordinul Antic Unit al Druizilor (AOD) este o organizatie fraterna fondata in Londra, Anglia in 1781 care functioneaza si in ziua de azi. Este cel mai vechi grup enlgez cunoscut a fi intemeiat pe baza iconografiei druide vechi, care au fost figurine preotesti in epoca paganismului celtic al fierului.

22

Ordinul Unit al Crucii de Aur

Ordinul Unit al Crucii de Aur

In 1876, Dr. J.H. Morgan a organizat Ordinul Unit al Crucii de Aur pentru a oferi un mijloc prin care membrii pot avea o metoda sigura si economica de a obtine asigurari pe viata. Desi isi are originea in Anglia, puterea acestei societati secrete se afla in New York. Membrii de astazi sunt femei si barbati din Indiana, Columbia, Tennessee si Kentucky care s-au angajat sa se abtina de la bauturi alcoolice. Crucea de Aur este printre singurele societati secrete care trateaza femeile si barbatii in mod egal.

21

Ordinul Mistic al Profetilor cu Voal din Taramul Fermecat

Ordinul Mistic al Profetilor cu Voal din Taramul Fermecat

O organizatie francmasonica mai frecvent cunoscuta sub numele de M.O.V.P.E.R. sau Grota, a fost creata initial pentru „a adauga in mai mare masura spiritului fraternal masonic farmecul radiant al veseliei si pentru a mentine in fraternitate un impuls de tovarasie regal bun.” Una dintre cele mai notabile realizari ale lor este rezolvarea lor de a stabili un program de caritate national, numit Fundatia Umanitara al carui prim proiect a fost „Ajutor pentru Copii cu Paralizie Cerebrala”. Inca de la inceputurile sale, s-a contribuit cu peste 1 milion de dolari la Cercetarea Paraliziei Cerebrale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.