Cele mai mari societăți secrete care au existat vreodată

0
6670
5

Prioria Sionului

Prioria Sionului

Prioria Sionului este o societate umbrela compusa din mai multe grupari mai mici, toate avand scopul de a permite si convinge membrii lor de a se implica in studii si in ajutorul reciproc. Considerata una dintre cele mai controversate societati secrete care a existat vreodata in lumea crestina, Prioria Sionului se spune ca a fost fondata in 1099 de catre un om pe nume Godfrey of Boullion pe muntele Zion.

4

Societatea Thule

Societatea Thule

Initial numita „Grupul de Studiu pentru Antichitatea Germaniei”, Societatea Thule este o organizatie secreta formata in Munchen, Germania, creata in principal pentru revenirea Germaniei la putere dupa ce a fost infranta in primul razboi mondial si a decazut Tratatul de la Versailles. Numele sau a fost derivat dintr-o tara nordica fictiva din mitologia greaca, Thule. Incepand cu 1917, persoanele care doresc sa devina membri ai acestei societati secrete au fost obligate sa se supuna unei „declaratii de sange de creditna” inainte de a fi admis.

3

Fiii Libertatii

Fiii Libertatii

Fiii Libertatii a fost un grup format din patrioti americani care isi avea originea in pre-independenta coloniilor britanice din America de Nord. Grupul a fost format pentru a proteja drepturile colonistilor. Ei sunt cel mai bine cunoscuti pentru efectuarea Boston Tea Party in 1773, care a condus la legi intolerabile (o represiune intensa de guvernul britanic) si o contra-mobilizare de Patrioti.

2

Rozicrucienii

Rozicrucienii

Dedicat exercitarii de intelepciune ezoterica, Rozicrucienii este o organizatie secreta fondata intre secolele 16-17 pentru a raspandi invataturile si puterile sale oculte. La inceputul secolul 17, doua carti au fost publicate pentru a face aluzie la ritualurile Rozicrucienilor, care in general reunesc elemente din Hermeticismul Egiptian, Gnosticism si Canibalismul Evreiesc. Se crede ca Isaac Newton a fost un membru al acestei societati.

1

Craniu si Oase

Craniu si Oase

Cunoscut si ca „Oase”, Craniu si Oase este o societate secreta care a evoluat de la un grup de studenti seniori de la Universitatea Yale. A fost fondata in 1832 pentru a demonstra rezistenta la societatile de dezbatere ale universatii, Linonia, Brothers in Unity si Calliopean Society. La fel ca Illuminati, aceasta societate este uneori teoretizata a juca un rol critic in conspiratiile globale care au ca scop de a domina lumea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.